моторно масло I.G.A.T.
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
моторно масло I.G.A.T.
Здравеите колеги.Предстои ми смяна на маслото на автомобила и искам дави попитам какво мислите за това моторно масло I.G.A.T.Досега несам слагал такова карал сам само с Valvoline и сам бил доволен.Колата неми харчи масло само сменям без да доливам.Но този път реших да сложа нещо друго от Valvoline та взех това масло.Много бих ви бил благодарен ако ми кажете нещо повече за него.Някои слагал ли е такова?Доволен ли е?Колата ми е Пассат Б3 бензин 1.8ми.Маслото е 10w40.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: моторно масло I.G.A.T.
Ами ти вече си го взел,така че го слагай.Имам понякога чувството или си внушавам че всеки мотор си харесва някакво масло и ако не го яде по-добре да не го сменя.При мене например след смяна на Валволина с Мотул,на втората смяна колата зе да го арчи доволно,нямам представа дали щото мотула да е имал по-добри миещи свойства и да е отприщил аерлъците..Така че е възможно да се получат някакви аномалии относно консумацията на масло в К-километри.
Иначе е просто задължително маслото което си взел да покрива VW norm 501.01 или 500.00 става въпрос за Твоя пасат.Ако не го пише там по-етикетите по-добре не го слагай.
Иначе би трябвало да е германско.
Ако питаш мен хубаво е летния индекс на визкозитета да е по-големичък.
Германеца препоръчва за пасат Б3 при температури от -15....+35... и повече 15w50 или 15W40.
10w40 го дава само за използване в по-тесни граници и не извън тях от -20 ...+15 нито повече нито по-малко.В единия случай става на чорба в другия много неблагоприятно за студен старт.
Тази информажия в момента я вадя от книжката на пасат б3 дето ми догде в колата в жабката от германия от завода производител.
Иначе е просто задължително маслото което си взел да покрива VW norm 501.01 или 500.00 става въпрос за Твоя пасат.Ако не го пише там по-етикетите по-добре не го слагай.
Иначе би трябвало да е германско.
Ако питаш мен хубаво е летния индекс на визкозитета да е по-големичък.
Германеца препоръчва за пасат Б3 при температури от -15....+35... и повече 15w50 или 15W40.
10w40 го дава само за използване в по-тесни граници и не извън тях от -20 ...+15 нито повече нито по-малко.В единия случай става на чорба в другия много неблагоприятно за студен старт.
Тази информажия в момента я вадя от книжката на пасат б3 дето ми догде в колата в жабката от германия от завода производител.
Последна промяна от Danny boy на Пет 03 юли 2009 18:40, променено общо 1 път.
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Аз купувам такова, за да смазваме струга когато прави резби. Просто е най-евтино. Иначе съм доливал в старото ми Пежо309 и съм нямал забележки. Мисля, че не е менте. Само не знам на колко хил. км. изисква смяна.
колега карах точно с 10w40 голф 1.8 АБС мн му беше мъка... на 2000 го смених защото не можех да го търпя просто.смених го с Valvoline(наливно) и бях 2пъти по-доволен... Няма да повторя с това масло дорде съм жив

-
- Автомобил:
- Двигател:
Много ми е интересно как разбираш, че не си доволен от маслото?
ИГАТ е пълен боклук, хвърляй го на сметището освен ако не си мразиш колата!
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Спокоино колеги не я мразя обичам я много
Върнах маслото и си взех Valvoline 15w40 поне да сам си сигурен. 

Ами да, щом досега си доволен от едно масло, защо да рискуваш да слагаш друго, при това по-евтино със съмнителна репутация и лоши отзиви. Нали първият принцип на авто-механиката е: "Едно нещо не е ли развалено, не го барай!" 

-
- Автомобил: golf3 golf4
- Двигател: 1995 1998
От Delco минах на IGAT 10w40 и за сега по безшумен е двигателя на golf 4
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
за маслото не знам но червения антифриз на тази фирма няма грешка
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
бях с и.г.а.т. 10/40 на НЗ-та изтраях го 5000 и го хвърлих.тва такова тракане на повдигачи стааше че ме беше срам да си карам колата.и сега понеже ми е читав мотора си сложих 5/40 синтетика на елф и съм много доволен.щеше ми се да е мобил ама така се получи малко...
- gudaka
- Автомобил:
- Двигател:
I.G.A.T е добро масло ,карам с такова а и колега-има и по добри масла но 20 лв за 1л си е сума
колегата караше по 13 000 км макар ,че не го разбирам -зимата дизела палеше от раз и двигателя мъркаше.

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
И аз карах с такова масло и бях много доволен!За повече от 10000км не съм долял и капчица!Се сипах лики моли и и за 6000км съм долял вече 350гр!След 2000-3000км ще го сменя с друго да видим какво ще стане!Мисля да заложа на мотул!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Danny boy написа:Ако питаш мен хубаво е летния индекс на визкозитета да е по-големичък.
10w40 го дава само за използване в по-тесни граници и не извън тях от -20 ...+15 нито повече нито по-малко.
Маслата в момента нямат нищо общо с тези през 89-та когато е печатана книжката на Пасата. На 10W40 топлинния диапазон му е много по-голям от -20/+15. Аз лятото на 40 градуса си карах с 5W40 и по твоята логика трябва да съм хвърлил мотора.
По темата: От написаното до тук излиза, че I.G.A.T. има повече ментета и от Castrol...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”