Градушки ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Градушки ?
Имам въпрос, как процедирате при условие, че сме в период на силни градушки. Днес попаднах ( не с моята кола ) на градушка по пътя София - яз. Искър. Тази седмица също се очертава с интензивни валежи и градушки. Колата ми е в паркинг с навес, но когато си през деня на работа треябва само да я мисля ... 

- marrs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Градушки ?
гледаш да я паркираш под някое дърво или навес . Може и на някоя бензиностанция ако имаш наблизо .
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробвай с градския транспорт, 1 лев е билетчето.
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Затова моята ще гледам да си я държа в гаража. А и работата ми е близо.
- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти е близо и виждаш колата нищо не ти пречи да и метнеш едно одеало и да го защипеш с вратите.Предпазва и то добре

- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
sastezatelya написа:Ако ти е близо и виждаш колата нищо не ти пречи да и метнеш едно одеало и да го защипеш с вратите.Предпазва и то добре![]()
Да,или се взима едно тактично покривало

Това само при условие,че градушката е голяма,за дребни камъчета лед не ставам роб на колата

- FaTDoG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А как седят нещата с Каското? При какви условия изплащат щети, някой патил ?
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
2 дебели одеала в багажника и ако дойде градушка я завиваш...веднъж бях спрял под дърво и цял клон падна върху колата ми...проби предния капак 

- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм на мнение, че под дърво при градушка не е добре.
Колкото до евентуални щети и какво изплащат, моят опит показва мизерия - предишната ми кола стана на швейцарско сирене от една силна градушка преди 3 години и на следващия ден още бях на оценяване. При 14 реда описани щети в листата и над 100 вдлъбнатини, ми дадоха само 380 лева, а ремонтът се оказа над 1000 лева.
Разбира се, това зависи и за колко ти е застрахована колата.
Оттогава като видя време като днес, тръпки ме побиват да не започнат да летят парчета лед. Ще трябва и аз да се огледам за одеала или черги...
Колкото до евентуални щети и какво изплащат, моят опит показва мизерия - предишната ми кола стана на швейцарско сирене от една силна градушка преди 3 години и на следващия ден още бях на оценяване. При 14 реда описани щети в листата и над 100 вдлъбнатини, ми дадоха само 380 лева, а ремонтът се оказа над 1000 лева.
Разбира се, това зависи и за колко ти е застрахована колата.
Оттогава като видя време като днес, тръпки ме побиват да не започнат да летят парчета лед. Ще трябва и аз да се огледам за одеала или черги...

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ще бъде голям купон,караш си по магистралата и почва да пука градушка скачаш вън ,вадиш одеялата от багажника завиваш колата и си седиш вътре докато премине като в индианско типи
100% на другия ден някой ще е пратил снимка в "Аз репортера" по новините 

- fifcho
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1994
- Контакти:
Един приятел го беше сварила градушката на път и беше слагал стелките по колата. Той винаги си носи и гумени стелки в багажника за всеки случай

- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:2 дебели одеала в багажника и ако дойде градушка я завиваш...веднъж бях спрял под дърво и цял клон падна върху колата ми...проби предния капак
Дет вика бащата на един комшия "Навремето винаги имах одеало в багажника, винаги може да го постеля на някоя полянка с приятна госпожица"

при баба ми има два родопски губера на некой ако му трябва за летния сезон, ама после ми ги връща, че на село зимата е студено
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
Stivi написа:Ще бъде голям купон,караш си по магистралата и почва да пука градушка скачаш вън ,вадиш одеялата от багажника завиваш колата и си седиш вътре докато премине като в индианско типи100% на другия ден някой ще е пратил снимка в "Аз репортера" по новините
Абе бъзик , бъзик ... ама аз познавам човек който го прави

Иначе и аз имам одеало в багажника и не ме е страх да го използвам /при градушка де/. Женен съм , и дете имам така че одеалото ми е за пикници

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Градушката е оправданието ако жената пита за какво са ти тия одеала в багажника
Ако някой мисли сериозно да си завива колата като завали не е лошо да си носи и каска.Иначе днес крих моята под един орех-по добре да се разправям със застрахователите за паднал клон отколкото за изпочукана кола 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”