При Голф 5 плюс 1,6 FSI,знае ли някой къде се намира поленовия филтър и евентуално кога е необходима смяната му, ако има информация за цена е идеално.
Благодаря на знаещите!
Поленов филтър-обслужване Голф 5
Re: Поленов филтър-обслужване Голф 5
На 300000км. го дават да се сменя, а и за тези километри в нашите условия е прилично замърсен. Би трябвало да се намира около дясната чистачка, но при Голф 5 може да са му сменили мястото. Цената на филтъра е нещо от рода на 30 ~ 40лв.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Колега да не си объркал нулите нещо а и филтъра на купето се сменя на време 12м за това време е доволно черен все пак въздуха който минава през него го дишаш 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:На 300000км. го дават да се сменя
Вероятно имаш предвид 30 000. А както са отбелязали пред мен в София особено е хубаво по-често да го сменяш, моя го погледнах онзи ден, на 3 000км е и вече имаше по него рази дребни боклуци. На цвят още не беше черен, ама определено се различаваше от нов. Аз повече от 12-15 000 не бих карал.
Филтъра го намерих, намира се отдолу под жабката на мястото до шофьора. Вади се като се плъзне пластмасов капак настрани и после трудничко излиза трапецовиден филтър. Не беше много замърсен, затова го прочистих със сгъстен въздух и това за сега му стига но ще трябва да се сменя скоро. Номера по каталог е Valeo PQ 35 983185Z. С активен въглен е. Ако му трябва инф. на някой да го сменя... Благодаря за мненията.
Мисля че може да се затвори тази тема.
Мисля че може да се затвори тази тема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”