поздравления за темата !
аз имам много снимки от много посетени места, но малко от тях са ми под ръка и качени в нета, все пак ще пусна това което имам:
започвам със с. Ягодина, с. Триград, Доспат + ягодинската пещера, ждрелото и дяволското гърло, те всичките са в един район.
малко снимки
Следва Широка Лъка, с. Гела, Смилян, Могилица (около последните две има много забележителности: пещерата Духлата, още 2 пещери, като едната е водна и се посещава с лодка, за другата трябва спускане с рапел, има много туристически пътеки (водопадите, извора на Арда). В Смилян се намира мандрата Млечен Път с хотелска част, става и за спане и за релакс, в Могилица се отдават къщи под наем, там се намират и Гушевите Конаци, които обаче са затоврени за посетители щото наследниците нещо не могат да се разберат чий са.
снимки по натам
Кърджали и района, забележителностите са Перперикон, Татул, каменната сватба и някви гъби имаше, ама ние не ги намерихме

Историческият музеи на града също е интересен. Хубави хотелчета има около яз. Кърджали, някои от тях предлагат разходки с лодки до Дяволския мост по поречието на реката и рибилов.
снимки по натам
ако ще се връщаш през Чепеларе е хубаво да се видят и Чудните Мостове, малко са далече, но наистина си струват, от Асеновата крепост не е останало нищо, Бачковския манастир е ок, също там някъде е и Кръстова гора, но аз не съм ходил до нея
снимки по натам
Мелник и околностите, има много да се види и опита, виното, Рупите, Роженския манастир, крепости разни и тн. Навръщане може да се мине и през Рилския манастир.
снимки по натам
Банско и Пирин без сняг са не по-малко красиви
малко снимки
На север ...
До град Елена има едно с. Мийковци (4-5 къщи на кръст, но природатаа... ) където се отдават къщи под наем ... ние бяхме в една над 250 годишна ... какво да ти кажа абсолютното 3в1 - спокойствие, зеленина и барбекю - няма такава комбинация
малко снимки
Боженци ... без коментар, в района са още Царевец, манастири разни, Етъра, Шипка
царевец
етара
още снимки по натам
а това е една еко-пътека за еднодневна разходка в хубаво време до София

намира се до с. Трънска Баня
снимки
Малко от известните пещери в северозападна България:
Съева Дупка (до нея има и ферма за щрауси)
Леденика
Магурата (до нея са белоградчишката крепост и скали, крепостта баба Вида в Видин)
снимки от пещерите няма да давам, защото те просто трябва да се видят
дайте сега и вие малко снимки и места за посещение, че празниците идват