Бавно ускорение
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бавно ускорение
Колеги колата е Пасаат Б5 АФН мотор,напоследък забалязвам, че мудно се ускорява и колата няма този ряз след 2000 оборота като това е съпроводено от по-слабо свирене от турбината, когато изрежа колата на 3000 - 4000 оборота всичко сякаш си идва на мястото и турбината развърта по - рано и се чува по- силно и отчетливо и разбира се колата върви добре.Не видях в темите за забиването и невървенето на някой да му се оправя колата по този начин и затова питам за някакви насоки.
Re: Бавно ускорение
В интерес на истината, турбината най-много се чува в диапазаноа 1100 ~ 2000 оборота. След това не се чува (поне аз не я чувам), но това не значи, че не работи добре
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
От както свалих катализатора турбината се чуваше много отчетливо, а сега сутрин не се чува така добре и се появява от по-високи обороти и по-тихо, изглежда ми като че ли се спича нещо като престои колата или ако се кара на ниски обороти и като се изреже на 4000 оборота се раздвижва и отпушва турбината, но понеже не съм я отварял нямям представа какво трябва да се чисти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбирам,кое те притеснява-бавното ускоряване,или звукът който трябва да издава турбината?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Притеснява ме мудното вървене,но то е съпроводено винаги и от по-слабото виене на турбината.И най-вече,че се продухва на по-високи обороти и после явно пак спича.
По принцип, колегите които са сваляли катализатор, казват, че след махането му, турбината се чува още повече. Нямам идея защо при теб е различно. С гадаеене едва ли ще стане - тест се иска.
Ето как да го направиш
http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... 3011#p3011
Ето как да го направиш
http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... 3011#p3011
-
- Автомобил:
- Двигател:
Приятелю в твоя случай е желателно да се подкачиш към ваг ком.Ако ти беше проблемна турбината щеше веднага да го усетиш,така че не се шашкаи.По мое мнения си мисля че дебитомера може да ти прави номера и има нужда от почистване.Огледай си всички вакумни мъркучета за управлението на турбината -дали нямаш пробив някъде.Огледай въздуховодите след турбината преди и след кулера.В много от случаите кулера има нужда от почистване от вътре-събира се определено количество масло от турбината и дебита на входяшия въздух намалява правопропорционално на замърсяването и от там загубата на мощност.Помоли някой от колегите от форума с ваг ком да те погледне,и чак тогава запчвай да извършваш манипулаций по автомобила си.Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де а как да си обясня факата, че след натискане,продухване на 4000 оборота колата отново добива същия ряз като преди.А иначе по повод свиренето на турбината моята свири доста добре след махането на катализатора,но откакто се появи проблема сутрин като я запаля свиренето не толкова силно и отчетливо и не се чува толкова от рано като преди и в момента в който я изпържа за 20-30 секунди и врвенето се оправя и свиренето на турбината е по-отчетливо.
Върни се в “Дизелови агрегати”