Не,не е прав.В горният край прави завой,но там където се продават маркучите обикновенно има всякакви детайли.
А за разширението в долния край има пвц адаптори,
две скоби и работата заспива.
Аз така карах около 2500 км.,но накрая ми писна да го гледам побългарено и си взех истински маркуч.
Но определино решава въпроса ако си на зор!
Той човека сигурно си е решил проблема,а ние тука пълним темата.

Скъсан отдушник на маслото
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
@AGS
Днес като излизат от работа следобяд в складовата база видях 1 пасат с отворен капак. Работата не е сложна. Може да се мине с 1 малоустойчив маркуч с 2 метални тръбички и скоби на местата на преходите. Оригиналният с ереже след 2 та края / където се закрепен 2 тръби1ки и скоби м, маркуч/ и си готов.
Ама 100 лв за 1 маркуч много се извинявам.
Днес като излизат от работа следобяд в складовата база видях 1 пасат с отворен капак. Работата не е сложна. Може да се мине с 1 малоустойчив маркуч с 2 метални тръбички и скоби на местата на преходите. Оригиналният с ереже след 2 та края / където се закрепен 2 тръби1ки и скоби м, маркуч/ и си готов.
Ама 100 лв за 1 маркуч много се извинявам.
- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
kris11 написа:...Отде ги вадите тези цени от по 45 -100 лв ?....
Ами толкова ми казват в магазина за същата тръба ама нова ..

Аз мисля както вече някой спомена да отида го някох магазин и да си купя обикновен маслоустойчив маркуч и някоя друга скоба и така да го правя

А случайно някой да знае в това дето влизат отдушниците какво е смисъл тая черната кутийка дето е на пачата че под нея има едно кръгличко и в него влизат 2-те маркучета.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Режеш където е синята линия и си монтираш
побългарения вариант
]http://www.bgphoto.net/photos/14999/o632786644300625000.bmp
побългарения вариант
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм решил проблема по следния начин: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=16925
- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
AGS написа:Режеш където е синята линия и си монтираш
побългарения вариант
Да и аз така си мисля да го направя ама ще си купя нови обикновени маслоустойчиви маркучи и със скобички

@paradiselost и така става

Благодаря за предложенията колеги

- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Скъсан отдушник на маслото
Колеги , моя пасат е б5 смених го с нов от BOSCH струва 52 лв ето нагледно за какво става въпрос http://imageshack.us/photo/my-images/534/img4822ji.jpg/ дано да е полезно за някой който ще сменя същия маркуч 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
На моя Пасат Б2 маркучът за картерните газове се беше полуразложил и цапаше двигателя. Такива маркучи имало само оригинални на цена 212лв.
Един майстор сложи обикновен маркуч от капака на главата, като го пусна надолу под двигателя да си диша, колкото иска. 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Ljubon написа:На моя Пасат Б2 маркучът за картерните газове се беше полуразложил и цапаше двигателя. Такива маркучи имало само оригинални на цена 212лв.Един майстор сложи обикновен маркуч от капака на главата, като го пусна надолу под двигателя да си диша, колкото иска.
Точно 22 лева струва ... преди 2 месеца го смених (и то сам което само по себе си равняващо се на олимпийска титла). Имам Б3, но мисля че е същия.
Иначе като цяло много добре решение да се отведе под купето, но за това ти трябва маркуч поне метър, свински опашки и залягне под колата като себстойността само на метъра маслоустойчив маркуч е приблизително колкото новия.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
passenger написа:Ljubon написа:На моя Пасат Б2 маркучът за картерните газове се беше полуразложил и цапаше двигателя. Такива маркучи имало само оригинални на цена 212лв.Един майстор сложи обикновен маркуч от капака на главата, като го пусна надолу под двигателя да си диша, колкото иска.
Точно 22 лева струва ...
В грешка си, брат! Говоря за 1.6D. Разклонява се на две маркуча преди да влезе във филтърната кутия.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така, разделя се на две и струва толкова колкото съм написал. Ако изровиш снимка ще потвърдя или отхвърля дали става въпрос за едно и също 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
passenger написа:Ако изровиш снимка
Колега, виж дали може да се ориентираш тук, намерих я в нета, затова не е фиксиран по-подробно детайла:
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление не мога да го видя, за да преценя, но ми изглежда по-голямо ...
В това магазинче продават всякакви маркучи, уплътнения, радиаторчета и то предимно за VW, имам визитка ето ти и телефон 8227073, 0889281932. Просто звънни и попитай дали може да ти осигури това което трябва и на каква цена, човека е разбиращ и много точен. Намира се в Красна Поляна.
В това магазинче продават всякакви маркучи, уплътнения, радиаторчета и то предимно за VW, имам визитка ето ти и телефон 8227073, 0889281932. Просто звънни и попитай дали може да ти осигури това което трябва и на каква цена, човека е разбиращ и много точен. Намира се в Красна Поляна.