голф 2 синхро Монтаж на задни дискови спирачки

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
veidar
Автомобил:
Двигател:

голф 2 синхро Монтаж на задни дискови спирачки

Мнениеот veidar » Пон 29 яну 2007 8:34

Слет доста време сабиране на части вече голфа има задни дискове.
Ползвам задни апарати гирлинг 38 от голф 3 секи може да си ги намери разликата е само в самия шенкел.Доста зор видяхме с novobranecGT Докато махнем ламарините на барабанните спирачки понеже са захванати кам носача с 10мм болтове развиват се с шестограм.Естествено не се развиха и се наложи да ги сечем с секач и да се режат.
Слет това вече като е свободна ламарината неможе да се махне понеже главинката пречи и варианти те са два или да се махне главинката което води до смяна и на лагера или яко рязане на ламарината и сечене ни е този вариант избрахме.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от veidar на Сря 31 мар 2010 21:12, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пон 29 яну 2007 9:46

Пиши Л.С на Пако той май скоро ще прави такава трансплантация и ще ти каже за какво става на въпрос :wink:

Потребителски аватар
veidar
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот veidar » Вто 23 юни 2009 8:44

:D

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Re: голф 2 синхро Монтаж на задни дискови спирачки

Мнениеот madcap » Вто 23 юни 2009 14:23

А тъй, тъкмо се чудех кво да ги правя мойте, дали да сменям моста или да търся в нета

Дай по добри снимки, на захващането на главината към моста :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Вто 23 юни 2009 15:17

захващането е лесно - два болта са - проблема са супортите. Колегата е ползвал супорти за синхро на тях ушите за болтовете гледат навън - демек имат повече растояние от дупка до дупка, около 14 санта май беше - а стандартните супотри са с по-малко растояние между болтовете и за да ги захванеш към носача на синхрото ползваш само горната дупка на носача а за да има каде да захванеш долното ухо на супорта се заварява към носача някаква планка в която да си пробиеш нова дупка която да ползваш. Капиш ? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 24 юни 2009 22:13

Това , което правиш с дисковете да го дупчиш според мен няма да се отрази добре.Ще ти претрисва волана като спираш най-малкото или другия вариант е да си уцелил перфектно дупките , но не мисля , че е това mhihi mhihi

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 25 юни 2009 9:14

kr1s0 написа:Това , което правиш с дисковете да го дупчиш според мен няма да се отрази добре.Ще ти претрисва волана като спираш най-малкото или другия вариант е да си уцелил перфектно дупките , но не мисля , че е това mhihi mhihi

това е 3-тия човек, който съм виждал да го прави и претрисане няма .. стига да си кадърен :)
на shh rallye-то също е така ;) даже е с хоум мейд coiloverи ;)

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Чет 25 юни 2009 9:20

Vizor написа:това е 3-тия човек, който съм виждал да го прави и претрисане няма .. стига да си кадърен :)

подкрепям колегата, и аз имам познати които са го направили и карат така с години - никакви грижи, стига да е направено както трябва.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 27 юни 2009 23:59

Vizor написа:
kr1s0 написа:Това , което правиш с дисковете да го дупчиш според мен няма да се отрази добре.Ще ти претрисва волана като спираш най-малкото или другия вариант е да си уцелил перфектно дупките , но не мисля , че е това mhihi mhihi

това е 3-тия човек, който съм виждал да го прави и претрисане няма .. стига да си кадърен :)

Отворите ги направихме за пиниз, понеже всеки храни защо синхрото било с барабани отзад...нека сега да гледат и да питат кви са тия дискове....никой не очаква да почне да спира нечовешки...в случая тези отвори са концентратори на напрежение, всеки е виждал S-Klasse с износени предни дискове, като се отслабят достатъчно се пукат към отворите.... По принцип всички пистови мотори са с надупчени дискове, но пък WRC-тата са с нарязани....това е цяла една наука :D. Самият факт, че следкато поработят малко тия дискове се набраздяват с канали, ми говори две неща, но къде ли е истината, трябва да се помисли.
Колкото до самоделните коиловърс-и, подготвили сме такива за отзад на това същото синхро. Само ще кажа, че амортисьорите са предни Bilstein-и, жълти, син надпис. Трабва да стане яката работа, тухличка...тия псевдо стрийт спортни окачвания не се справят, много тежка им идва задницата. Един месец следкато направихме тия, ни дойде на акъла да вземем готови ботуши от доктора....в крайна сметка проблема е в мързела, и едните и другите си стоят и чакат по-малко мързеливи времена :Mr Green Fun
П.П.При монтажа на апаратите отзад имаше наигравка с разстоянията. Трябва да се направят шайби на струг или да има такива обикновени под ръка, които да се комбинират до нужната дебелина(в 3 през нощта никой стугар не работеше, а и ние нямахме струг под ръка :twisted: ). Мързи ме да проверя какви са параметрите на оригиналния заден диск на Синхро, може би с тях няма да има нужда от тези шайби. Другото нещо което ми направи впечатление е, че до вътрешният диаметър на работната повърхност на диска остава една ивичка, може би почти с 1см ширина, където накладките не трият. Предполагам, че накладките не са като на Голф с предно, каквито ние сложихме.
П.П.П.Колегата biostrong е обяснил всичко много точно и кратко, без да изписва един куп глупости като мен :banghead:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 07 авг 2009 23:44

Задните дискове на синхрото са с размер 239мм и преден плътен диск от обикновен голф със същия размер е правилния :)
От днес и аз съм със задни дискове на моето синхро, като чакам Vizor-а да пусне снимките, които прави.
Накладките отзад са си съвсем нормални като за обикновени задни дискове.
Ако някой се интересува от нещо да пита, ще помагам с информация.
viewtopic.php?f=6&t=134205

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 08 авг 2009 8:13

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Съб 08 авг 2009 13:11

Харесъл съм си от Бора дискови скпирачки но не съм ходил оше да ги гледам, да видя дали ще ми паснат :wink:

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Съб 08 авг 2009 18:43

Нали ти казах нещо :lol: направо ги купувай 8)

Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki7878 » Нед 09 авг 2009 12:47

От бората апаратите ще станат с мноооого леки доработки, но съпортите мисля няма как да стане, трябва да се ползват такива от пасат Г60 или голф рали...

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Нед 09 авг 2009 12:55

Ники доработките ще са само да си вземе маркучите от бората защото страната от към апарата е по специална.
Супорти от голф рали/пасат г60 ако не намериш ще търся аз къде съм заврял един комплект .

Върни се в “Силов тунинг”