Пловдив, къде, плот от гранит, цени? Доп. инфо?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Пловдив, къде, плот от гранит, цени? Доп. инфо?

Мнениеот chefito » Пон 22 юни 2009 20:46

Колеги, виждал съм теми за баня и се престраших да питам и аз за една закъсала. На първо място да спомена, че парите са ГОЛЯМ проблем и я правя сам, но ударих греда. Ето чертежа:

Изображение

Проблеми:

Мястото е само 40 см ширина /110 дължина, ако има значение/. Мивките /керамика/ за вграждане обикновено са 41, 44 см стандарт. От тук идват проблемите. Няма как да я вкарам в плот 40см /задължително ми трябва голям плот по лични причини/. Видях на едно място направена оригинално като на чертежа. Възникват въпроси:
1. Как да направя дъгата? Логично е че трябва да кълцам предницата на плота, а това автоматично прецаква лицевата и най-важна част. И тук вече дойде закъсвацията. От 2 седмици се мия в кофа с пробито дъно и не мога да измисля решение. Двата сантиметра от чертежа отзад на мивката са за водобранна лайс/т/на.

/алпака и метални сплавни мивки не искам, знам че има/

п.с. малко ме е срам, че пускам тема за баня в автофорум, ако се налага death

Последна промяна от chefito на Пет 26 юни 2009 10:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Помощ за мивка в банята + плот

Мнениеот kris11 » Пон 22 юни 2009 21:05

Мъжа на колежката ми прави мивки полимер-мрамор по размери на клиента. Цена доколкото помня е 200 лв/м . Цвят по желание и перлички също

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 22 юни 2009 21:20

kris11 написа:Мъжа на колежката ми прави мивки полимер-мрамор по размери на клиента. Цена доколкото помня е 200 лв/м . Цвят по желание и перлички също

Гледах ги, хем скъпи, хем някак не ми харесаха. Отпадна като идея...керамиката най ми допада.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 22 юни 2009 21:30

chefito написа:
kris11 написа:Мъжа на колежката ми прави мивки полимер-мрамор по размери на клиента. Цена доколкото помня е 200 лв/м . Цвят по желание и перлички също

Гледах ги, хем скъпи, хем някак не ми харесаха. Отпадна като идея...керамиката най ми допада.

така като гледам , можеш да изрежеш само плота и да намериш кръгъл шкаф за отдоло

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 22 юни 2009 22:05

Аз като за начало не разбрах плота от къв материал искаш-щото той е проблемния???За малко пари и хоум-мейд в неправилна форма мога да ти препоръчам бетон/по скоро армиран теракол/-аз цялата мивка даже подкарах с него :lol:
Изображение

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 22 юни 2009 22:15

Аз не съм дърводелец, но може да се мине и без кълцане на цялата предница на плота. Изрязваш си елипсата, и режеш само толкова колкото е нужно за елипсата. Слагаш мивката а под дъгата можеш да сложиш или подходяща лайстна, или изрязана от друго парче на плота дъга. По този начин си запазваш по-голямата част от предницата на плота, а само под мивката няма да е същото, но то много няма да се вижда. Това е само мое мнение. Успех :да: и накрая да видим снимки как си го направил...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 22 юни 2009 22:20

KingoftheROAD написа:Аз не съм дърводелец, но може да се мине и без кълцане на цялата предница на плота. Изрязваш си елипсата, и режеш само толкова колкото е нужно за елипсата. Слагаш мивката а под дъгата можеш да сложиш или подходяща лайстна, или изрязана от друго парче на плота дъга. По този начин си запазваш по-голямата част от предницата на плота, а само под мивката няма да е същото, но то много няма да се вижда. Това е само мое мнение. Успех :да: и накрая да видим снимки как си го направил...

точно това имах предвид , като под мифката е някакво шкафче

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 22 юни 2009 22:31

Шкаф няма да има за сега в плана, че на детето легена мисля да сложа там. Ще хвана плота със винкел за задната стена, а отпред ще седи на 2 крака. Това е в плана за сега....само тая пуста дъга ми е сложна... :talk:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 23 юни 2009 8:04

Аз ставам банален ,ама пак да попитам за материала на плота.Ако е ПДЧ както подозирам/от снимката и тва че ще режеш/не го ли изрежеш и кантираш на машина ще се издуе зверски още първата седмица.Ако го изрежеш на машина нямаш никви грижи.KingoftheROAD ако изрежеш само елипсата и я лепнеш на третото неволно подпиране ще падне.chefito що не земеш плот 50 санта да изрежеш вътрешната част с квото ти падне и просто в последните 10 саната от двата края към стената да е дълбок 40 санта.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 23 юни 2009 8:48

Рабите, честно казано малко не им разбирам ПДЧ, МДФ бла бла...знам, че има някаква разлика, но уви и двете ми приличат на облепени с фолио пресирани боклуци. Предпочитам материала да е тоя стандартния за плотове в кухня. Идеята за 50см и по 40 от страни някак не я схванах...поясни? Също за раздуването си дадох сметка иначе щях просто да изрежа лицето и да го кантирам /не аз а в баумакс, бриколаж и прочие/ но наруши ли му се фолиото веднъж ако ще и да се кантира ще се раздуе според мен...все пак е баня....а и самото кантиране ми се струва че няма да държи много добре и ще си отворя работа.... :drinking:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 23 юни 2009 9:59

ъпсурТ
този плот единствено и само мрамор или гранит!!!
Никакви кухненски плотове, пдч или мдф
има вариант за водоустоичив шпертплат с ХПЛ залепен на преса, но ще е по-скъпо от мрамора

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Вто 23 юни 2009 10:40

Rabbit_TDI написа:Аз като за начало не разбрах плота от къв материал искаш-щото той е проблемния???За малко пари и хоум-мейд в неправилна форма мога да ти препоръчам бетон/по скоро армиран теракол/-аз цялата мивка даже подкарах с него :lol:
Изображение

ха това ми е доста познато

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 23 юни 2009 11:46

madmen написа:ъпсурТ
този плот единствено и само мрамор или гранит!!!
Никакви кухненски плотове, пдч или мдф
има вариант за водоустоичив шпертплат с ХПЛ залепен на преса, но ще е по-скъпо от мрамора

Поясни :?:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 23 юни 2009 12:59

Е това имам в пердвид
Изображение
бобо незнам от къде ти е познато :shock
Ама мадмен е прав ,че ПДЧ/МДФ са временни решения особенно първото.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 23 юни 2009 13:19

Рабите, ще помисля по твоя чертеж. има много резон, но пак оставаме с 2 полета за кант.

Колеги, с такъв кухненски плот, който се мокри адската ежедневно перкам 7ма година....направо не разбирам какво имате предвид, че ще се скапе...за 40лв не е мръднал 7 години....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”