тресене при включен климатик-1Z
Re: тресене при включен климатик-1Z
точно там е проблема, колега, че не се компенсират оборотите. Това се вижда и без ваг-ком, направо от стрелката, тя си пада при включване на климатик. Въпросът ми е какво не ми работи за да става така? Кое не си върши работа, за да компенсира?
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Климатика оригинален ли е или е слаган тук в БГ? Аз се интересувах доста, защото имам същият мотор и искам да сложа клима, по-принцип при мен трябва да се смени и компа на колата, защото когато се включи климатика компа трябва да покачи оборотите с около 100, точно за да не тресе или да са мн ниски оборотите на празен ход.
Градски, за конкретния мотор ли критичните са до 900об? Щото ми се струва, че бъркаш...
На колегата тресенето е най-вероятно от тампон, при натоварване на компресора.
На колегата тресенето е най-вероятно от тампон, при натоварване на компресора.
климатика е оригинален. Въпросът ми е свързан с това, има ли такова нещо, и кое е то, което компенсира оборотите и мощността на мотора, при включен климатик. Дотук нищо конкретно обаче не съм получил. Имам чувството, че никой не е запознат с този въпрос. Споделих наблюдение свързано с идентично притрисане при намаляне кол-во гориво и това, получено при включен климатик. Ако има действително някой запознат по въпроса, да кажи. Тампоните тук са най-малкото нещо. Едва ли от тях ще намалят оборотите при включен климатик, а при мен точно това се получава.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Оборотите единствено и само се следят от ЕКУ-то.
Но това в определени граници.
Ако компресора ти вдига високо налягне и не изключва или нещо затяга няма как да се компенсират оборотите.
Пример: от проблемем компресор съм виждал как мотора гасне при вкл. на климатика.
Но това в определени граници.
Ако компресора ти вдига високо налягне и не изключва или нещо затяга няма как да се компенсират оборотите.
Пример: от проблемем компресор съм виждал как мотора гасне при вкл. на климатика.
явно колега, все пак е хубаво да се видим
, за да погледнеш обстойно колата. Много е неприятно това тресене.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pivv написа:явно колега, все пак е хубаво да се видим, за да погледнеш обстойно колата. Много е неприятно това тресене.
Oт климатици не разбирам, а и техника си трябва.
Върни се в “Дизелови агрегати”