Решил съм да си сложа ксенон, че супер зле се вижда на къси. За да не заслепявам (много) други искам да си сложа лупи на късите. Та се чудя в момента дали да взема цели фарове с лупи и да продам сегашните или само лупи да сложа на сегашните. Някой правил ли е подобни манипулации?
Само да кажа, че вариант ксенон директно на рефлекторни по-скоро не ме устройва, писнало ми е от "гъзари" с 20-годишни фарове и ксенон, дето свети на 180 градуса.
Лупи за фарове на Г4
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Лупи за фарове на Г4
Вземи си готови фарове с лупи, досега не съм срещал някой да си е преправял фабричните - едва ли ще е красиво, а и реглажа на светене как ще се нацели ?!
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
А кои са качествени? Нека, който е доволен/недоволен от дадена марка да сподели 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
gomez написа:Вземи си готови фарове с лупи, досега не съм срещал някой да си е преправял фабричните - едва ли ще е красиво, а и реглажа на светене как ще се нацели ?!
Тук предлагат с вариант и само лупи на нормални фарове, не знам как се монтират обаче
viewtopic.php?f=48&t=120604
Във форума на бмв гледам има доволни от резултата. Иначе да, може да взема направо фарове. Гледам от сайта на фк аутоматив са 150 евро, горе долу толкова и от ибей. Като си продам после мойте ще взема и за тях някакви пари
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Истината е във фаровете Hella celis - 1000 лева, или хелата предлагана от колега във форума - Mangasora - 1300 лева. Обаче за мен са доста пари и затова съм с FK - общо взето съм доволен, малко реглажа им е куц, както и кондензират понякога. Чувал съм че In.Pro били по-добри, ама не знам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре а самите ксенонови крушки не са ли и те за фарове с лупи и за такива без? Доколкото знам има и за такива без, които са направени така, че уж да не заслепяват толкова. Или пак си свети твърде силно и заслепява?
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
gomez написа:Истината е във фаровете Hella celis - 1000 лева, или хелата предлагана от колега във форума - Mangasora - 1300 лева. Обаче за мен са доста пари и затова съм с FK - общо взето съм доволен, малко реглажа им е куц, както и кондензират понякога. Чувал съм че In.Pro били по-добри, ама не знам.
Колега gomez, а за DECTANE чувал ли си някакви отзиви? Също и аз като колегата смятам да слагам такива с лупи на късите...
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не съм чувал отзиви за тях, питаш за тези с диодите нали?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
gomez написа: малко реглажа им е куц, както и кондензират понякога. ама не знам.
Първото вероятно пак рефлектира върху заслепяването ,а второто е непростимо за фар щото така си самоскапва рефлектора.
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен имаше проблем с настройката по хоризонтал, биеха вдясно на максимална настройка, но подложих шайби и ги настроих. Нямаше заслепяване.
Хъм, лупата е хубава съчетание с ксенон, но Луксима Премиум 2 - крушката е направена и за фарове с рефлектори.
Тъй като моите фарове са рефлекторини след поставянето на такъв ксенон и реглаж на фаровете на позиция 0 на машинката за регулиране, заслепявах страшно много насрещно идващите. След слагане и на по-ниско окачване продължавах да заслепявам, въпреки че колата падна по-ниско. От известно време карам на позиция 1 и вече не заслепявам хората
.
Аз си пазаря от това момче Stodo който има обява в платения раздел и съм много доволен - http://kz-tuning.com/Pages/VW/golf4.html
Тъй като моите фарове са рефлекторини след поставянето на такъв ксенон и реглаж на фаровете на позиция 0 на машинката за регулиране, заслепявах страшно много насрещно идващите. След слагане и на по-ниско окачване продължавах да заслепявам, въпреки че колата падна по-ниско. От известно време карам на позиция 1 и вече не заслепявам хората

Аз си пазаря от това момче Stodo който има обява в платения раздел и съм много доволен - http://kz-tuning.com/Pages/VW/golf4.html
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
morfei1 написа:Хъм, лупата е хубава съчетание с ксенон, но Луксима Премиум 2 - крушката е направена и за фарове с рефлектори.
Тъй като моите фарове са рефлекторини след поставянето на такъв ксенон и реглаж на фаровете на позиция 0 на машинката за регулиране, заслепявах страшно много насрещно идващите. След слагане и на по-ниско окачване продължавах да заслепявам, въпреки че колата падна по-ниско. От известно време карам на позиция 1 и вече не заслепявам хората.
Към колегата gomez - имах предвид такива: http://kz-tuning.com/Pages/VW/Golf%20-%20FKFS8117.jpg, само че съм виждал на DECTANE такива. Иначе да, на Stodo има доста добри оферти.. Само ми е любопитно рефлекторите на всички тези от стъкло ли са, или пластмаса?

Пусни запитване на Stodo на лични. Той най-добре от всички знае, понеже ги има всички модели в наличност.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
А моторчето за регулиране във фаровете ли си е? Ако примерно си взема тези FK дали с тях има и моторче?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моторчето е допълнителен елемент които при покупка на нов фар не влиза в комплекта-поне при мен беше така на фарове IN.PRO свалих си моторчетата от старите фарове и ги монтирах на новите
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”