Проблем с центровка ...

Техническа и сервизна информация за Passat
ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с центровка ...

Мнениеот ivo_asenov » Пет 26 юни 2009 18:05

Колата ми е пасат б3 2е работи само на газ. Не беше пален 3 месеца и днес като го запалих работеше неравномерно, след настройка на газовата се оправи но забелязах едно прекасжане когато ускоря малко по бързо. Един майстор ми каза, че е от центровка след което позавъртя малко делкото и колата започна да си работи добре само беше загубила малко мощност, минах 100км извънградско без никакви проблеми, докато не покарах малко градско и не загря до 80 градуса. Започна да придърпва да губи мощност, на ниски едва работи , абе прибрах се на 3-4000 оборота :(
Някой който е по-запознат може ли да ми каже има ли как да си направя сам центровката (четох за разни трикове в интернет), но си мисля, че едва ли е толкова просто ...

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с центровка ...

Мнениеот pronobis » Пет 26 юни 2009 21:53

За целта ти трябва стробоскоп. И човек, който знае какво да прави с него. Иначе ако просто пипаш делкото, стреляш в тъмното какво предварение правиш. Търси майстор. За съжаление за Свищов идея нямам, ако има колеги оттам да помагат. И това е, ако проблемът ти е само центровката...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 26 юни 2009 21:58

Само с 'трикове' няма 'а стане! :?
Иска си и оборудване.
Стробоскоп или още по-добре ЕЛКОН.
Само да предупредя, че почти никой майстор не го знае: 2Е се центрова, като се вкара в 'авариен режим'.
Това се прави, като е загряла колата, вдигат се около 2 000 оборота и се изключва датчика за температурата на антифриза, синия ;)
Не го ли направят- нищо не са свършили и може и по-зле да стане!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 26 юни 2009 22:18

да ! за съжаление си прав колега!

Върни се в “Passat”