Гуми - нови или втора употреба!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Re: Гуми - нови или втора употреба!

Мнениеот rokera » Нед 21 юни 2009 17:15

Друже гумите не са като ракията, колкото повече остаряват по хубави да стават. Твърдо съм за новите гуми пък дори и да не са от най "марковите". Аз карам с нови и не мисля, че съм се прецакал.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 21 юни 2009 23:17

Стига да е добър ДОТ-а и грайфера не виждам нищо лошо да се вземат гуми 2-ра употреба особено пък летни ! Естествено това не важи за колегите тест пилоти дето са постоянно в червения сектор-те трябва да си ги сменят всяка година :wink:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 22 юни 2009 0:15

нови естествено
все едно да питаш нов или използван презерватив да си купиш...
и използвания става , ама нали знаеш , че не се знае кога ще има гърмежи и армията ще излезе от строя mhihi

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 22 юни 2009 10:11

hooligans написа:нови естествено
все едно да питаш нов или използван презерватив да си купиш...
и използвания става , ама нали знаеш , че не се знае кога ще има гърмежи и армията ще излезе от строя mhihi

Аз съм твърдо за втората употреба, но задължително маркови и до 2 годишни.. цитирам колегата hooligans и ще кажа така - по-добре втора употреба "дюрекс", отколкото нов за 0,10 лв с изтекъл срок на годност.. искам да кажа, че аз предпочитам 2-ра употреба мишелин на 2 годинки и с 6 мм грайфер, отколкото нови корейски, барумки от Сърбия или марки, които не съм и чувал даже.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 22 юни 2009 12:13

idiotchooo написа:Аз съм твърдо за втората употреба, но задължително маркови и до 2 годишни.. цитирам колегата hooligans и ще кажа така - по-добре втора употреба "дюрекс", отколкото нов за 0,10 лв с изтекъл срок на годност.. искам да кажа, че аз предпочитам 2-ра употреба мишелин на 2 годинки и с 6 мм грайфер, отколкото нови корейски, барумки от Сърбия или марки, които не съм и чувал даже.

Тия двегодишни мишелинки карани 1 лято само 1000км от стара баба-виенчанка, без балони, без да са пукани... сигурно вървят комплект с всеки Голф2 на 17000км, дето е стоял в гаража на бабата? :bowdown :screwy

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 22 юни 2009 13:29

restless написа:Тия двегодишни мишелинки карани 1 лято само 1000км от стара баба-виенчанка, без балони, без да са пукани... сигурно вървят комплект с всеки Голф2 на 17000км, дето е стоял в гаража на бабата? :bowdown :screwy

Добре де моите Maloya Futura Primato това лято ще им е четвърто а грайфера е на 60% от ново състояние и са ДОТ 2006г. спират си перфектно на сухо и са много добри на мокро ! Ако миналото лято бях сменил джантите с 16" и тези гуми бях ги обявил за продажба по вашата логика съм щял да продавам някакви цървули дето за каруца не стават понеже са втора употреба а аз си ги карам още два сезона без грижи и това за среден клас гуми а какво остава за високия клас /Goodyear,Michelin,Dunlop/ на 2 сезона ??

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 22 юни 2009 14:26

и колко са такива хора дето си сменят гумите на 1г ?
да, понякога изпадат такива оферти, аз самия преди 3г купих изгодно от познат 2 зимни изкарали 1 зима - но човек не може да разчита че ще намери и винаги си е на късмет ако не познаваш човека.
Аз пък съм виждал тест на гуми - нови, след това със специални ножове изрязват грайфера до нивото, което според производителя се достига след 3г по 10К км и пак се тестват (първо ги карат 500км за да няма ефекти от ножовете).
Високия клас гуми след тази обработка спираха доста по-зле от нови нисък клас (дебица/корморан).
При това гумата не е остарявала на слънце, не е деформирана от дупки.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 22 юни 2009 19:27

Колега,за какъв размер гуми питаш ?
А и колата ти е ?
Ако е до 15ка.стандартна-взимай новата-ако е 16ка и нагоре-втора ръка,но възможно по-нови... :deal
Аз си купувам само нови гуми-зимните ги карам поне 3 сезона,летните 3 максимум...
Една 16ка лятна сега ми е 200+ лева.... :horror:

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Пон 22 юни 2009 20:14

вземи си нови гуми не се цигани за 100-150лв. разлика в цените.Един път става неприятното(не дай боже никому) и след това мислим по друг начин но вече е късно

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 22 юни 2009 20:31

От писаното от повечето оставам с впечатлението че всички карат само с чисто нови гуми в тоя форум.Което ми се струва малко невероятно.
Както и да е,един въпрос от моя страна--щом всички карат колегата да не купува гуми на 2 сезона например,то тогава колко от вас ще си хвърлят гумите на автомобилите тази година,ако са ги купили преди 2 ???????
Каква е разликата да си купил гуми преди 2 години и да продължаваш да ги караш,и каква ако в момента сложиш двегодишни използвани гуми???

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Пон 22 юни 2009 21:22

jordanpar написа:Каква е разликата да си купил гуми преди 2 години и да продължаваш да ги караш,и каква ако в момента сложиш двегодишни използвани гуми???

разликата е че никога няма да разбереш какво е да караш с чисто нови гуми mhihi

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Пон 22 юни 2009 21:36

С новите гуми пък макар и от по-тънките цени си карам сигурно на пътя около 3 години.С втора употреба една година и на втората ако е останал граифер то отсрани е цялата напукана ,да не говорим че уж хубавите марки се произвеждат вече къде ли не по света

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 22 юни 2009 21:47

Колеги вие направо го обърнахте на Спор, вярно е от спора се разбира истината но момчето пита какви гуми да си вземе всеки дава мнение в което няма лошо и после пич-а решава дали да взима нови или втора ръка, всичко е до финансовата страна аз ако имах повечко пари ще си вземех нова кола не 2-ра ръка така че, където мога взимам ново където не 2-ра ръка.

Както каза колегата по-горе значи всички сме карали с нови гуми, ма това е адски добре ако е истина, аз примерно карам с Турско Пирели чисто ново в смисул от магазина си го взимам, гумата е добра за 75лв бройката и съм доволен за сега по меко вози по леко върти нищо че съм без хидравлика и по стабилна в завоите а 2-ра ръка гуми просто се едно носиш маратонки 2-ра ръка,галоши така че всеки си решава но аз се возя в моята кола и докато мога ще взимам нови неща ! :да:

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Пон 22 юни 2009 22:06

Знаете ли в момента промоции за летни гуми?
Също трябва да си сменям гумите и след същите въпроси и подобна вътрешна дискусия съм се спрял на евтини /до80 лв броя за 175/70/13/ но нови.
Предварително благодаря за конкретната информация.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пон 22 юни 2009 23:48

Всичко си е до конкретна оферта, която може да получи човек. Разбира се предпочитам новите гуми, но миналата година дадох 160 лева за 2 гуми тигар който се оказаха пълни дърва, тази година си взех 'втора употреба' йокохама парада дот декември 2008 за 180 лв и съм 20 пъти по доволен от новите тигри, така че бих предпочел малко карани "маркови" пред нови пълна скръб.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”