Настройка на кодовете за профилактика

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Настройка на кодовете за профилактика

Мнениеот Veso101 » Сря 22 мар 2006 14:40

Сигурно темата е дискутирана, но не намерих нишо освен една статия, която при мен не се получава.
Как се настройват показанията на километража IN01, IN02, OEL при мен не видях OEL 2 .
Нулирането става като се натисне бутона за нулиране на километража, давам на контакт и изкл. от контакт, а как да настроя периода.
Мерси предварително.
Докато си играх не знам как изкарах меню в което се изреждат 9 параметъра, някой знае ли за какво са?

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Сря 22 мар 2006 14:49

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: Настройка на кодовете за профилактика

Мнениеот Даскала™ » Сря 22 мар 2006 14:51

Veso101 написа: Докато си играх не знам как изкарах меню в което се изреждат 9 параметъра, някой знае ли за какво са?

С копчето сега можете да сменяте 8 режима, първите 4 не съм разбрал още каво правят, но другите 4 са Display test , метроброяч (много е готин, мери до дециметър), оборотомер( това вече е гот - мери оборотите до 50) и дневен километраж.

Потребителски аватар
ivankarpov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivankarpov » Сря 22 мар 2006 15:10

Даскала написа:
Veso101 написа: Докато си играх не знам как изкарах меню в което се изреждат 9 параметъра, някой знае ли за какво са?

С копчето сега можете да сменяте 8 режима, първите 4 не съм разбрал още каво правят, но другите 4 са Display test , метроброяч (много е готин, мери до дециметър), оборотомер( това вече е гот - мери оборотите до 50) и дневен километраж.

Моля, обесни как да го искарам и аз това защотото Васе101 пише че го е научкал

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 22 мар 2006 16:18

bomini точно това при мен не става!!
Ако някой има линка в руския сайт,или някъде другаде да ми го прати.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 22 мар 2006 16:47

ivankarpov написа:Моля, обесни как да го искарам и аз това защотото Васе101 пише че го е научкал

Ето как можете да си направите дигитален оборотомера на вашия Golf 3. Става на всички модели 3-ки
1. Вкарайте ключа но не давайте контакт
2. Натиснете и задръжте копчето на километража ( в ляво на таблото под общия километраж)
3. Дайте контакт без да пускате копчето
4. Изключете контакта (продължавате да държите копчето натиснато)
5. Дайте пак контакт, пуснете бутона и вече може да палите

Потребителски аватар
ivankarpov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivankarpov » Чет 23 мар 2006 14:28

Благодаря ви много, както винаги изчерпателни до край :bowdown

Потребителски аватар
petia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petia7 » Чет 23 мар 2006 23:23

Това е много полезна информация! Вчера един приятел разбра за тази хитринка на неговата кола (bmw e36) и се оказа, че колата му не е на 163 хиляди, а на 350 :twisted: много гадна работа. Ще я видя и мота как е (WV Golf3 1.8mi) и дано разликата не е фрапираща :D

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 23 мар 2006 23:34

petia7 написа: Ще я видя и мота как е (WV Golf3 1.8mi) и дано разликата не е фрапираща :D

Леко да я не видиш баш по описания начин :wink:

Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spa » Пет 24 мар 2006 1:14

Veso101 написа:...Как се настройват показанията на километража IN01, IN02, OEL при мен не видях OEL 2 ....
Докато си играх не знам как изкарах меню в което се изреждат 9 параметъра, някой знае ли за какво са?

Ето от тук може да свалиш инфо как се наглася: http://volkswagen.msk.ru/electro/g3/g3_sri.pdf

А това ми беше попаднало от някъде:

Така ето сега и за тези които имат МФА.... превода е от немски и някои думи ми бягат така че ще го карам по закона на логиката.... не ми се сърдете ако не стане от първия път поне ще имате идея за кво иде реч...

МФА има позиция 1 и позиция 2, би трябвало и да има и позиция 0 с която можете да занулите....някои МФА имат тази опция не всички при тях трябва да задърйите копчето за зануляване....

За да влезете в скритото меню на МФА:

1) На изгасена кола, натиснете бутона на МФА и задръжте....

2) Дайте контакт и след тов върнете обртано в изключено положение (без да пускате бутона на МФА)

3) Палете колата и вече можете да пуснете бутона на МФА

Сега сте в скритите менюта, в зависимост от това дали сте на позиция 1(диагностика) или позиция 2(измерване на данни) имате различни менюта които са както следва:

Позиция 1:

0 - код на двигателя
1 - некъв друг код!!!! (Laenderasfuerungs-code)
2 - одометър (разстояние)
3 - горна граница на обороти
4 - долна граница на обороти
5 - некво налягане в mbar (Schubabschaltung)
6 - тест на сегментите ( трябва да покаже 8888)

Позиция 2:

0 - някъв код за достоверност (Pruefsumme)
1 - налягане на всмукателната систем в mbar (каквото пише на дисплея е налягането в mbar, важи за Г60)
2 - оборотомер
3 - моментен разход на гориво (не се плашете като натиснете газта)
4 - одометър(разстояние)
5 - темп. на масло в С
6 - темп. на въздуха навън в С

Като сте в някой от избраните режими си сменяте с натискане на бутона на МФА....

За тези които имат Г60 с МФА, има разлика в данните на ВДО инструментите и тези на мотора които излизат по друг начин на МФА

Налягането започва да работи някъде над стойност 1000 на сензорите на мотора т.е.

ВДО - 15; Сензор на мотора - 200; Налягане на Г60 - 0

Сещате се че при компресорите се създава вакум преди да почнат да правят налягане за това тва е нормално да показва такива данни.....

Айде ходете и дерзайте.....

Потребителски аватар
ivankarpov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivankarpov » Пет 24 мар 2006 9:10

Даскала написа:С копчето сега можете да сменяте 8 режима, първите 4 не съм разбрал още каво правят, но другите 4 са Display test , метроброяч (много е готин, мери до дециметър), оборотомер( това вече е гот - мери оборотите до 50) и дневен километраж.

Някой може ли да даде малко повече инфо за тези 8 режима, защото както каза колеката първите 4 не се знае за какво става въпрос, другите са така освен дневния киометраж(така сме го кръстили защотот излиза натписа трип отгоре, но колкото и да се движиш, не помръдва) :dontknow:

dqkon_FROST
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqkon_FROST » Пет 24 мар 2006 11:09

petia7 написа:Това е много полезна информация! Вчера един приятел разбра за тази хитринка на неговата кола (bmw e36) и се оказа, че колата му не е на 163 хиляди, а на 350 :twisted: много гадна работа. Ще я видя и мота как е (WV Golf3 1.8mi) и дано разликата не е фрапираща :D

Значи приятел аз сам нов вав този форум сас Голф 3 не сам запознат много добре обаче сас БМВ Е36 сам доста запознат и искам да ти кажа да успокоиш твоя приятел сас БМВ-то защото това че колата му е на 350 хил. км. не е вярно,когато направиш този номер на БМВ всички стрелки отиват на макс. и на дисплея на дневния километраж излиза един код този код е даржавата за която фирмата БМВ е произвела дадения автомобил,а не това на колко километра е колата.
Мноаго притежатели на БМВ знаят този трик и като го направят излизат едни големи цифри :shock и те почват да се главоболят че колата им е много карана а това си е код на някаква даржава за която е произведена.
Ако не вярваш провери дали след 10000км показанията ще си променят. :D

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

а

Мнениеот access » Пет 24 мар 2006 13:46

А някой знае ли дали може вместо тоя часовник да стои постоянно оборотомера, защото при мене поне се изгуби

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: а

Мнениеот Даскала™ » Пет 24 мар 2006 13:56

access написа:А някой знае ли дали може вместо тоя часовник да стои постоянно оборотомера, защото при мене поне се изгуби

Не става,пич :no-no
Правено е само за тестове,настройки.....но не и за постоянно :dontknow:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пет 24 мар 2006 15:42

spa написа:
Veso101 написа:...Как се настройват показанията на километража IN01, IN02, OEL при мен не видях OEL 2 ....

Ето от тук може да свалиш инфо как се наглася: http://volkswagen.msk.ru/electro/g3/g3_sri.pdf

Линка е преместен! Help!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”