Бензин срещу газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Бензин срещу газ

Мнениеот snickers_ » Вто 30 юни 2009 21:35

Моля някой може ли да се застъпи с какво бензина е по добро от газта аз лично съм си изкормил цялата бензинова уредба, та за какво ми е
Колата върви повече на газ,вози ме по евтино,по екологична е просто всичо е най,даже зимата нямам проблеми и при паленето колко и да е студено жив пример колата с антифриз запалвам я при неква гига минусова температура щом беха замразнали маркучите за към изпаритела и 1 час не место не им помогна да се размразат обаче колата си бачка на газ отделно ми харчи 6.5 извънградско 10 градско което на фона на бензина който е горе одлу със същия разход смао че в бензина та има ли смисъл от бензина и какъв е той ?
Пс и са за мненията от рода това че върви повече на гас от колко на бензин говори само за проблеми в бензиновата система ми незнам само че на гас върви повече от:
4ка тди 110 коня -пробвано с 2 такива
а3-ка 140 коня тди до 120 сме заедно
4ка гти до 100-120 сме заедно
те тва само и единствено на газ :)
Та има ли предимство бензина пред газта и какво е то ?

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Re: Бензин срещу газ

Мнениеот passenger » Вто 30 юни 2009 22:00

Така като гледам как си писал едва ли някой ще те убеди в нещо различно.
Военитете от летището в Добрич си караха по варненската магистрала жигулите с керосин - ще се пробваш ли с/у тях с газовия си автомобил ?
Само че руснаците продължиха да правят автомобили на бензин, а не на газ или керосин.
Мисля че ако решиш може и автомобил на бензин да пригодиш да върви като МиГ29. Няма спортен или състезателен автомобил на газ. Да, има на различни био горива има, но газ като че ли ...

Нека спецовете обяснят технически, аз също съм любопитен, макар да ми е пределно ясно че след като авомобила е произведен за бензин/дизел така е по-правилното.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 30 юни 2009 22:06

Колега,газт-а е суха и не смазва двигателя както бензина(вярно бензина не ни е кой знае какфо менте си е.. обаче разлика бежду бензина и газта говоря като работа на двигателя има..) При газта работата на двигателя е по шумен а на бензин работи по гладко и не бучи толкова както и да си говорим колата не е ли направена от завода на газ просто има огромна разлика между бензина! Всеки си има мнение за това но работата е че колата е направена на Бензин а не на ГАЗ! Това трябва да го разберем и да не се правим на инжинери, до колегата който е махнал бензиновата система.. както той се изрази не мисля че е постъпил много добре.. но той си знае колата си е негова просто дано не ти се налага да закъсаш за газ!

Потребителски аватар
shadow82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shadow82 » Вто 30 юни 2009 22:09

Да не ме бърка паметта но мисля че бензина има по добри смазочни качества.Това като си се састезавал с изброените коли не значи нищо. Аз съм с различно зацепен ремък от стандартното на метан колата върви по добре, но мотора ми звучи зле. Не е като на бензин. На газ уредбата мойе да се настрои да варви много повече от на бензин но не смятам че в това има смисал. ако искаш ще се разровя и ще ти кажа с какво бензина превъзхожда технически газта

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Вто 30 юни 2009 22:09

ми виж колега то ако газта беше по добра от безина щяха праят колите с газ а не с бензин :screwy и нямаше газта да е 90ст. а бензина да е 1.80лв. бензина дава демараж доста по голям от газта :)

Потребителски аватар
ogata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ogata » Вто 30 юни 2009 22:12

Ако бензина падне под 1.50 лв/литър , колата ми няма да помирише повече газ . Просто цената оказва сериозен натиск , а все пак не си работим и живеем само за колите , нали така ? :talk:

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Вто 30 юни 2009 22:26

shadow82 написа:Да не ме бърка паметта но мисля че бензина има по добри смазочни качества.Това като си се састезавал с изброените коли не значи нищо. Аз съм с различно зацепен ремък от стандартното на метан колата върви по добре, но мотора ми звучи зле. Не е като на бензин. На газ уредбата мойе да се настрои да варви много повече от на бензин но не смятам че в това има смисал. ако искаш ще се разровя и ще ти кажа с какво бензина превъзхожда технически газта

Ще си позволя малко да цитирам
Основни предимства на използването на L.P.G. като автомобилно гориво:
· Горивото L.P.G. постъпва в двигателя в газообразно състояние, поради което не отмива масления филм от стените на цилиндрите и не разрежда маслото в картера. Това намалява износването на цилиндрите и увеличава експлоатационния ресурс на двигателя.
а за керосина ако не се лъжа след използването му доста често се налага основен ремонт(което дори и да им го подаряват 1 основен ремонт не вервам да избият парите от керосина) а при газта май няма такива ефекти

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Вто 30 юни 2009 22:31

shadow82 написа:Да не ме бърка паметта но мисля че бензина има по добри смазочни качества.Това като си се састезавал с изброените коли не значи нищо. Аз съм с различно зацепен ремък от стандартното на метан колата върви по добре, но мотора ми звучи зле. Не е като на бензин. На газ уредбата мойе да се настрои да варви много повече от на бензин но не смятам че в това има смисал. ако искаш ще се разровя и ще ти кажа с какво бензина превъзхожда технически газта

ако може (да не прозвучи като заяждане) просто искам да разбера дали реално има или няма предимства бензина
за мнението по долу че заводите са иг измислили така
според мене баце политика договри с нефтовите копани сигурно има

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 30 юни 2009 23:34

Според мен причината на газ да върви повече от на бензин е следната:
При бензина (в повечето случаи) става въпрос за една 15 годишна горивна система с няколко датчика за температура, изгорели газове и т.н които един господ знае дали отчитат правилно прави някакви опити да направи горивовъздушната смес такава че да има оптимално изгаряне. Вървежа остава на заден план :wink:
при обикновенната газова всичко това се заменя с два крана които се регулират ръчно :Mr Green Fun
Съответно ако отвориш повечко крановете сместа се обогатява и колата върви малко по добре от на бензин, но разхода си е висок
Интересно ми е къв е този мотор който върви като 1,8т и гори 10 градско :shock

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Сря 01 юли 2009 7:24

Газта има по-висока температура на горене. Липсват детонации при изгарянето й, не отмива масления филм по стените на цилиндрите и т.н.

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Сря 01 юли 2009 8:21

Hristo Dimov написа:Газта има по-висока температура на горене. Липсват детонации при изгарянето й, не отмива масления филм по стените на цилиндрите и т.н.
смазочност има само при оловните бензини, при безолвните смазочност няма , само че при бензина мощноста е по голяма ,всеки сам решава скакво да кара , но при тези безумни цени на бензина , кометара е излишенн и 15 да гори на газ пак е по добре

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Сря 01 юли 2009 11:30

Виж сега направи си следния тест набелязваш си една отсечка по твои избор минаваш я на газ засичащ си времето после на бенз и сам ще се обедиш :) :talk: П.П - но преди това си направи настроиките на безина заводски градоса вратни :Mr Green Fun и пиши после

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Сря 01 юли 2009 16:17

то механична инжекция така се настройва а и не сме я даму сложа бензин защото като го взех мотора беше пълен със 7 литра течност от които 3.5 явсно са били бензин,ненормалниците дето им дадох да ми довършат монтирането ан газовата им казах да източат маслото оняе ненормалници хванали тая запалили сас 7те литра течност вътре тва как не се е взривило незнзам и си е работило даже :) смених маслото и всичко е ток отсекаде корав мотор е тоя 3 пъти съм го прегрявал докато вида че ми се е скасаал маркуч сам минал по 2 км на макс темпертура спирам гаса го вразвам маркучите пална с вода и продължавам и си върви и не спира изрода :)

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Сря 01 юли 2009 16:19

Winner25 написа:Според мен причината на газ да върви повече от на бензин е следната:
При бензина (в повечето случаи) става въпрос за една 15 годишна горивна система с няколко датчика за температура, изгорели газове и т.н които един господ знае дали отчитат правилно прави някакви опити да направи горивовъздушната смес такава че да има оптимално изгаряне. Вървежа остава на заден план :wink:
при обикновенната газова всичко това се заменя с два крана които се регулират ръчно :Mr Green Fun
Съответно ако отвориш повечко крановете сместа се обогатява и колата върви малко по добре от на бензин, но разхода си е висок
Интересно ми е къв е този мотор който върви като 1,8т и гори 10 градско :shock

не сам казал 1.8 т никаде ) не сма се пробвал :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 01 юли 2009 16:44

Не обръщай внимание на хора дето пишат за газта, че е като бомба. Това са хора, на който газовата им струва маса пари и не могат да си я позволят и най-важното НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СИ ПРИЗНАЯТ ЧЕ СА СЕ НАБУТАЛИ с такъв автомобил. Това е!

Карай си на газ и си свиркай! Но е полезно от време на време да бръмчиш на бензин.

Между другото с какъв автомобил и двигател си?

Върни се в “Автогазови уредби”