Безконтактно миене и ефект върху пасата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Безконтактно миене и ефект върху пасата

Мнениеот Andrey » Чет 02 юли 2009 19:38

Колеги първо да кажа, че темата може би не е за тук, но пък си е проблем с пасат, така че реших да я пусна. Ако съм сбъркал - сори, модовете да местят.
Значи рядко си мия колата на безконтактните мивки, но напоследък го правя и след всяко миене ми пада лайсната на някоя врата. Днес след дълго търсене на щипки по магазините /никъде не намерих за Б4/, решавам да лепя със силикон и разгледах внимателно нещата. Може и да не съм прав, ама в тези препарати май има нещо, което разяжда щипките, особено тези тънките гумени тапички, които влизат в дупките на вратата. Направо бяха като киснати в разтворител и се разпадаха.
Не знам дали е от препаратите, ама направо не ми ражда главата от какво друго може да е. Някой знае ли какво има в тази пяна?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Безконтактно миене и ефект върху пасата

Мнениеот IvanMan » Чет 02 юли 2009 19:40

пробвай за щипки в порше, юнитрейд или сакар.цените са доста добри.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 02 юли 2009 20:41

Andrey написа:Някой знае ли какво има в тази пяна?

Има кореселин!!!И един вид леко разяжда най горния слой на боята и се едно колата е пастирана,абе и аз нещо не обясних баш как трябва ама дано си разбрал... :roll:

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Пет 03 юли 2009 19:41

Може ли някой да каже какво ще рече безконтактно миене :shock

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 03 юли 2009 19:54

не търкат колата с гъба, след като махнат голямата мръсотия напръскват колата с химия и след това плакнат.

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Пет 03 юли 2009 20:14

Колега,ако продължаваш с безконтактното миене няма само да ти падат щипките но и боята,особенно ако е пребоядисван някой детайл.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 04 юли 2009 10:17

Това на OMV на самообслужване,нал'е безконтактно?(на половин метър съм винаги :D )Вече година го правя всяка седмица(бутони 1,2,3),ми то боя не трябва да е останала по 15-годишния пърдел...Аз пък не съм доволен от "контакта" с някое испанче,дето от вчера държи една гъба и гледа да смъкне нещо забравено в купето.И със същия парцал да бърше джам,калник,табло...Сега,препаратите по подразбиране не трябва да са :кореселин,нафта,горено масло(за лъскане на броните)..

Потребителски аватар
IIvanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IIvanov » Нед 05 юли 2009 9:52

На ОМВ е ташак,те слагат веро,а не безконтактно!Няма нищо общо с безконтактното миене на нормалните автомивки,които ползват продукти на Ма Фра или Сонакс.........А по-добре ли е някой кирав циганин докато ти търка колата с гъба или четка да ти надере боята???Защото примерно в гъбата има едри частици и не е изплакната хубаво?АЗ лично мия пасата си само безконаткно от както го имам,дори и лайсните ми не са избледнели!Отделен въпрос е къде се мие колата и как се мие............защото на доста автомивки наистина може да случиш на неправилно разреден препарат за миене и не лайсните а стъклата ще ти паднат!

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Нед 05 юли 2009 13:36

Отделен въпрос е къде се мие колата и как се мие............защото на доста автомивки наистина може да случиш на неправилно разреден препарат за миене и не лайсните а стъклата ще ти паднат!
:да:
Абсолютно колега.Безконтактното миене е качественно но от голямо значение е концентрацията на препарата.А в България всяко качество е под въпрос.И на някой автомивки е все тая дали ти я мие некадърник с гъба или препарат.
Аз лично си мия колата сам.По-приятно ми е и е по-безопасно за нея.Но имам условия за това а разбирам,че не всеки има параструйкаа,препарад и време за това.

Потребителски аватар
IIvanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IIvanov » Нед 05 юли 2009 22:11

Аз също смятам да започна сам да я мия....пароструйките(малките) не са много скъпи,а безконтактната туба се разрежда 1:500 примерно,а тя е към 20лв...замислям се сериозно...избиват се парите,а колата ти е постоянно чиста

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 11 юли 2009 20:25

Аз съм против безконтактното миене на колите. Знам само за фирмата Futura, италиянска. Продавал съм ги. Макар, че всички са на една основа, киселинна. Двукомпонентен е, и се разрежда 1/50 части вода. Има си уред "небулизатор" с които се нанася на колата, с предварително дозиран препарат. Водо или пароструйките немогат да го дозират както трябва. А и не е хубаво за тях самите да минава през тях. Има си и последователност на нанасяне която зависи и от външната температура, че ако засъхне ела да гледаш :lol: .Меко казано е кофти да се мие. Де що е гума и уплътнение с времето заминават, доказано. Да не изброявам какво съм виждал при предозирване, направо сваля боята. Хромираните детайли са особено деликатни, било на мотори, било на коли. С времето се появява така наречената ръжда по алуминия, седи като на петна. Не може да не сте виждали лайсни на такива коли. Според мен за лична кола, за хора от наща "черга" е не основателен риск и глезене. Лично мнение. Ползвам си един шампуан с вакса (4лв. 1/30л. вода)смятай колко пъти ще мия с него, направо "кръътии"., Две седмици като я вали дъжд все едно от автомивка излиза. За 15 минути го изтърквам комбито без да бързам. Па ти ми кажи с безконтактно ли е мита :lol: :lol:

Добре, че по мивките го пестят и трудно ще го предозират. Но се случва достатъчно
често.
Аз също смятам да започна сам да я мия....пароструйките(малките) не са много скъпи,а безконтактната туба се разрежда 1:500 примерно,а тя е към 20лв...замислям се сериозно...избиват се парите,а колата ти е постоянно чиста
120-140лв. е средна ръка препарат. И се разрежда 1/40-50л.вода. Тубите са обикновено по 25кг. и 35кг.

Потребителски аватар
IIvanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IIvanov » Нед 12 юли 2009 11:52

Аз защо съм се заблудил така?Знам,че са сравнително евтинки,а можеда съм се объркал с автошампоаните като твоя...Тук си много прав,добре че не предозират безконтакното,че иначе тежко ни и горко на колите направо :beat_butt2 .....За момента аз нямам друг избор освен да я мия по автомивките,но с най-голямо удоволствие бих си я глезил сам...Имам един приятел,който си купил концетрат безконтактно и без да искал го разлял в багажника си на пасата,ама разбрал чак след 2-3 дена и последствията били доста тежки...всичко разядено и наядено от препарата....дори тапата там на багажника от която се отича водата се изпарила:)

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 12 юли 2009 17:06

Това имах в предвид, колега.
Излишен риск за неясен резултат. Както сам си се поразровил и разбрал, препаратът си е направо опасен за здравето. Не ми се мисли да попадне концентрат в око или по кожата. Небулизаторът, както казах за него по горе, е уред за нанасяне на този препарат. Ако само го видиш как изглежда и от какъв материал е направен ще разбереш, че не е шега работа безконтактното миене. Доста масивно желязо.
Негласно правило при паро и водоструйките е да не се сипва такъв препарат в контейнерите за миене, ако искаш да я ползваш повече време!!!

Потребителски аватар
IIvanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IIvanov » Нед 12 юли 2009 18:40

А това е честа практика :)

mitako68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitako68 » Съб 18 юли 2009 13:26

до колкото знам безконтактното миене е вредно за гланца. така че може да разяжда и други неща.

Върни се в “Passat”