passat.дръжки на вратите
-
- Автомобил:
- Двигател:
passat.дръжки на вратите
нещо напоследък ми прави проблем дръжката.трудно се отвариа.дори бих казал че с усилие.как да я направиа сам
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sunny написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=9386&start=11
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8613&start=5

само едно предупреждение - болта, който закрехва заключващия механизъм на десните врати е с обратна резба, поне при мен е така - пасат б4`94г.
докато отключвах с дистанционното детето дръпнало дръжката и механизма нешо се скапал, та го водих на един "майстор", който не знаеше тази подробност и видя голям зор да свали механизма, дори се наложи да "развива" със секач, а след това и да разпробие болта. чак след това разбра, че бил с обратна резба. като се замисля, чак ме хваща срам
всъщтност тогава ме хвана яд
от друга страна пък не ми стана ясно какво е наложило слагане на обратна резба там
докато отключвах с дистанционното детето дръпнало дръжката и механизма нешо се скапал, та го водих на един "майстор", който не знаеше тази подробност и видя голям зор да свали механизма, дори се наложи да "развива" със секач, а след това и да разпробие болта. чак след това разбра, че бил с обратна резба. като се замисля, чак ме хваща срам

от друга страна пък не ми стана ясно какво е наложило слагане на обратна резба там
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В краен случай може да си вземеш от магазините на "Симеон" дръжки ментета за същия Пасат за централно. На мен ми ги продадоха по 27 лв. парчето, смених си ги сам преди полвин година (не е много сложно само малко търпение ти трябва) и все още са здрави. Тъпото е че вече нося 3 ключа - един за шалтера, един за лява и един за дясна врата, но като имаш централно почти не ги използваш.
Бих искал само да добавя към мненията на колегите и един съвет относно експлоатацията на дръжките, въпреки че може би голяма част от вас знаят за това.
Значи още като като купих колата го подразбрах този чалъм: слагаш палеца на дръжката за опора и с останалите пръсти дръпваш, за да отвориш вратата. А не да се дърпа с цяла ръка.
Значи още като като купих колата го подразбрах този чалъм: слагаш палеца на дръжката за опора и с останалите пръсти дръпваш, за да отвориш вратата. А не да се дърпа с цяла ръка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
И аз го обяснявам, обаче много им е трудно на хората да разберат как се отваря тая шибана дръжка. Което ме навежда на мисълта, защо, да му се не види, от VW тогава са избрали този тип брави? След като дори тази на една стара лада се отваря съвсем спокойно. Аз брах дост ядове, докато не отидох на среща на клуба и
Бат Васко (да е жив и здрав, все така да ни оправя колите в бокса!) ми оправи дръжката!!! Който има проблеми - при него е решението
Аз в скоро време ще ходя пак и за другата дръжка, че и тя нещо се движи трудно...

Аз в скоро време ще ходя пак и за другата дръжка, че и тя нещо се движи трудно...
струва ми се, че проблема с "женското" отваряне е в това, че не се дърпа дръжката перпендикулярно на вратата, а се изкълчва нагоре. като се сложе палеца това почти се избягва и няма проблем. ама и мойта жена не ще да го разбере, та вече два пъти ремонтирам дръжки.
според мен наистина не са достатъчно добре конструирани дражките. би трябвало да са безпроблемни за всякакви леворъки същества - едно от малкото слаби места на пасата
според мен наистина не са достатъчно добре конструирани дражките. би трябвало да са безпроблемни за всякакви леворъки същества - едно от малкото слаби места на пасата
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
И аз имам същия проблем с отварянето на предната шофьорска врата! последно време съм забелязал факта, че за да успея да я отворя ми трябват поне 3-4 опита. Миналата година, преди да дойде зимата, се пробвах да я оправя по начина който е описан в по горе постнатите линкове:
" ...Като погледнеш във вратата ще видиш,че на едно лостче има завита една бяла пластмасова "глуха" гайка.Трябва малко да я развиеш-така "удължаваш" рамото на лостчето..."
Проблема при моята дръжка е, че тази бяла, "глуха" пластмасова джаджа не е гайка, а е пластмаса която направо си е залепена за самото лостче. Т.е. не може да се върти ( развива и отвива ) за да се регулира.
Кажете ми в такъв случай какво мога да направя, за да мога да си отварям по лесно вратата?
" ...Като погледнеш във вратата ще видиш,че на едно лостче има завита една бяла пластмасова "глуха" гайка.Трябва малко да я развиеш-така "удължаваш" рамото на лостчето..."
Проблема при моята дръжка е, че тази бяла, "глуха" пластмасова джаджа не е гайка, а е пластмаса която направо си е залепена за самото лостче. Т.е. не може да се върти ( развива и отвива ) за да се регулира.
Кажете ми в такъв случай какво мога да направя, за да мога да си отварям по лесно вратата?