Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5

Мнениеот zaro » Съб 27 юни 2009 18:31

и аз си поръчах от Англия за багажника и вече 2 седмици ми седи в жабката. mhihi mhihi mhihi
някой може ли да ми даде схема или снимки как се разглабя самата брава?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 27 юни 2009 19:39

Peteff а как да ги сваля без да ги счупя и как да им направя пак студена спойка .. чувствам се като индианец :( Свалял съм всички кори на вратите, но металните ме е малко шубе да ги пипна и преди да го направя искам да съм сигурен в това което правя за да няма после фалове .. :(

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Съб 27 юни 2009 22:54

longora написа:Peteff а как да ги сваля без да ги счупя и как да им направя пак студена спойка .. .....(

И аз питам за тая студена спойка. Как ? С какво ?
И за по горния коментар на zaro, някой да има схема за разглобяването на багажната врата (б5.5 седан), че там ми работи тва микро бутонче (компютъра знае кога е отворен или затворен багажника), но единствениа начин за отваряне на багажника е само с ключ, големия бутон на вратата не ще да го отвори. Някой да знае къде може да е проблема ?
Сажалявам, че пиша в тая тема за тоя проблем, ако трябва ще пусна тема.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 28 юни 2009 4:19

longora написа:Peteff а как да ги сваля без да ги счупя и как да им направя пак студена спойка .. чувствам се като индианец :( Свалял съм всички кори на вратите, но металните ме е малко шубе да ги пипна и преди да го направя искам да съм сигурен в това което правя за да няма после фалове .. :(

под студена спойка се разбира спойка която се е напукала с течение на времето и вече само изглежда като спойка - демек все едно е прекаснато трасето на дадена ел. схема . просто трябва да се презапоят спойките ако са напукани (или пък просто за всеки случай)
ако само не ти работи зумера за фаровете и осветлението на платфоните като отвориш вратата няма смисал да отваряш бравата -проблема е от микрето което е под бравата, ако пък са други симптомите може и в самата брава някое микре да е сдало багажа -там са друг тип (3 или 4 броя), или пък да имащ точно тази "студена спойка".
ако се наложи да се разглобява бравата моя съвет е да се запомня кое каде стои за да няма после чудене "а-а-а това къде стоеше".при сглобяването на 2-те части на бравата те трябва да си влязат леко една в друга , ако не влизат значи нещо не е както трябва .вътре са освен платката едни червяци , едни зъбни колела , едно ел моторче ,може и др. да има не помня. мен ми трябваха снимки за да сглобя бравата, малко позабравих кое как се слага :)успех ви желая

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 28 юни 2009 8:06

Снощи си поиграх малко.
Значи на Б5 седан не ми светеше лампата в багажника.
Свалих кората, разгледах бравата, сваля се само самата брава с петлето,не цялата машинка, само това което осъществява контакт с другата страна на затварянето mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi много лесно става на две гайки се държи, след което като бравата ви е в ръцете се газглабя по много интелигентен начин и вътре е въпросното микроключе. Това което си бях поръчал се оказа малко по голямо от моЕто.
Напръсках си моЕто със ВД 40 и веднага на секундата светна лапмата.
Сега очаквам да видя колко време ще работи.
На микроключето пише CHERRY A08 10

Това е цялата философия.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 28 юни 2009 14:27

Peteff колега аз вчера малко се заиграх ( адски малко ). Напръсках обилно с WD40 но не помогна. Обаче когато се заиграх с бравата ( палчето по точно ) стана чудо. Когато натисна палчето ( палчето трябва да е вдигнато 1 път ( има 2 степени ) така че да не може да се затвори вратата ) посредата с отверка нещо вътре щраква и всичко светва. Възможно ли е да се е изместило нещо и дали ако развия еврейските звезди които държат според мен микроключалката и леко я повдигна пробла ще се оправи ?
П.П. Май доста неясно го обясних но ще кача снимки утре най-вероятно за да видите какво имам впредвид.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 28 юни 2009 15:00

еврейските държат самата брава . микрето е на бравата , да не би някак си да се е преместило микрето по надолу (да се е размардало някак си,защото е захванато с едни стопени пластмаски,които са част от него) и да не може да прави контакт с частта от бравата която го задейства ? иначе и аз първо се мъчих с вд40 но нямаше ефект . най добре се хвани някой ден да разглобиш вратата и да видиш какво е дереджето . а още по добре си намери такова микре и направо го смени т.к. тъй и тъй ще разглобяваш

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 28 юни 2009 21:23

Peteff ами освен и аз да си поръчам едно ключе от bg.farnell.com, но как да сваля металната кора ? От руския сайт не мога много много да се ориентирам, пък грам не го разбирам този език ...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 28 юни 2009 21:46

Аз я мъчих днес тая метална кора, но шанс... не успях да сваля. Предполагам ще трябва да я карам в сервиз за смяната на тия ключета :(.
Или ако някой изяви желание да направи титориал със снимки, как точно става смяната на тия пущини...

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 28 юни 2009 22:02

металната кора се държи на няколко болта .в руския сайт се вижда къде са те , самата брава е закачена за металната кора и малко трудно се сваля .и то не се сваля нацяло а остава да виси на кабелите към пантите.трябва да се отвият и 2-та десетограма(или дванадесетограми бяха) отстрани на вратата които държат самата брава . маха се и патрона на бравата ,и след него се откача жилото което е закачено на дръжката на вратата. първо трябва да се свали стъклото де.гледайте в руския сайт аз от там се оправих

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 29 юни 2009 7:21

Ето на английски.

http://www.taligentx.com/passat/mainten ... mechanism/

Процедурата е същата както в руският сайт.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 29 юни 2009 11:09

Евала ! В този сайт обяснението е жестоко! А след като стъклото се извади после лесно ли се намества по водачите ?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 29 юни 2009 12:46

А някой да е свалял на задна дясна ?
Същите ли са ключетата и там (с три крачета)
Питам щото искам да ги поръчам предварително а ме притеснява да не са различни

edit : Този ще стане ли ?

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 29 юни 2009 18:13

AmW написа:А някой да е свалял на задна дясна ?
Същите ли са ключетата и там (с три крачета)
Питам щото искам да ги поръчам предварително а ме притеснява да не са различни

edit : Този ще стане ли ?

да става

а стъклото лесно се намества във водачите

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 29 юни 2009 18:58

То лесно се намества във водачите, ама застопоряването му е много шибано.
За задните врати ми иде речта.
С две пластмасови цилиндърчета, влизащи едно в друго, а те пък в пластмасов държач и през дупката на самото стъкло.
А там колко е тясно за такава пипкава работа...
Аз малките цилиндърчета ги заместих с капачки от химикалки, защото ми избягаха. Сега даже е още по-здраво. :D

Приятна игра ви пожелавам! mhihi

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”