проблем със скоростната кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MORRT
Автомобил:
Двигател:

проблем със скоростната кутия

Мнениеот MORRT » Чет 02 юли 2009 21:09

здр. колеги
имам голф 3 GTI днес при потегляне натиснах съединителя и нещо изщтрака и педала ми потъна не се върна повече в началното си положение.Жилото е здраво а лостчето на което ев закачено жилото на скоростната кутия се марда доста лесно с ръка. Въпроса ми е някой има ли си на идея какво може дае станало и колко ще струва да се оправи?

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем със скоростната кутия

Мнениеот golf_III_2e » Чет 02 юли 2009 21:31

вариантите са два в единия слу4аи се сваля курията а в другия повредата се отстранява на място.зна4и има един палец там кадето е капака на пета скорост. само 4е като сваля6 капака го вади много внимателно за да не излезе с някоя ос тоя палец се намира в капака и наи вероятно се е с4упил палеса струва 3лв китаски е. другия вариант е да се е пробило едно кръгло не6то което се закоп4ава за притискателния диск... но наи вероятно се е с4упил тоя палец

Потребителски аватар
batslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batslav » Пет 03 юли 2009 15:11

Здрвей колега аз имах твоя проблем при мен се оказа палеца на 5 предавка или казано грубо ако си заглеждал от долу скоростната кутия има една капачка с логото на VW тя се маха,виж палеца дали е здрав, няма смисъл да сваляш цялата скоростна кутия после трябва да я намжеш с здраво лепило или силикон за да не изпуска масло.При мен какво стана смених въпросния палец и смених суединител комплект така или иначе бях отворил скоростната кутия,НО след 3 месеца педала отново потъна оказа се дефектирала част от суединителя или както е писъл колегата има една пластина беше се пробила ако и при теб е така моят съвет е да я смениш с оригинална здрава или казано не пести пари за съединител(тази пластина върви в комплект с него).

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Вто 14 юли 2009 20:00

колега няма ли да напишеш какъв се оказа проблема?

Потребителски аватар
MORRT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MORRT » Пет 18 сеп 2009 21:46

проблема е 250лв :D
счупен лагер и плочка каквото и да значи
сега е ОК

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”