Vizor написа:kr1s0 написа:Това , което правиш с дисковете да го дупчиш според мен няма да се отрази добре.Ще ти претрисва волана като спираш най-малкото или другия вариант е да си уцелил перфектно дупките , но не мисля , че е това

това е 3-тия човек, който съм виждал да го прави и претрисане няма .. стига да си кадърен

на shh rallye-то също е така

даже е с хоум мейд coiloverи

Отворите ги направихме за пиниз, понеже всеки храни защо синхрото било с барабани отзад...нека сега да гледат и да питат кви са тия дискове....никой не очаква да почне да спира нечовешки...в случая тези отвори са концентратори на напрежение, всеки е виждал S-Klasse с износени предни дискове, като се отслабят достатъчно се пукат към отворите.... По принцип всички пистови мотори са с надупчени дискове, но пък WRC-тата са с нарязани....това е цяла една наука

. Самият факт, че следкато поработят малко тия дискове се набраздяват с канали, ми говори две неща, но къде ли е истината, трябва да се помисли.
Колкото до самоделните коиловърс-и, подготвили сме такива за отзад на това същото синхро. Само ще кажа, че амортисьорите са предни Bilstein-и, жълти, син надпис. Трабва да стане яката работа, тухличка...тия псевдо стрийт спортни окачвания не се справят, много тежка им идва задницата. Един месец следкато направихме тия, ни дойде на акъла да вземем готови ботуши от доктора....в крайна сметка проблема е в мързела, и едните и другите си стоят и чакат по-малко мързеливи времена
П.П.При монтажа на апаратите отзад имаше наигравка с разстоянията. Трябва да се направят шайби на струг или да има такива обикновени под ръка, които да се комбинират до нужната дебелина(в 3 през нощта никой стугар не работеше, а и ние нямахме струг под ръка

). Мързи ме да проверя какви са параметрите на оригиналния заден диск на Синхро, може би с тях няма да има нужда от тези шайби. Другото нещо което ми направи впечатление е, че до вътрешният диаметър на работната повърхност на диска остава една ивичка, може би почти с 1см ширина, където накладките не трият. Предполагам, че накладките не са като на Голф с предно, каквито ние сложихме.
П.П.П.Колегата
biostrong е обяснил всичко много точно и кратко, без да изписва един куп глупости като мен