Необичайна среща с КАТ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Необичайна среща с КАТ

Мнениеот poGo » Пет 24 мар 2006 11:55

Колеги, бих искал да споделя с Вас едно много интересно преживяване.
Преди няколко дни почти пред Била на ул. Н. Геров ме спряха полицаи, защото карах без колан. До тук добре. Сега идва интересната (поне за мен) част. Взеха ми документите, моите и на колата, писаха дълго в някакъв тефтер, после ми ги върнаха и ме отпратиха да си ходя - ей така без нищо да подпиша, ното да ми дадът нещо, нито да ми вземат нещо.... Просто ме записаха и ме пуснаха.
Въпроса ми е: Това да не е някакъв нов начин да те "глобяват" и после си плащаш с данъците?!?! Или просто им трябваха нарушители "на книга" за да оправдаят целодневното седенена едно място?!?! Ако няко знае какво беше това, нека да да сподели с мен! ;)

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Пет 24 мар 2006 11:57

По-скоро от второто! :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 24 мар 2006 11:57

Новобранците в КАТ така ги обучават. Единия е бил млад а другия го е учил как се прави... :wink:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 24 мар 2006 11:59

Има два начина да те глобят (всъщност са три, но за квитанции няма да говорим сега):

1. С фиш - задължително трябва да го подпишеш.

2. С акт, въз основа на който се издава Наказателно постановление. В твоя случай най-лошият "сценарий" е да са ти написали акт, в който да са отбелязали, че си отказал да го подпишеш и да са се подписали двама свидетели. Ако полицаите са били повече от двама, това е доста вероятно.

Дай още подробности - брой "пазители на реда", от КАТ ли бяха?

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пет 24 мар 2006 12:07

Няма нищо страшно спокойно, нали си сигурен че не си направил нарушение преди да те спрат. Когато започнаха прословутата акция респект, един ден бях спрял на паркинга на бившият мавзолей, и спирам значи слезнах пуших една цигара и бързо в колата че беше студено, и след малко се появяват 2 кибици и ми искат документите дадох им ги , извършиха описаната процедура със записването и по живо по здраво, същото като на теб ми се е случвало при МЕИ, пак без колан пак в тефтера и ме пуснаха без последствия, тефтера според мен е за броя на извършените проверки, а имат едни други тефтери дето те записват като ги "почерпиш".

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пет 24 мар 2006 12:22

Lawyer написа:.... С акт, въз основа на който се издава Наказателно постановление. В твоя случай най-лошият "сценарий" е да са ти написали акт, в който да са отбелязали, че си отказал да го подпишеш и да са се подписали двама свидетели. Ако полицаите са били повече от двама, това е доста вероятно.

Дай още подробности - брой "пазители на реда", от КАТ ли бяха?

Ми дори и не погледнах дали бяха КАТ или нещо друго!?!?! Но бяха 3-ма, като този който ме спря наистина беше доста младичък.
Данните ги записаха в някаква фабрично-разграфен тефтер, не знам как да го опиша. Напомняше на тетрадките, в които те записват в поликлиниката (хахахха, егати сравнението) само че доста по-малка.
Ако след това, когато съм си тръгнал, са ми написали акт без да го подпиша кога и как ще разбера за него??

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Пет 24 мар 2006 12:23

Спокойно колега изобщо не са ти написали акт. Просто отчитат дейност по този начин. На мен ми се е случвало поне 5 пъти така да ме спират и да записват данни само.

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пет 24 мар 2006 12:26

bobidi написа:....нали си сигурен че не си направил нарушение преди да те спрат.

Ми карах си без колан. Ако тва е нарушение, за което може философски да се поспори! ;)

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Пет 24 мар 2006 12:32

просто правят проверка на документите нищо страшно :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 24 мар 2006 13:01

Споко, нема страшно, това са били патрулни полицаи, а не КАТ, после пращат нещата в Кат и така, няма да те глобят ...и мен ме спираха така преди 6-7 месеца за влизане в забранена улица преди Ваското хи хи

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пет 24 мар 2006 13:05

нали не са ти взели талона?
значи нема се плашиш...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 24 мар 2006 13:22

Това е така наречената рутинна проверка
и мен са ме спирали за нищо ей така само за да ми запищат данните, и че се ме проверил, Няма никакви лоши последствия от това ОСВЕН ако тези точно полицаи не играят с гепачите на коли (както е честата практика)
записват си номера на колата и адреса ти и после ....няма ми колата :((((
Булгаристан

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 24 мар 2006 13:57

Lawyer написа:1. С фиш - задължително трябва да го подпишеш.

а фишовете дето ти ги слагат под чистачката като си спрял неправилно като не ги е подписал водач, а само този, който го е съставил валидни ли са тогава.... :?:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 24 мар 2006 14:59

Не са те спрели заради колана ако и да са ти направили забележка.
С този запис се отчитат че са направили еди колко си проверки и нищо повече. Явно си бил с изрядни документи и си си тръгнал по живо поздраво без послледствия.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 24 мар 2006 15:01

One написа:Това е така наречената рутинна проверка
и мен са ме спирали за нищо ей така само за да ми запищат данните, и че се ме проверил, Няма никакви лоши последствия от това ОСВЕН ако тези точно полицаи не играят с гепачите на коли (както е честата практика)
записват си номера на колата и адреса ти и после ....няма ми колата :((((
Булгаристан

И аз съм мнителен ама ти пък хептен. По позитивно бе колега. Вероятността да е така е нищожна.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”