AFN почистване на дебитомер с обезмаслител
AFN почистване на дебитомер с обезмаслител
Здравейте колеги ! Искам да попитам някой чистил ли е дебитомер с обезмаслител и има ли ефект от операцията ? Двигатела е 1.9 TDI AFN.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на дебитомер !
Аз използвам спрей за почистване на финни контакти - потенциометри,клеми и др.Спрея е на MOTIP в една сива опаковка с нарисувани "плъзгачи",контакти на жълт фон.Купуван е от Бриколаж за 10-12лв. от мой колега,но кказа ,че го има на много места.Друг мой колега-музикант го използва от години да си почиства синтезаторите,усилватели и др. подобни финни "електроники".Задължително трябва да изсъхне добре преди да сглобявате,спрея не остава по компонентите.Ако трябва ще го снимам. Не бих рискувал с толкова силен химикал, за да не
.

за почистване на дебитомер си има специален спрей. Продава се в ауто плюс.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Погледни тук колега-http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=148535&hilit
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
pivv написа:за почистване на дебитомер си има специален спрей. Продава се в ауто плюс.
Преди седмица проверих в два магазина на Ауто плюс и ми казаха ,че не го внасят вече щото не бил качествен според тях.Май е е им е по-добре да си продават дебитомери за над 100 лв.

то ако е над 100 още е добре. При мен е над 300. що се касае спрейчето, аз останах много доволен. Докато си купих нов, стария го почистих може да се каже идеално. Жалко, че вече го няма, имам предвид спрея.
Вчера купихме спрей за почистване на дебитомер от АутоПлюс в Люлин, за 10.50лв. Върши работа, дебитомера вдигна с около 100 единици, показанията си, но въпреки всичко неможе да достави исканото количество въздух от ЕКУ, тоест пак трябва да се сменя.
Бате, работата на дебитомера не е ли само да мери въздуха, който постъпва в двигателя? И когато е неизправен подава занижени стойности на компа, а той оттам реулира подаваното гориво, съобразно измереното количеството въздух, а не реалното и колата "издъхва"?
-
- Автомобил:
- Двигател:
единак написа:Бате, работата на дебитомера не е ли само да мери въздуха, който постъпва в двигателя? И когато е неизправен подава занижени стойности на компа, а той оттам реулира подаваното гориво, съобразно измереното количеството въздух, а не реалното и колата "издъхва"?
Такава му е работата мда

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз имам един проблем.Проблема ми е с паленето.Понякога пали трудно с тресене,все едно не и достига гориво.Въпеоса ми е да може да е от дебитометара.А тоя къде всъщност седи?как да го почистя с този спрей???
Едва ли е от дебитомера. Ако кажеш каква е колата и какъв е двигателя ще е по-добре.
Дебитомера е на една тръба до въздушния филтър. Сваля се частта от тръбата, в която е разположен и без да пипаш нищо друго пръскаш вътре със спрея.
Ако се поразтърсиш с търсачката ще намериш и за дебитомера и за трудното палене, с тресене.
Дебитомера е на една тръба до въздушния филтър. Сваля се частта от тръбата, в която е разположен и без да пипаш нищо друго пръскаш вътре със спрея.
Ако се поразтърсиш с търсачката ще намериш и за дебитомера и за трудното палене, с тресене.
А колеги знаете ли какви стойности трябва да показва работещ дебитомер ? Двигатела е 1,9 AFN.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей genata_83.Дебитомера се намира веднага след филтърната кутия.Ето ти малко инфо. тук от форума със снимков материал какво точно се прави за да бъде правилно почистен дебитомер,за което благодаря на колегата поставил го.http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=93801&highlight=%E4%E5%E1%E8%F2%EE%EC%E5%F0.Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
колата е пасат 1900 тди помпа дюза. 2000 година
Върни се в “Дизелови агрегати”