Заслужава ли си тази бора

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
boraa
Автомобил:
Двигател:

Заслужава ли си тази бора

Мнениеот boraa » Нед 28 юни 2009 18:40

Здравеите колеги,

Искам да питам заслужава ли си таза бора даите някакво мнение

Благодаря

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Re: Заслужава ли си тази бора

Мнениеот GodLike » Нед 28 юни 2009 21:22

Ако в добро техническо състояние и не те притеснява сравнително високия разход на гориво си заслужава.

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Нед 28 юни 2009 21:24

не

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 28 юни 2009 21:30

Как го реши това?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 28 юни 2009 21:49

Колега,дай малко информация за колата-на колко км пише че е,каква е газовата,и тн.
Иначе тази кола хем върви много,хем си похарчва доста....
А как е задното предване ?
Някакви шумове и претрисания ?
Какви естри има и за колко пари я продават ?
Нали е с 6 скорости ?

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Нед 28 юни 2009 22:42

Скъпичка ми се вижда.

Jetta_CAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta_CAT » Пон 29 юни 2009 2:17

ако имаш намерения да я купуваш трябва да обърнеш внимание на следните неща:

1 Пише че интериора няма забележки - за 100000 ако не е олющена поне малко дръжката на шофьорската врата от вътрешната страна (при панела за ел.стъклата) или не е на 100000км, или е сменян детайла => вероятно и други такива.

2 Гледаш внимателно за следи от удари, все пак колата е бърза и с двойно предаване, може предишния собственик да я е "тествал" рисково.

3 Задължително преглед с Vag Com или някакъв вид диагностика. С Vag Com може да направите преглед на място. Ако няма такава възможност настоявай да я заведете на проверка. Ако дадат да я покараш пробно е добре и на бензин и на газ да се покара. Ако усетиш сериозна разлика настоявай да се отбиете при газаджия. Минете по павета/път с лоша настилка/ легнали полицай. Не трябва да има никакви странични шумове, дори и скърцания от таблото.

4 Прегледай всичко по колата внимателно. Има дефекти/следи които са обясними и други които будят съмнение.

Да знаеш, че поддръжката и разходите (вкл. данъци) ще са ти по-скъпа спрямо средното ниво за Бора/ Г4. Цената според мен не е висока, но ако автомобила е здрав си е супер оферта.

П.п. Сигурен съм че джамбазите ще ти разтеглят локуми колко е перфектна колата, един вид биха се направили на обидени/учудени ако искаш да я диагностицираш.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 29 юни 2009 7:21

10 бона за почти единадесет годишна кола ,тя производство миналия век :roll: :roll: :roll:
Това ли е най доброто което може да се вземе за тези пари???
Твърдо НЕ.(Мое мнение)!!!

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 29 юни 2009 16:45

Факта че е нов внос и е с газово трябва да ти говори че не я е карал някой който го е грижа за колата,а е гледал тънкото,следователно и състоянето и ще е позакрепено само колкото да се продаде,а не да се обслужва редовно и с хубави части.
Нека колегите с Газ да не се обиждат,но за мен кола нов внос и газ означава че я е карал някой голям пумиар,а и няма да е на малко километри...Може тук да си я ''газираш''колата но поне знаеш че ти ще и избиваш парите,а не да си втора цигулка за избиването и колата да е вече леш като си я взел :roll:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пон 29 юни 2009 20:30

аре стига негативи!ако е в добро състояние и няма сериозни проблеми да си я взема!
150коня кола неможе да очакваш нисък разход и евтина поддръжка!и аз искам такава Бора със същия двигател но още не съм дорасал финансово да си взема!живот и здраве и това ще стане :lol: !

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Пон 29 юни 2009 20:53

Колата е хубава (по снимките де) но докато не я видиш на място не става работата ! Цената е голяма обаче , става само ако се влюбиш в нея :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 29 юни 2009 20:53

Dorian написа:...но за мен кола нов внос и газ означава че я е карал някой голям пумиар,....

Не е задължително да е така: Аз съм зависим от моята кола и затова я гледам, защото не мога да си го позволя финансово, да пътувам с влак, ако колата е аут. Имам и газова. Е и?
Единствено съм съгласен, че 100к км е съмнително...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 29 юни 2009 21:31

Колега потърси си нещо по-ново,не се набутвай с тая дърта бангия в перфектно състояние била на сто хил.км. дрън дрън на джамбазите простотийте,след една година ще се чудиш как да се отървеш от нея.
Има мн.добри предложения за тези пари макар и от други марки да не казвам кои че фанатиците ще наскачат :lol: Пазара на коли се срина,тъка че сега избора и възможността да сваляш от цената при реален интерес за даден автомобил са изцяло в твоя полза.Търси си възможно по-нова кола за тези пари,мани ги тия утопии на по 10-12год.то това нещо не се произвежда вече ти си тръгнал да го купуваш.
Успех!!! :да:

boraa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boraa » Пон 29 юни 2009 22:54

forski написа:Колега потърси си нещо по-ново,не се набутвай с тая дърта бангия в перфектно състояние била на сто хил.км. дрън дрън на джамбазите простотийте,след една година ще се чудиш как да се отървеш от нея.
Има мн.добри предложения за тези пари макар и от други марки да не казвам кои че фанатиците ще наскачат :lol: Пазара на коли се срина,тъка че сега избора и възможността да сваляш от цената при реален интерес за даден автомобил са изцяло в твоя полза.Търси си възможно по-нова кола за тези пари,мани ги тия утопии на по 10-12год.то това нещо не се произвежда вече ти си тръгнал да го купуваш.
Успех!!! :да:

Колега и ти си много прав ама толкова пари ми дават и за тия пари сам се начил кам нещо такова има и др марки които гледам ама една от тях е тази мисля че не е зле не сам се хварлин на една но просто искам да знам дали се заслужа парво се гледа и после се копува че ако се хварлиш на парвата много малак е шанса да не береш ядове с нея а аз не мисля да дам 10000 бона и да почна да правя една кола

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 30 юни 2009 12:25

Ти като ще даваш 10 бона за Бора, по-добре един Пассат б5.5, един-двама колеги продават такива обявени на около 13-13.5к лева, с малко договорки можете да уредите цена изгодна и за двете страни. Аз не бих дал 10 бона за Бора, която реално е Голф с багажник. То не че няма и Голфове за по толкоз пари ама... някак 1999 година кола за 10 бона ми се вижда недобре.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”