Кое е по добро-ръчна или автоматик?
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Re: Кое е по добро-ръчна или автоматик?
Карал съм Е-класа (не най-новата, предишната) автоматик и мога да кажа че е хубаво и приятно, но винаги ще ме кефи повече ръчната трансмисия!
- the driver
- Автомобил:
- Двигател:
dimitars написа:Хубаво нещо е автоматика.но разходът е с 0.5 до 1 л н 100 повече отколкото с ръчни скорости.Автоматикът е много удобен за жена...
В Япония всички нови коли са само с автоматик. Или 99% от леките коли и 80 % от камионите са с автотична скоростна кутия.
Защо, японеца кара само автоматици?
Американеца също!
Луксозните модели на Мерцедес, БМВ и Джагуар също.
В България се кара всичко. Който каквото му е кеф! И каруци колкото си щеш по улиците и между селските пътища.

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
the driver написа:В Япония всички нови коли са само с автоматик. Или 99% от леките коли и 80 % от камионите са с автотична скоростна кутия.
Американеца също!
В България се кара всичко. Който каквото му е кеф! И каруци колкото си щеш по улиците и между селските пътища.
Колега карай си автоматик и това е, но да твърдиш, че по-хубаво от ръчната

Разликата м/у автоматичната скороста кутия и ръчната е като /18+/ масторбация и секс!
- the driver
- Автомобил:
- Двигател:
Има си много предимства и ръчната и автоматичната скоростна кутия.
Ама никъде неможе да се намери Мерцедес с двг на 5000 куб.см с ръчна кутия /кола втора употреба /.
Ама никъде неможе да се намери Мерцедес с двг на 5000 куб.см с ръчна кутия /кола втора употреба /.
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
doaiena написа:the driver написа:В Япония всички нови коли са само с автоматик. Или 99% от леките коли и 80 % от камионите са с автотична скоростна кутия.
Американеца също!
Колега карай си автоматик и това е, но да твърдиш, че по-хубаво от ръчната![]()
Разликата м/у автоматичната скороста кутия и ръчната е като /18+/ масторбация и секс!
Много си прав ти.
В София, да караш автоматик в противните задръствания може да се сравни с кроткото ръкоблудстване на някой до теб, който по никакъв начин не ти прeчи, докато при ръчните скорости все едно някой ти го е вкарал до края и каквото и да правиш болката остава. (мастУрбация vs. секс)

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
аз съм за автоматика в момета съм с ръчна(колата е дизел)и в задръстването страшно ми лази по нервите първавтора-втора- първа или на първа с много високи обороти или на втора с много ниски голям томоз е ръчната и за колата(двг и съединител) и за шофиора
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Решението е много индивидуално, ако си караш колата за удоволствие да ходиш до работата, на кафе, на разходки извън София винаги ще избера мощна кола с ръчни скорости, ако се налага да карам често в центъра в задръствания, да върша работа с колата и да минавам по няколко хиляди километра месечно автоматика би бил по-добро решение.
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лично ще се саглася само с първото което каза МК4 в последния пост. Едно приятелче е с БМВ 530 ТД вклиучва на първа и само на нея си кара в задръстванията само леко отпуска съединителя и готово. Аз лично веднъж карах автомат и за една бройка щях да се самоубия. Ще дам само 2 примера:1: Когато реших да испреваря един и оловния крак се вклиучи автоматика просто се изклиучи. Нямаше го това истрелване все едно да върнеш не 1 а 2 предавки назад от примерно 1500 оборота на 5та. И за една бройка в този насрещния. 2: 15 минути след този как да кажа фал ми се наложи да скоча на кучките и единственото нещо на което разчитах беше АБСа. Едно е да разчиташ само на една система и друго е да разчиташ на врйщане на 2 предавки назад и кучките.
Да поясна колата беше някво митсубиши галант 2008 не е примерно кола 1990 нали се ещате.
Да поясна колата беше някво митсубиши галант 2008 не е примерно кола 1990 нали се ещате.
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
В момента карам и двете, но ДСГ-то започна да взима преднина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги!Нов съм в форумите но ще дам скромно мнение.Преди 2 месеца си купих пасат б5 1.9 тди автоматик типтроник 130 коня.Много съм доволен като цяло,но разбрах едно че автоматичната скоростна кутия е читава преди 150 000 километра т.е около 100 000 мили.от там нататък всяка миля е подарък.Моята ме остави на пътя след изминати 500 мили след покупката.Сложих друга/рекъндишън/ с 6 месеца гаранция която ми струваше половината кола.Говоря специално за VW особенно пасат.Сега имам загуба на мощност но това си е от дебитомера.че извода е ако искате мързелива кола /автоматик/ преди покупка винаги проверявайте милите.И като казвам проверявайте нямам предвит на километража а в компютъра.Иначе и двете кутии имат предимства и недостатъци както са описани от накой вече по горе,всяка кутия си е за определени хора.Аз например в Лондон ми е по добре автоматик.Нищо че това ми излезе солено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги и аз като новобранец в клуба на vw смятам да си копувам пасат 1.8т автоматик/типтроник. ще съм благодарен на хора с такива кол да споделят малко опит и да кажат пред какво се изправям.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само който не е карал автоматик може да твърди че с ръчна кутия е по-добре.
Автомата е екстра и то е скъпа екстра.
Като гледам май е най-скъпата екстра, по-скъпа от 90% от колите в България
Автомата е екстра и то е скъпа екстра.
Като гледам май е най-скъпата екстра, по-скъпа от 90% от колите в България
Последна промяна от mufin на Чет 30 сеп 2010 8:26, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
valentin8850 написа:здравейте колеги и аз като новобранец в клуба на vw смятам да си копувам пасат 1.8т автоматик/типтроник. ще съм благодарен на хора с такива кол да споделят малко опит и да кажат пред какво се изправям.
Предварително провери кутията - или във фирмения сервиз или в специализиран за автоматици
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи и какъв е автоматика
Моя е 7 скорости и мисля че същия клас автомобил с ръчни скорости мога да съм по бърз от него 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
santo_trafficante написа:Зависи и какъв е автоматикаМоя е 7 скорости и мисля че същия клас автомобил с ръчни скорости мога да съм по бърз от него
направо си е сигурно 4е ще си по бърз

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”