Колеги
и аз срам не срам, но ми се налага да нарежа 15 бр. плочки гранитогрес, а не ми се иска да купувам машина тъй като после ще ми е абсолютно непотребна.
Молбата ми е ако някой прави рмонт или има такъв уред да минав удобно за него време да срежем тези плочки.
Благодаря предварително.
п.п.Живея в западната част на София, но ако се налага няма проблем да отскоча до където трябва.
Машинка за рязане на гранитогрес
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: Машинка за рязане на гранитогрес
Б@те, тя тази машинка същата ли е като за плочки фаянс?
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
да
аз имам една но е за плочки до 20 см /соц издание/
аз имам една но е за плочки до 20 см /соц издание/
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Режи със флекса /шлайфа/ щом е само за толкова....бая прах се вдига ма поне ще си свършиш работата...
- R@do
- Батето
Имам диамнтен диск и срязах една но става доста грубо а и хвърчат искрипо-зле от винкел
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
бате, диамантения диск трее да е на статична машина, а не на флекс...имах такава, но и изгорих мотора.... 

- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Диск за рязане на "неметал" мисля че ще ти свърши работа. Има го във всяка железария
Размерите са 115, 125, 150, 180 и 230.
Както казва chefito, дига прах но ще ти свърши работа

Размерите са 115, 125, 150, 180 и 230.
Както казва chefito, дига прах но ще ти свърши работа

-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Да питам нещо технологично - ако се направи само един ряз върху лицето на плочката гранитогрес с някякъв диск за неметал, после като се натисне дали ще се счупи равно, като теракота например. Защото и аз ще трябва да режа гранитогрес съвсем скоро.
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
R@do написа:Имам диамнтен диск и срязах една но става доста грубо а и хвърчат искрипо-зле от винкел
Машината за рязане на гранитогрес е с диамантина, но има и вода за охлаждане. Има си специално легенче отдолу, в което се сипва водата и при въртенето диска се охлажда от водата, пък и не се вдига прах. Гранитогреса е много по-здрав от фаянса и теракота. За това и се реже с такава машина.
- Printmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно така! Аз имам, но за съжаление е в Пловдив. Иначе с удоволствие бих ти помогнал.Snejoky написа:Машината за рязане на гранитогрес е с диамантина, но има и вода за охлаждане. Има си специално легенче отдолу, в което се сипва водата и при въртенето диска се охлажда от водата, пък и не се вдига прах. Гранитогреса е много по-здрав от фаянса и теракота. За това и се реже с такава машина.
аз съм пробвал да режа Гранитокер (някаква разновдиност на гранитогреса го дават) с диск за неметал - резултата бе, че плочката се нагря доста и стана много чуплива. Общо взето мъка с диска за неметал. На две готови плочки, 2 отидоха фира.
Не става да направиш прорез, който да напънеш и да се счупи, защото при диамантения резец на машишната за рязане има и натиск, който създава пукнатини в дълбочина, по които после става цепенето на плочката, докато флекса реже и само остранява материала, както и доста нагрява.
(все пак не съм майстор, може проблема да си е изцяло в мойте умения, ама реших да споделя
)
Не става да направиш прорез, който да напънеш и да се счупи, защото при диамантения резец на машишната за рязане има и натиск, който създава пукнатини в дълбочина, по които после става цепенето на плочката, докато флекса реже и само остранява материала, както и доста нагрява.
(все пак не съм майстор, може проблема да си е изцяло в мойте умения, ама реших да споделя

- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм майстор в тази област машинката е с ролка но е много по стабилна и здрава,с потъващи плотове и задвижване на ръкохватката от ролки по шината.Съжелявам че си толкова далече щях да ти ги нарежа.С диаментен диск се откършват парчета от гранитогресната плочка.Тя е много здрава и от там не търпи рязане с диск без да остава следи.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Радо, в момента на нашият обект сме точно на тази фаза - рязане на гранитогрес; фаянс; теракота; облицовъчен камък и какво ли още не. Взимай плочките и се разходи да ги нарежем, хем ще се видиш и с роднините в с.Хвойна 

- R@do
- Батето

Мисията завърших успешно.
Благодаря сърдечно и на всички колеги, които се отзоваха.
п.п. Стефчо, през Чепеларе специално ще мина ама не по работа

Върни се в “ОФФ-Топик - други”