Г2 тесния джам - към широкия ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ROBOT
Автомобил:
Двигател:

Г2 тесния джам - към широкия ?

Мнениеот ROBOT » Съб 07 фев 2009 19:06

Колеги голфаджии, някой може ли да ме отвори кво ми трее за таа интервенция ?

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Re: Г2 тесния джам - към широкия ?

Мнениеот LuIS » Съб 07 фев 2009 19:35

2 врати :wink:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 07 фев 2009 19:44

Две врати,но трябва да внимаваш да не са с различни прозорци от останалите,ако си с цветни(зелени) стъкла новите врати също трябва да са с такива.Друга особеност са страничните лайсни на колата,трябва да отлепиш сегашните и да ги залепиш на новите.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 29 юни 2009 20:07

аз помислих че задаваш следния въпрос : Колеги , знаетели как да си направя вратите с широкия джам а сегашните ми са с тясния :) Може и така да сиги направиш , ама е много разправия , иска мерене и рязане (Объркаш ли нещо , няма да се затваря прозореца както трябвяа , и още безброи главоблъскания )
но по принцип смяната е много лесна ( вече напасването е кофти) :) Намираш си две нови врати ( втора употреба :) ) и прехвърляш всичко от старитеси врати на новите ( кори , дръжки и там каквото ти дотрябва друго ) огледалата за широкия джам са други , те се вграждат пред самото стъкло . много е важно как ще напаснеш вратата , така че да се зсатваря добре , без да има нужда да се ряска прекалено силно ! Незнам за твоите сегашни кори дали имат дупки за настроика на огледалата , но ако нямат ще има нужда да се режат и от там да се прекара жилото за самите огледала :) от вътре където се затягат огледалата ( с 3 болчета с кръстата отвертка или с 10 Ключе (звезда или гаечен , може и гидория ) ) трябва да има две пластмаски наподобяващи триъгълник ( които има една права страна ) (Геометрия немие от най-силните предмети ) за сега само за това се сещам , надявамсе съм бил от полза , макарче като гледам и другите колеги са ти дали точни насоки . Успех , ако трябва помож , с удоволствие ще бутна едно рамо чрез ЛС :да:

п.с. надявамсе не пречи да използвам темата ... Продавам две предни врати с тясния джам комплект с огледалата към тях :) Надявамсе да не преча по този начин на модераторите , както и към всички останали :) Ако има проблем с удоволствие ще изтрия написаното за вратите ми :)

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 29 юни 2009 22:26

Значи трябва да следваш следните точки :

1. намираш си две врати
2. оборудваш ги , и ги напасваш
3.преглеждаш за неравности ( кривини или дупки ) по вратите и ги китосваш , освен ако него закараш на някои които разбира , ако ти не разбираш де . Но щети излезе по-евтино ако ти сиго направиш , само може да го закараш на някои да тиго пръсне :)
4. след напасването шприц
5. след шприц - боядисване
6. пастиране на цялата кола за да добие "лъскав цвят " и да се поравни изцяло

Последна промяна от Deo88 на Съб 04 юли 2009 13:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пет 03 юли 2009 13:58

Машинките за стъклата също са различни на широк и малък прозорец :drunk :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”