Здравейте!
Вчера се получи уж класическо задържане на термостат в затворено положение.
Колата прегря солидно за кратко време, но перката не се включи.
Изхвърли около 1,5 литра антифриз. Маркучите си бяха нормално твърди. И долния беше топъл, но се връщах от Пловдив и по пътя всичко беше наред. Поседях малко до НДК* с вдигнат капак и колата изтина.
От горните симптоми, се насочих към термостата.
За какво питам. След като изтина, се прибрах с вкючено парно - колата си държеше нормална температура. На паркинга направих няколко проби - колата вдигна темепратура и о чудо - перката се включи. Значи термостата е отворил.
Та сега се чудя.
Термостата ще го смяна със сигурност. Но дали може и да е нещо друго.
Колата е Пасат В4, модел 94 г. Двигателят е 1.8 МИ /АБС. Досега не съм имал проблеми с температурата. Колата е с допълнително слаган климатик, но той нещо се предаде и вчера не беше включван
П.П разрових из темите. Потвърдих си мнението, че е термостата, но ми интересно защо след задръжката, започна да работи нормално.
* Не знам защо, но двама колеги минаха, по различно време, през сложения ми триъгълник. Не че ме е яд за него, но пък защо го слагаме в такъв случай;-)

Задържал термостат или нещо друго?
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Задържал термостат или нещо друго?
щом си решил да сменяш термостата си купи от порше или юнитрейд, по-скъп е но си заслужава.за друго се сещам че може и датчика за перката да не работи както трябва и затова да не ти е включила перката (особено щом и долния маркуч е бил топъл това според мен означава че термостата е отворил.)
Първото което си помислих и аз, беше че перката не е включила.
Затова шунтирах датчика и тя си заработи, обдуха радиатора и той си изтина.
Запалих колата с принудително включена перка, но температура вместо да пада, започна да се покачва - което ми говори, че термостата не отваря.
Затова шунтирах датчика и тя си заработи, обдуха радиатора и той си изтина.
Запалих колата с принудително включена перка, но температура вместо да пада, започна да се покачва - което ми говори, че термостата не отваря.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
е щом и това си направил значи е термостата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Иди все пак до някой сервиз да видят за наличието на изгорели газове в антифриза.
Цяла сутрин правих проби на място
Термостата си отваря нормално, перката си заработва по график
Все едно вчера нищо не е било
За проверката за газове - маркучите са меки при пипане
Горещи, но меки.
На сервиз ще ида задължително, но първо ще покарам няколко дни в опит да възтановя проблема.
На тръгване от Пловдив проверих нивото на течността. Взех да се съмнявам дали съм завил капачката както трябва, но пък си спомням, че прещрака
Ще на въртя някой друг километър и каквото сабя покаже
Термостата си отваря нормално, перката си заработва по график
Все едно вчера нищо не е било
За проверката за газове - маркучите са меки при пипане
Горещи, но меки.
На сервиз ще ида задължително, но първо ще покарам няколко дни в опит да възтановя проблема.
На тръгване от Пловдив проверих нивото на течността. Взех да се съмнявам дали съм завил капачката както трябва, но пък си спомням, че прещрака
Ще на въртя някой друг километър и каквото сабя покаже
- сава
- Автомобил:
- Двигател:
Колега капачката може да си я затегнал но на нея има едно гумено уплатнение което без да искаш може да го запретнеш при затягането и стой та гледай, много скоро ми се случи такава глупост,и несправедливо обвиних термостата и дори водната помпа,хвърли му едно око 

Между другото скоро се наложи да "давам консултация" по тоя въпрос. В официалните сервизи тази "услуга" не се извършва. Ако на някой е известно подобно място - би ли препоръчал pls.&10xjerrry написа:Иди все пак до някой сервиз да видят за наличието на изгорели газове в антифриза.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж тук http://www.dn-bg.com/mladost_service.aspx а може би имат и в дугите сервизи на фирмата.