Предстои ми смяна на гумите и се чудя между различните марки.Сега съм с Барум Брилянтис 175/70/13.Зная че не са оригиналния размер,но с тях/нови/купих колата.Оигиналния размер е 175/65/13 и като замяна 165/70/13.С едните ще стъпва по-добре,но 65 не е ли малка височина като се има в предвид дупките по пътищата ни?
Моля за съвет относно марката и размера -POLO 6N 95г. 1,6 AEA.
Барум,Клебер,Нокиан или Гиславед
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Барум,Клебер,Нокиан или Гиславед
Последна промяна от 4i4o-dido на Пет 26 юни 2009 14:46, променено общо 1 път.
-
John3V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Барум,Клебер или Нокиан
От опита ми с барум - никога повече такива подобия. Животът и сигурността ми струват повече.
Не че са шумни или возят твърдо, но спирането с такива в/у мокра настилка е почти невъзможно.
От клебер нагоре вече могат да се нарекат гуми.
А за размера - под капачката за резервоара трябва да имаш написан заводския размер и налягане. А ако не - които влязат
Относно 5-те процента от 65 до 70 - сметни сам, не е забележима разликата.
Не че са шумни или возят твърдо, но спирането с такива в/у мокра настилка е почти невъзможно.
От клебер нагоре вече могат да се нарекат гуми.
А за размера - под капачката за резервоара трябва да имаш написан заводския размер и налягане. А ако не - които влязат
Относно 5-те процента от 65 до 70 - сметни сам, не е забележима разликата.
- lexx2002
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с Клебер и съм доволен много.Имал съм Барум на служебната кола и да ти кажа има и по лоши от тях но все пак има си разлика с Клебера.
На моето Поло съм с 185 / 55 / 14.Чесно да ти кажа в тез 13 цолови гуми полото стои много смешно поне за мен.Минимум 14 цола за него според мен.
А до колкото за дупките аз засега съм нямал проблем че гумите са на 55.
На моето Поло съм с 185 / 55 / 14.Чесно да ти кажа в тез 13 цолови гуми полото стои много смешно поне за мен.Минимум 14 цола за него според мен.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
[quote="lexx2002"]Аз съм с Клебер и съм доволен много.Имал съм Барум на служебната кола и да ти кажа има и по лоши от тях но все пак има си разлика с Клебера.
[/quote
Говорим за 13цолов вариант.Тръгна ли и джанти да сменям.................
[/quote
Говорим за 13цолов вариант.Тръгна ли и джанти да сменям.................
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Клебер 
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм за клебер, скоро си взех такива и съм доволен, а като стана дума за размери аз съм на 175/65/14 - стоят добре на полото а и не са ниски 
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Kleber - аз бях доволен от тях
Re: Барум,Клебер,Нокиан или Гиславед
Зимни Клебер - доволен, летни Гиславед - доволен. Мойте летни са 175/65/13 и в ямите по Софето няма контузий на джантите досега. Не са толкова ниски а и колицата е стабилна.
ПП: Ето снимка как са на джанта
ПП: Ето снимка как са на джанта
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с 185/55 r14 Барум Бравурис летни, карам с високи скорости (поне 4800обората/1,6 АЕЕ/, често пътувам, студент съм) не мога да кажа,че имам някакво оплакване, даже според мен шарката е изключително сполучлива за гуми от този клас (110лв. на гума)имал съм и инциденти, съсипвал съм гумите не веднъж от спирачен път и мога да твърдя категорично, че тези гуми спират /нямам ABS/. А за зимни Клебер/185/55 r14/ не е зле, но за в града, извън града направо си ме е страх с тях. Чу доста мнения... ти решаваш!

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
digo_pl написа:Аз съм с 185/55 r14 Барум Бравурис летни, карам с високи скорости (поне 4800обората/1,6 АЕЕ/, често пътувам, студент съм) не мога да кажа,че имам някакво оплакване, даже според мен шарката е изключително сполучлива за гуми от този клас (110лв. на гума)имал съм и инциденти, съсипвал съм гумите не веднъж от спирачен път и мога да твърдя категорично, че тези гуми спират /нямам ABS/. А за зимни Клебер/185/55 r14/ не е зле, но за в града, извън града направо си ме е страх с тях. Чу доста мнения... ти решаваш!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Я па си перкам с едни Нексен (Nexen) 13" за 70 пари парчето и съм доволен , но обратно на колегата карам все със ниски скорости (макс 130 и то като ми е състезателно и то само на магистралата...)
Гумите са лоши , но един умерен шофьор, със ГЛАВА на раменете би ги понесъл. А относно , пътувам доста, много бързам , студент съм ... нямам думи ....
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Момчето просто пита за ГУМИ, freestyler911 и аз реших да дам мнение различно от това, че Барум не били хубави, а клебер са добри гуми...
Даже да ти кажа и Корморан летни да си вземеш ядове няма да има поне една година...
Даже да ти кажа и Корморан летни да си вземеш ядове няма да има поне една година...

- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
корморана много барзо сваршжа-за няма и 30000км и по малко от година и ги изтрих-мерси втори път нема да има
пи4 погледни и за марката Фалкен ,мисля 4е се продава в Бг и е много добро ка4ество спрямо цената(от по евтините са)
пи4 погледни и за марката Фалкен ,мисля 4е се продава в Бг и е много добро ка4ество спрямо цената(от по евтините са)
4i4o-dido написа:Предстои ми смяна на гумите и се чудя между различните марки.Сега съм с Барум Брилянтис 175/70/13.Зная че не са оригиналния размер,но с тях/нови/купих колата.Оигиналния размер е 175/65/13 и като замяна 165/70/13.С едните ще стъпва по-добре,но 65 не е ли малка височина като се има в предвид дупките по пътищата ни?
Моля за съвет относно марката и размера -POLO 6N 95г. 1,6 AEA.
Относно височината на гумите да ти кажа че твоите ХИЧ ама ХИЧ не са ниски
Доволен съм от Гиславед ... Шарката беше подобна като на Good Year Eagle F1 , само че не знам дали произвеждат от този модел такива размери . Понеже съм карал на 195/50/15

-
krasi_soft
- Автомобил: VW TOURAN 1.6 FSI
- Двигател: BAG
Истинската гума е Bridgestone Potenza,няма равна за какъвто и да е терен,но пък си е доста парички 
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
За сега чувам че нокиан и гиславеда се представят прилично и са на добра цена.Несъм карал но познати имам и са доволни от тези марки, пирели,мишлен,гоодиар,континентал,фалкен,бф гоодрич съм карал все и проблеми освен с мишлена несъм имал.195/45/15.
П.С: според мен сложи по високите гуми,все пак на базата на чуждестранните пътища в БГ трябва освен категории В+М да ни дават за рали пилоти.И да питам защо неостанеш на размера с който си бил до сега 175/70/13 аз на другата ми кола съм с такива и съм си доволен.
П.С: според мен сложи по високите гуми,все пак на базата на чуждестранните пътища в БГ трябва освен категории В+М да ни дават за рали пилоти.И да питам защо неостанеш на размера с който си бил до сега 175/70/13 аз на другата ми кола съм с такива и съм си доволен.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”