Скоростна кутия или съединител ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Скоростна кутия или съединител ?

Мнениеот rikipasata » Пет 03 юли 2009 16:04

Привет колеги :) , последния път когато писах тук беше преди 2-3 месеца когато се развали за последен път пасатчето ми :). Изминаха 2-3 месеца и хоп пак повреда :cry: . Става въпрос за пасат 2 , 89г , комби , 75 коня 1.6 карбуратор :)

Ето случката , която ми се случи : Та карам и спирам на светофарчето . Светва зелено и тръгвам , включвам първа , минавам на 2-ра и какво става . Пускам съединителя на макс давам газ , но сякаш си държа съединителя на половина натиснат и драпа на празен ход и набира адски бавно , със 3-та и 4-та същата история . Едвам стигам 70-80. Лошото беше , че това се случи когато изкачвах цариградско идвайки от подуяне и там на нанагорното с извинение ми се ********** . Добре , че нямаше много задръстване та успях да се включа някак си . Карах си аз така доста време , на двигателчето нищо му няма , охлажда си се без проблем , но върти залудо като му дам газ и хич ненабира .

Но изведнъж като се връщах от работата нещата се оправиха и си стана като преди :roll: . Утре пак ще я карам да видим какво е положението .

Та въпроса е скоростна кутия ли е или съединител и възможно ли е да се е извадило нещо или течност някаква да е изтекла , за да прави този проблем ?

Благодаря предварително за отговорите .

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Скоростна кутия или съединител ?

Мнениеот Теодор » Пет 03 юли 2009 16:07

Съединител :idea:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 03 юли 2009 16:18

Ако не се чуват странни шумове от към двигателя (скоростите) значи остава съединител за смяна , просто буксува .

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пет 03 юли 2009 16:24

Не няма никакви шумове :). Е то може и така да се кара , че сега идва и сватба и 400 кинти за смяна незнам дали ще мога да извадя :( . Ще видя утре как е дано се е оправил , но пък ако му няма нищо ще ме налегне въпроса , от какво се е получило това нещо :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 03 юли 2009 17:02

Последно пасата 2 или 3, за справка темата закачена в същия раздел горе, ако е Б3 пасата двата диска с лагера от аутоплюс на LuK са 213лв. Преди два дена сменявах.

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пет 03 юли 2009 17:14

2-ka е , горе съм написъл . Видях я темата ама няма да ми помогне ,защото неразбирам пукел от коли :) . Питам информативно тук във форума и вече като имам някаква представа какво може да е я карам на ремонт , но гледам първо да видя тук как се нещата , че повечето сервизи като отидеш и ти надуват сумата и неща :) .
Сега преди малко ходих без колата в един да питам информативно и тоя като почна и маховик може да се е бил преебал и на скоростите нещо си и ми вика 250 лева работа и още 220 съединителя и аз му викам , добре ще дойда на куково лято :). То колата струва 1500 егати :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 03 юли 2009 17:56

Съединителя е толкова пари, но без маховик. Цената за труд :roll: Всеки май иска различно, при теб определено е избуксувал съединителя, поне по мое скромно мнение. Тука някой беше предложил тест, подпираш предните гуми на бордюра и се опитваш да тръгнеш, ако си стои колата на място, двигателя си вдига оборотите, значи съединителя е заминал в Русия. Що не се допиташ до Василии първи или до Никси, координатите им ги има, да го видят хората и ще ти кажат хората кое е най - добре.

П.С В първия пост си писал че колата е 89 година и затова се усъмних в модела, горе в темата пише че Б2 е до 88г.

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Пет 03 юли 2009 18:12

Колега така както си обеснил просто един съвет. Преди да започнеш да разглобяваш, виш цилидърчето и помпата да не е проблема в тях :lol: .

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пет 03 юли 2009 18:27

Да , по тази схема е 3-ка , въпреки че многохора казват , че си е 2-ка :). Ето го :)

Изображение

Така утре ще ходя до село в неделя ще се върна и ако не ми е изтрита темата до тогава ще съобщя тука как стоят нещата и от понеделник почвам да се заемам с нея да я оправят хората :).

Ще проверя , помпата и цилиндърчето , защото както казах половината път карах със превъртане , после взе че се оправи и минах нарточно 10-11 км да видя как е и си беше перфектно . А щом едно нещо се развали и после се орпави от самосебе си без да е пипано по него , значи проблема е обратим и е нещо малко а, помпа , а цилиндърче както казваш :) . Ще проверя и това и ще ви кажа в неделя какво е положението .

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Пет 03 юли 2009 19:28

Здравей колега!
Има и вариянт да ти се е откачила вилката и после да си е влязла на мястото.Вилката е един лост при съединителят чрез който (посредствено лагера) се задейства съединителят.На вилката има една пружинка-скоба която губи свойствата си след време.Но и така да е пак трябва да сваля кутията.Лошо е ако майстора не и обърне внимание,защото ще ти смени съединителя и проблема ще си остане.
Успех!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 03 юли 2009 20:12

rikipasata написа:Да , по тази схема е 3-ка , въпреки че многохора казват , че си е 2-ка :). Ето го :)

.

Двойка му викат джамбазите и горублянските търговци май и не подлежат на промяна на мисленето, но както и да е!
Успех с локализирането и отстраняването на проблема и пак да ти напомня да се обърнеш към клубните майстори :beer

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Пет 03 юли 2009 20:18

Пасат двойка,тройка и т.н.т. му викат всички ,колега.С изключение на нас от форума.В магазина като кажеш за В4 и ти дават части за В5,защото бил четворка.Яка обърквация.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 03 юли 2009 23:40

виж долната помпа на съединителя да не е изпуснала и оттам течноста да е попаднала по съединителя и от това да е забуксувал. Отвори капачето за белезите на маховика ако има там омасляване свалай помпата.

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Нед 05 юли 2009 14:48

Здравейте отново от мен :) . Днеска изминах към 80-90 км без проблеми . Имаме на селото един майстор и я погледна и наистина съединителя е здал багажа и по точно вярно се оказа вилката :). Малко грес сложихме да се смаже жилото и сега е добре, да не чуе дявола :) . Каза , че попринцип съединителя си е вече дал своето (той е на около 120 хил. км )и трябва да се сменя , но може да изкара още 2-3 месеца .
Искам да благодаря на всички , че се отзовахте :обичам ви :applause: :да:

Довиждане засега до следващия път (дай боже да не е скоро) .

ПС. Имам координатите на майсторите от форума като реша отивам и сменям :)

ПС.1 Темата може да се затваря , проблема е решен (поне на този етап) :)

Върни се в “Passat”