за спазване на законите-кога е непрактично.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- cenitel
- Автомобил:
- Двигател:
за спазване на законите-кога е непрактично.
Добър вечер колеги-така понеже днес четох доста за камери и радари и за законите и т.н Реших да направя 2 еднакви маршрута с 2 различни коли и ест с спазване и с неспазване на ограниченията.Ситуацията е такава(живея в бургас)От славейков(едва ли е важно)трагнах с малка кола 1,2 60коня до крайморие ако спазвам ограниченията до точен км и 3 червени сфетофара на отиване и 4 навръщане се изнервих а съм доста спокоен и е 6.40 -33 минути-а разтоянието е 38 км(движението е средно натоварено 2 малки задръствания).Когато на ограничение 40 карах 50-55 и на ограничение 80 карах с 90-95 и го взех за около 20 минути.2 път с кола 2.0 140 коня по правилата същото с една минута по барзо може би заради зелените сфетофари,но изнержен защото с голяма кола се изнервяш максимално-въпреки,че нямаше движение.с ЛЕКО НАРУШАВАНЕ НА ОГРАНИЧЕНИЯ ГОРЕ ДОЛУ ГРАДСКО 55-60 И ИЗВЪНГРАДА 90-100 за около 17-18 минути.Искам да кажа ,че това с камерите и ограничения на прав път с 40 или 50 където може да се кара с 60 е доста ама доста проста постъпка и решение в закона.А за извънграда мисля че 100 не е толкова по-висока скорост от 90 и е много по удачно и стига6 с 4-5 минути по рано,което си е средно вместо 60 минути около 45-50 минути.Не искам да правя големи открития,но мсиля че с тези пътища,късо отсечки кудето не трябва на хубавите отсечки ограничение 40 или 50 е глупаво и 60 е по удачно.Мейжудругото в колата бях с полицай,който каза от 3 години не карма лична само служебна и аз лично предпочитам да се грамна ако карам наистина по всички ограниченияТой живее в крайморие и каза ако трябва да пътувам всеки ден 35-40 минути отиване и връщане за някакви си 18 км път по-добре да се самоубия-Негови думи.Просто искам да се изкажа,защото ми омразна това непрежение и глупави решение,които може да се променят за по-добро.Лека вечер.
Последна промяна от cenitel на Сря 24 юни 2009 9:57, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за спазване на законите-много непрактично.
Напълно съм съгласен, но има едно НО. И то е, че ако при ограничение 90 на междуградските пътища, всички карат със 100 - 110, то при 100 ще карат със 110-120 и т.н. В града пък ограничението от 50 км.ч. си е напълно удачно, в Бургас май няма улица, на която може безопасно да се кара с повече. С изключение на улицата край езерото Вая, но там ограничението си е 80 или 90 май.
Днес сутринта слушах интервю с висш полицай точно по въпроса със стационарните камери и радари и той каза, че КАТ няма да има физическата възможност да обработва очакваното огромно количество информация, записана от тези камери и най-вероятно устройствата ще бъдат настроени да фиксират само тежките нарушения - превишаване на допустимата скорост с 30 и повече километра, Което смятам за напълно разумно.
Разбира се има го и моментът, че безопасната скорост е различна, за различните коли и един 30 годишен Москвич с 50 е по-опасен от нов Мерцедес (или Пасат
) с 80, но няма как да се прави диференциация и да се въведат разделни ограничения за различните коли.
Днес сутринта слушах интервю с висш полицай точно по въпроса със стационарните камери и радари и той каза, че КАТ няма да има физическата възможност да обработва очакваното огромно количество информация, записана от тези камери и най-вероятно устройствата ще бъдат настроени да фиксират само тежките нарушения - превишаване на допустимата скорост с 30 и повече километра, Което смятам за напълно разумно.
Разбира се има го и моментът, че безопасната скорост е различна, за различните коли и един 30 годишен Москвич с 50 е по-опасен от нов Мерцедес (или Пасат

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
При ограничение 90 всички карат 110-120 щото после са големите глоби ама като сложат камерите всички ще карат с 90.На мен също не ми се мисли за какво безумие и нерви ще става въпрос.В града найстина ограниченията са важни ,ама извънградско нещо не ми се връзват.Най-малкото повечето съвремнни коли/след 90та година натаък/ с 90 са на 4та предавка което е неикономично.Абе изобщо ако някой найстина иска огранчения що просто не ограничи пройзводителите.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Е да аам заради тия засади и камери пък където знам, че немя карам с поне 130 за да наваксам или в случай, че имам "сапьор" пред мен.
Аз доколкото съм в течение - камерите са настроени да снимат, когато надвишите скоростта с над 30км от позволената. Нещо подобно е и при полицаите с радарите но в по-малки граници - максимум до 20километра в повече.
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ще ти дам друг пример: преди 10-на дена ходих от Пловдив до Слънчев бряг,тръгнах 18.00 часа и 21.28 бях там,без да спирам никъде.На магистралата 140, градско 50-60,междуградско 90-120.Нямаше много движение,а беше петък. Съшият маршрут го карах навръшане. Беше меко казано натоварено. Всичко на всичко съм изпреварил 10-15 коли/камиона,после спрях да ги изпреварвам, защото не видях особен смисъл,имаше много коли.Няма да ти казвам какви изпълниния видях,че ще се хванеш за главата.Значи градско карах пак 50-60,извънградско 70-90,на магистралата пак 140.Тръгнахме 14.45 и пристигнахме ~19.00.От цялото пътуване си направих много простичкия извод,че този път е много глупава история (дано я построят магистралата скоро
);за 30-40 мин. повече не си заслужава да се правят рискови изпреварвания и глупости по пътя. Също ми направи впечатление, че доста хора не карат на фарове, което също си е глупаво.

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
колега как така не карат на фарове а относно магистралата което чух последно беше че отново са пуснали парите за пътната инфраструктура но докога ние от бургас колко е чакаме тая магистрала ако знаеш
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах предвид,че е добре да се кара на фарове когато си извън града.
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Re: за спазване на законите-кога е непрактично.
Колега, хубаво че си правил експерименти но явно бъркаш същноста на въпроса. Искаш да се дотътриш с 10-ина минути по-рано иначе се изнервяш пък иначе си бил спокоен, пък твоя приятел щял дори да се гръмне. Не ми се връзва. И какво като нарушиш ограниченията няли не са те хванали , пък тогава си спокоен (сигурно заради това че си прецакал закона и другите дето карат по-бавно).
Сега аз да ти разкажа: Монреал-Ниагара- около 700км. Ограничение на магистралата 100км/ч , кара се със 100, до 120 махсимум ако решиш да изпревариш някой (до 20км отгоре по принцип никой не те закача, но за 30 вече си е доста риск). Ходи се за 7 часа. не съм се изнервил през целия път. На другия ден обратно- същата ситуация. Ситуацията в града: светофарите по прицип не са много синхронизирани, където ги няма си има стопове-на 4-те(четирите) улици, спираш на всеки 50 метра(много изнервящо нали). Но на никой не му прави впечатление(включително и на мен) и има едно спокойствие и ред по пътищата, никой не мрънка. Дадеш предимство на някой да се включи в движението или просто преминаващ колоездач-усмихват ти се и ти благодарят. Ограничение около училища и др.подобни 30км/ч, тука няма правилото за до 20 отгоре никой не те закача, караш с 30 или ти е спукана работата. Зимата съм минавал 8км за 1час-също много изнервящо нали, да ама не, все още не съм се гръмнал. И са големи обиржии тука,само гледат да те прецакат-на всяко нарушение с изключение на неправилно спиране и паркиране ти вдигат цената на гражданската(също мнооооого изнервящо).
Тези хора са достойни за уважение щото като е написано 50 то наистина е 50 и важи за всички. Много българи ги определят като селяни, глупаци и други подобни. Но забравят че ние умните сме дошли при селяните дето са се наредили по-добре от нас.
Ей хора , кога ще ги стигнем "хамериканците"
Айде със здраве
Сега аз да ти разкажа: Монреал-Ниагара- около 700км. Ограничение на магистралата 100км/ч , кара се със 100, до 120 махсимум ако решиш да изпревариш някой (до 20км отгоре по принцип никой не те закача, но за 30 вече си е доста риск). Ходи се за 7 часа. не съм се изнервил през целия път. На другия ден обратно- същата ситуация. Ситуацията в града: светофарите по прицип не са много синхронизирани, където ги няма си има стопове-на 4-те(четирите) улици, спираш на всеки 50 метра(много изнервящо нали). Но на никой не му прави впечатление(включително и на мен) и има едно спокойствие и ред по пътищата, никой не мрънка. Дадеш предимство на някой да се включи в движението или просто преминаващ колоездач-усмихват ти се и ти благодарят. Ограничение около училища и др.подобни 30км/ч, тука няма правилото за до 20 отгоре никой не те закача, караш с 30 или ти е спукана работата. Зимата съм минавал 8км за 1час-също много изнервящо нали, да ама не, все още не съм се гръмнал. И са големи обиржии тука,само гледат да те прецакат-на всяко нарушение с изключение на неправилно спиране и паркиране ти вдигат цената на гражданската(също мнооооого изнервящо).
Тези хора са достойни за уважение щото като е написано 50 то наистина е 50 и важи за всички. Много българи ги определят като селяни, глупаци и други подобни. Но забравят че ние умните сме дошли при селяните дето са се наредили по-добре от нас.
Ей хора , кога ще ги стигнем "хамериканците"
Айде със здраве
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Честно казано тая дебилна програмирана нация не искам да я стигам никога. Ако и в България вкарваха в затвора щото пиеш бира на улицата или щото си съблякъл тениската то можеше и да има по голям ред... но не мерси, не ми се живее в полицейска държава 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AmW написа:Честно казано тая дебилна програмирана нация не искам да я стигам никога. Ако и в България вкарваха в затвора щото пиеш бира на улицата или щото си съблякъл тениската то можеше и да има по голям ред... но не мерси, не ми се живее в полицейска държава
Монреал-това май е Канада,кое точно не и харесваш на нацията

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега е написал "кога ще ги стигнем хамериканците"
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
За Канада става въпрос, да е ясно все пак и то във френската й част, в английската е съвсем малко по-различно.
Написах го не случайно в кавички и с "Х" в началото. Разбирай го европейци или нации от всякакви развити страни. То не може всеки да прави каквото си иска и после: ама я го вижте тоя и др. от сорта. Това което се опитах да изкажа е че тук има ред не само заради полицейското присъствие, което всъщност не е много, а по-скоро заради толерантноста на хората. Но това трябва да се усети, щото не на всеки му понася.
Написах го не случайно в кавички и с "Х" в началото. Разбирай го европейци или нации от всякакви развити страни. То не може всеки да прави каквото си иска и после: ама я го вижте тоя и др. от сорта. Това което се опитах да изкажа е че тук има ред не само заради полицейското присъствие, което всъщност не е много, а по-скоро заради толерантноста на хората. Но това трябва да се усети, щото не на всеки му понася.
Е в България нещата са Zero Tolerance. Тука всеки бърза, всеки е с предимство, все другите са му криви, съчетано с пътищата ни е равно на много смъртни случаи
.

- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
[quote="dandan"]Колега, хубаво че си правил експерименти но явно бъркаш същноста на въпроса. Искаш да се дотътриш с 10-ина минути по-рано иначе се изнервяш пък иначе си бил спокоен, пък твоя приятел щял дори да се гръмне. Не ми се връзва. И какво като нарушиш ограниченията няли не са те хванали , пък тогава си спокоен (сигурно заради това че си прецакал закона и другите дето карат по-бавно).
Това пътуване го е преживяла майка ми -от Монреал до Ниагарския водопад и обратно,Колата е била джип Сузуки Витара.Братовчедката никъде не е карала с повече от 115 км/ч ,заради посочените по-горе ограничения.
Не знам защо много си мислят ,че като показват по филми бясно движещи се коли ,че това е вярно-нали киното е илюзия.
Ето с какви км/ч се движат в Европа

и какви са глобите/преди 2 г е снимано/
Това пътуване го е преживяла майка ми -от Монреал до Ниагарския водопад и обратно,Колата е била джип Сузуки Витара.Братовчедката никъде не е карала с повече от 115 км/ч ,заради посочените по-горе ограничения.
Не знам защо много си мислят ,че като показват по филми бясно движещи се коли ,че това е вярно-нали киното е илюзия.
Ето с какви км/ч се движат в Европа

и какви са глобите/преди 2 г е снимано/
Върни се в “ОФФ-Топик - други”