Километраж Голф 2-от два един
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
а аз напрайх комбинацията много сложна.щях да слагам дневен километраж от 950 на 935 обаче баща ми счупи моя 935 и днес си зимах от моргата кат мойто табло само с километраж до 200 без часовник и оборотомер но с дневен километраж но се оказа че е 975(за пръв път виждам такова) таблото е от дизел щот има подгряване
и ко стана засяках го и се оказа че 935 и 975 мерят еднакво и спидометъра и километражаи сега сложих направо целия километраж от дизела 975 на мойто табло.само дето трябва да направя джамбазката работа с превъртането на киломтража понеже тва което купих днес е на 102 хил а мойта е на 140хил
интересно че дизеловото е от старата школа май щот сичко е метално
вътре захващането на механизмите и отзаде дет се хваща жилото
единственото нещо което прехвърлих е платката с зумера за маслото понеже нямаше но си има отворчето за буксата
и ко стана засяках го и се оказа че 935 и 975 мерят еднакво и спидометъра и километражаи сега сложих направо целия километраж от дизела 975 на мойто табло.само дето трябва да направя джамбазката работа с превъртането на киломтража понеже тва което купих днес е на 102 хил а мойта е на 140хил
интересно че дизеловото е от старата школа май щот сичко е метално
вътре захващането на механизмите и отзаде дет се хваща жилото
единственото нещо което прехвърлих е платката с зумера за маслото понеже нямаше но си има отворчето за буксата
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: Километраж Голф 2-от два един
Един приятел има Голф 2 и иска да си сложи табло с оборотомер или само оборотомер. Какво ще е необходимо за монтирането му? Трябва ли някакъв датчик да се добавя на скоростната кутия? Ако се вземе оборотомер отделен със стойка къде да се монтира на бубината или на скоростната кутия с датчик(не знам дали е с жило колата)? Колата е Г2 1.6(карбуратор). Извинявам се за вдигането на една малко старичка тема и за оффтопика на всички които се засегнат от това.
Поздрави на всички.
Поздрави на всички.
Просто да си вземе табло с оборотомер без MFA и с предавателно число същото като на старото му табло и най-важното-новото да е със същия брой букси като старото(1 или 2).Монтира го и всичко само си тръгва,няма нужда от никакво преправяне по кабеляците. 

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Мерси за изчерпателната информация. 

- Patron
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някои има обортомер за табло 935 да пи6е плс 

- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
и аз да използвам темата
имам голф 2 таблото е с часовник иска ми се да го сменя с оборотомер това как става го разбрах... обаче може ли да се намери табло с дисплей
което да показва колко км са минати и дневния км
съответно и с бутонче за зануляване

_NqKoI_ написа:и аз да използвам темата![]()
![]()
имам голф 2 таблото е с часовник иска ми се да го сменя с оборотомер това как става го разбрах... обаче може ли да се намери табло с дисплей
което да показва колко км са минати и дневния км
съответно и с бутонче за зануляване
![]()
Тука вече нищо не разбрах..

- _NqKoI_
ми нали по новите коли дневния и постояния киометраж който си минал е на дисплей
а не така дето си се въртят цифрите 

Не мога да си го представя да стане по простата причина,че километража ти е на жило.
- _NqKoI_
търсих из форума но немога да намеря темата мисля че ставаше на жилото се слагаше някакъв датчик

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Доколкото разбирам ти трябва табло с МФА. Търси си такова, но ще ти трябват и лостчетата.
stefan4o написа:Доколкото разбирам ти трябва табло с МФА. Търси си такова, но ще ти трябват и лостчетата.
Е да,обаче на тоя дисплей MFA не съм сигурен,че показва изминато разстояние и общ пробег...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Изминато разстояние си показва, но общ пробег - не. Все пак таблата на Мк2 като изключим дигиталното са си с механичен километраж, който си показва пробега на колата.