Спирачки B3 '91 прегряване-> май ще се сменят лагерите

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
grozdanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Спирачки B3 '91 прегряване-> май ще се сменят лагерите

Мнениеот grozdanov » Съб 27 юни 2009 21:28

Здравейте колеги,
колата ми е Passat B3 RP, няма хидравлика, задни спирачки - барабан, нямам ABS
Попрочетох няколко теми, разбрах къде ми е проблема, въпроса е да не забравя нещо :roll:
Преди 200 км. смених предни дискове ( ATE ) и всиките накладки ( Textar ). Появи се едно периодично поскръцкване при 40 км/ч - реших че като за 18 годиншна кола е ОК, пък и предните накладки почнаха да си свирят още със слагането...както и да е. Бързам си аз днес за университета, че ще изпусна изпита, паркирам -> излизам -> от предна лява гума пуши :036: ( за щастие диска не беше червен. Преди малко като поистинаха нещата я тествах -> не са се изкривили дисковете ). Последствията са ясни от пушеците :
- лагери на главините, другия път ще знам като поскръцква така :075: ( забелязах че и при другият диск нещата не са розови - топли повечко и той, но няма пушеци mhihi ), при 40 км/ч и леки завои наляво и надясно се появява в 80% пак това поскръцкване

От това което прочетох по темите смятам да направя :
- нови лагери
- евентуално нови цилиндърчета ( ще питам утре майстора ми дали си заслужава да се смазват, някъде четох че са по 10лв. бройката, ако е така ще ги сменя с нови )
- спирачната течност е ОК като ниво, ама мисля и нея да я сменя
- Обаче...идея си нямам къде са тея водачи и какво "водят", и аджеба тази обсъждана "ламаринка" каква роля играе ( ще се радвам някой да ми обясни :?
- притеснява ме от тези пушеци...феродото тотално да е сдало багажа -> та искам да ви попитам като го прегрееш яко, после не почва ли да се рони...т.е. има го ама не върши работа, защото се е удървило както се казва ( как да го позная ако си е изпяло песента вече ). Ако е така, май и нови накладки ще трябва :roll:
- мисля си по спирачната помпа да не барам нищо - педала на спирачките не потъва/не се вдървява

Ако нещо бъркам някъде, ще се радвам да ми разясните. Ако имате някакви допълнителни съвети - моля споделете ги

P.S. забравих да ви питам - да ми препоръчате лагери от къде и какви ( че размер не можах да им намеря )

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Спирачки B3 '91 прегряване-> май ще се сменят лагерите

Мнениеот pas1.8mi » Съб 27 юни 2009 21:56

Или ти е задържал спирачният апарат,или накладките са били по-дебели!Защо реши,че лагерите ти са за смяна?

Потребителски аватар
grozdanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот grozdanov » Съб 27 юни 2009 22:46

Здравей колега,
Появява се едно дразнещо скърцане от 20 до 60 км/ч, което идва откъм предните гуми, като честотата се увеличава пропорционално с увеличаване на скоростта, при леки завойчета в ляво и в дясно. След 60 км/ч вече не мога да хващам над 20 kHz звук :) Лагерите не ги чувам да вият, но след тези пушеци...доста е станало напечено положението, утре ще видя дали не са посинели дисковете. Обаче това скръцкане много ме притеснява...пък и аз малко съм параноик на тема сигурност на пътя...като ми изгори някоя крушка и се стига до подмяна на биелни лагери :lol: .
И аз предполагам че е цилиндърчето, но...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 28 юни 2009 10:21

Ако под "цилиндърче" визираш преден спирачен апарат-нещата не са 10лв/повече са/.Предлагам ти да измериш предните накладки заедно с металната подложка-около 14мм.Ако са толкова следва разглобяване на спирачният апарат и смяна на "гумичките"+спирачните маркучи/не са скъпи-по 12-15лв/.Успех :wink:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 28 юни 2009 15:14

Трябвало е да си ревизираш апаратите. Лично от накладки Текстар свирене не съм чул - за мен са най-предпочитани.
Профилактично също на 2 години се сменя и спирачната течност на целия автомобил.
Моли се от стара спирачна течност да не са ръждясали цилиндрите на предните апарати и на това да се дължи задържането.

Потребителски аватар
grozdanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот grozdanov » Нед 28 юни 2009 16:35

Колеги страшни сте :) Благодаря ви и на двамата за насоките, понеже нямам времето, знанията и инструменти ( не е кой знае какво предполагам ) ще си я закарам да си я оправят. После ще пиша каква е случката

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Вто 30 юни 2009 11:28

Stenly написа: Лично от накладки Текстар свирене не съм чул

Свиркат си яко,
като имаш предвид, че мойте са 288мм и даже накладките
са с посока и датчик и пише че са за А6( по каталожен номер) и слагам вече 3-ти комплект

Потребителски аватар
grozdanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот grozdanov » Пон 06 юли 2009 23:23

Спирачният апарат беше - 25 лв 2nd hand. Покрай него спирачни маркучи, 2бр. лагери за главини, сп.течност, жила на ръчната...е ако дам още 5000 лв. ще я направя като от завода :mrgreen:
Остана крайно гърне и да го махна пустия заводски катализатор, че спря да върви тая кола :banghead:

btw Textar-а свирят та да си :censored:

Върни се в “Passat”