Трудно превключва Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Трудно превключва Пасат Б4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 24 юни 2009 6:14

Колеги,имам Б4 1.8 моно 95г. Проблема ми е че като го купих преди 3 месеца предавките си влизаха много леко и лесно,а сега ми прави впечатление,че искат повече сила.От какво може да е това? :screwy
Също така и ако тругна по-рязко има едно ,,клопане" изапочва да се лашка все едно свършва горивото?Не мога да разбера от какво е! :banghead: :banghead: :banghead:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: Трудно превключва Пасат Б4

Мнениеот Гергин » Сря 24 юни 2009 8:36

Абе не съм разбирач, но най лошият вариант е като чета съединител.
На всички ли предавки влиза трудно? Щото има трудно и трудно? Натискаш ли хууубаво съединителя? Ускорява ли нормално над 3000 оборота? Да не си внушаваш? Погледна ли за течове отдолу около скоростите? Иначе за това клопане, давай малко повече газ като тръгваш, не да я форсираш, а една идея повече. Щом я караш от скоро със сигурност трябва да и свикнеш още. Сега се притесняваш какво си купил и се вглеждаш и там където няма нищо. Нормално. Караи си колата, тя ще си покаже. :beat_butt2
И да знаеш, че старата кола е като младата жена, трябва си работа.

hlebo
Автомобил:
Двигател:

Re: Трудно превключва Пасат Б4

Мнениеот hlebo » Чет 25 юни 2009 20:13

И моята правеше така,трудно включваше и при включване на задна много хъркаше.Но се оказа, че маслото в кутията беше малко заради теч от семерингата на дясната полуоска.Смених и маслото и сега нямам проблеми.

Върни се в “Passat”