Може ли скоростна кутия да "чуква" при гасене?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Може ли скоростна кутия да "чуква" при гасене?

Мнениеот juve » Нед 21 юни 2009 18:10

Така ...колеги , чудех се в кой раздел да пусна въпроса и накрая ...в общия кюп.....
накратко : след като си поиграх напред- назад с тампоните на двигателя на моя пасат Б3 (AAZ ) , при загасяне на двигателя сега се чува отчетлив еднократен лек удар ( сякаш с малко чукче веднъж се чуква леко по двигателя или купето ) Това се появи след последната смяна на 2 та задни тампона .... не мога да разбера от къде идва това нещо , а майсторите ми разправят , че е от скоростната кутия, която сега издавала този шум :talk: За протокола : маслото на кутията е нормално количество , тя не издава виещи и тракащи шумове и превключва безгрижно .... на въпроса ми защо изведнъж ми казват : защото досега тампоните са били зле и са обирали вибрациите :banana ама сега двигателя се държи по здраво и.... се чува
Сега се чудя .... дайте някакъв съвет , че мразя такива неизвестности .....

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Re: Може ли скоростна кутия да "чуква" при гасене?

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 22 юни 2009 12:44

При мен беше същото , точно като от тампони на мотора, но се оказа предната броня.
Два от болтовете се бяха отхлабили, стегнахме ги и заспа.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 22 юни 2009 16:41

Или гърнето бие по пода някъде

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 22 юни 2009 18:09

А бе уж го огледах ама ....по принцип не вярвам в скоростната кутия да има нещо , което може да трака , само че все пак не съм авто- майстор и това ме държи нащрек .... от всекидневната ми работа с хладилни компресори съм разбрал , че понякога абсолютно тъп и смешен проблем повлича крак и закарва човек в такъв финансов филм , който никой не иска да гледа , и затова .... подпитвам , да не би аз да се вкарам в някакъв такъв , който е известен на всички , само не на мен .... но липсата на обилна информация ме успокоява, че не е нещо характерно .... :banana

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Пон 22 юни 2009 22:27

Здравей колега. Незнам дали ще съм ти от полза, но споменаваш, че си барал тампоните на двигателя. Когато се сменят се прави едно подравняване на мотора. А то се състои в следното: разхлабват се и трите тампона. Двигателя се разлюлява мъжката и след това се затягат болтовете на тампоните.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 23 юни 2009 6:16

Това за разлюляването е добре , тук имаше подобна манипулация, само че бяха разхлабени замо 2 та задни тампона , защото тях ги и барахме , а относно разхлабване и на предния .... като се замисля , то той е само с една контактна точка и на практика не знам как би могъл да създаде някакъв дисбаланс в цялата работа...не знам на къде би могъл да "усуква" двигателя.... иначе има някакъв резон в цялата работа ....

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 23 юни 2009 22:54

колега , ударът ти се получава/предполагам от мой опит/ от удар на масленият филтър върху тампона на двигателя срещу него отпред!ударът може и да изкриви масленият филтър да протече маслото и да те остави на пътя! сменя се филтърът с по къс от препоръчваният от производителя! пиши открили проблемът! :)

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Сря 24 юни 2009 10:21

има идея за филтъра ....само трябва да успея да додрапам до колата и ще видя - няма начин ако има такова нещо да не е оставило следа..... :!:
пфу ..никакви следи от допир по филтъра ..... ще продължаваме с изследване на " aaz - terra inkognito " :)

Върни се в “Passat”