Проблем със задните спирачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със задните спирачки

Мнениеот zdravko555 » Пет 03 юли 2009 21:39

а относно педала има свободен ход някаде околко 3 см преди да започне да ловят спирачките и ловят плавно и според колко силно натискам, мисля и така трябва да си е а не като на нова дачия? щото иначе ще си разбивам носа секи път :screwy
ако натисна сериозно предните ковят и провлачват.
ако съм угасил и нарискам спирачката се втвърдява и педала няма ход, но като запаля пропада малко и това нормално ли е?
никога не ми е пропадал надолу и да съм оставал без спирачки.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 03 юли 2009 21:51

Доре,ама на педала на спирачката отразява ли се (да хлътва повече от обикновено),въобще да си променя характерната височина на сработване и твърдост?
На Пасат скоро имах случай да не може да се обезвъздуши заден десен кръг,теча беше само в маншона на цилиндърчето,навън нищо нямаше.Обезвъздуши по системата"4 бурканчета с течност+маркучета),това с "натисни-задръж" се убедих,че е шантаво.В случая Пасата влачеше на ръчна на асфалт и проявяваше завиден мързел при крачна спирачка с отчайваща мекота на средния израстък м/у краката..Е след 100 опита свалихме барабаните и се видя,видя се също че няма и читави шенкели,съответно семерингите на иначе новите(но вече съсипани) лагери пускат гресчица.Това последното едва ли го има при тебе,но мисля отново да провериш какво става под тия тенджери отзад.Евентуално малко грес за лагерите и нови шплентове рискуваш само
Да педала пропада малко надолу след запалване-това е помощта от сервото...в този ред на мисли..хм дали пък това серво не изтърва понякога..и педала става "камък",но спирането е дълго и мъчително...

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пет 03 юли 2009 22:09

педала си е на едно и също положение. вече не знам колко пъти ги свалях тия тенжери и съм регулирал и мил лагери. е писна ми търся си всичко необходимо и си ги правя с дискове! поне там няма нищо скрито-покрито. разбрах че и от голф 3 гти ставали така че се надявам да събера свико необходимо и след 20-ти съм отпускар и ще има ремонтиии
ако на някой му се намират апарати, супорти,шенкели и т.н.необходими части да свирка :beer

утре е ден за обезвъздушаване :wink: дано стане и има ефект

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 03 юли 2009 22:34

Да,ама пак остава "кантара"!!!Я огледай около него при обезвъздушаването,моя представлява една ръждива бучка,но работи за сега нормално.Нещо се регулира там ,но едни глетави снимки гледах,па и нищо ръждиво нямаше :Mr Green Fun на тях за визуална ориентация

Ivo I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo I » Пон 06 юли 2009 9:50

Огледах кантара,отдолу има едно рамо с пружина,което избутах максимално нагоре и застопорих и сега като че ли е по-добре.Имам чувството ,че задните задействат по-късно от предните спирачки.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 06 юли 2009 18:34

Е тъй де,то има едни модели дето са със "закъснители",без кантар.Та тия "мацацки" са някъде на тръбичките след помпата.А да питам -нещо с височината на окачването да е правено?-това чудо "кантар" се влияе.При обезвъздушаване трябва да оставиш колата да легне нормално(стойки под задните шенкели),ако вирната на крик и моста увиснал-не става добре работата,даже хич понякога.Иначе "закъснение" има ,представи си какво става ако хванат едновременно с предните:задницата е лека,при спирането инерционните сили я повдигат(олеква още),ако закове задния кръг-занасянето е в кърпа вързано.Те за това слагат кантара.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”