Проблем с чистачки на Голф 4
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с чистачки на Голф 4
Значи като купих колата неработеха чистачките, прегледах бушоните и се оказа той, от тогава си работят сичко нормално, но днес ми се наложи да пътувам и на доста места валеше силничко и чистачките ми работеха на 1-ва степен, след като спря дъжда реших че не ми трябва чистачки и щракам ръчката на 0-ва позиция а чистачките не спират работят кано на 2-ра позиция постоянно и тва нема спиране, и бях принуден да ги сложа на 1-ва позиция и малката ръчка за времетраенето на най много та да не работят постоянно. Та искам да питам къда е проблема, релето или някъде другаде, мен ми се струва че е реле защото когато трябва да са в изкл. позиция а те работят като на 2-ра се чува релето как цъка постоянно, та чакам съвет или утре да търся кое е релето и освен да го сменям 

- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Re: Проблем с чистачки на Голф 4

Ако имаш късмет да е самата пъпка на котвата на релето се оправя с 5лв. от обикновено реле втора ръка...
П.С. и пич ако ти гори бушона, то проблема не е в него нали се сещаш!!!
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
batkotivalio написа::) При мен беше релето! едно двойно такова. Нема се плашиш към 200лв. мисля че беше в юнитрейд.
Ако имаш късмет да е самата пъпка на котвата на релето се оправя с 5лв. от обикновено реле втора ръка...
П.С. и пич ако ти гори бушона, то проблема не е в него нали се сещаш!!!
Ми при мен сега още не ми е горял бушон, обаче как да разбера тва реле дали е само въпросната пъкпа или самото то е развалено? а и 200лв за реле незнам дали ще се прежала

- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен, и при мен излезна релето тва двойното което е вътре с 2-те бубинки 1-та пластинка беше нагоряла и залепнала, за 40лв от моргата от Бора оригинално си намерих работещо перфектно. Темата е за заключване, благодаря на отзовалите се 

- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Даже има и по евтин вариант дет ти казвам 5лв.- отиваш при италианеца, купуваш си най обикновено (единично)реле без никаква електроника, разпояваш го, презапояваш го на мястото на прецаканото и си готов...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”