Пасат за Вектра ?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Пасат за Вектра ?
Ако ще взимаш Вектрата огледай-1 Ръжда прагове,задни вежди и заден капак; 2 Ел.стъклата им правят мизерии/раздвижи нагоре-надолу за проба/;3 Таваните им са лепени за метална греда,която се разлепва и започва много гадно да дрънчи;4 Дросела и стъпковото моторче се зацапват и периодично трябва да се почистват/като на всяка друга кола/;5 Е,не е просторна като Пасата...Ако ти хареса взимай я-добра кола е!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Вектрата е по-модерна кола, като добавиш и мотора и екстрите... абе сменяш, гледам че тея вектри са по 4-5 бона 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
И имат класически болести като: прецаканият дисплей на борда и радиото, проблеми със централното вратите една след друга умират а са брава/машинка като на Б5 и нагоре. За екотек нямам добро мнение според мен старите мотори на хлопел са по добри ( но това си е лично мое мнение).При дизеловият вариант много хора се оплакват от помпа а там са цифри и отделно че дърпат въздух.Вярно че вектрата е със независимо задно окачване (определено е по стабилна в завоите), но комфорта на пасат-а липсва по тясна е от пасат.
В заключение аз не бих си дал VW-то за Опел но това пак си е мое лично мнение моят съвет е каквото ти е на сърце това направи
В заключение аз не бих си дал VW-то за Опел но това пак си е мое лично мнение моят съвет е каквото ти е на сърце това направи

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колега,за Вектрата за която пишеш мога да ти кажа тези неща от опит :
Автоматик е с 4 скорости,доста е муден,късно превключва,а и разхода е над 13-15 литра в София,но извън пада много-около 7 литра на 100,при нормално каране.
Трябва да имаш зимен и летен режим + блокаж.
Колата е малко бавна-до 100 ги прави за над 11 сек по спомен,а като изпреварваш малко се замисля автомата.
Двигателят е доста получлив,за купето на колата е добре,но му се губи част от мощта с автомата.
Малко е капризна електрониката на екотека,но един път сменен детайл от нея,не се обажда с години...
Дисплеят на радиото и на таблото се прави и не е скъпо-под 180 лева е....
За централното : носи на бой,но като се скапе една машинка,се капва следващата и тн.
Ако ги смениш с нови-карат поне по 7-9 години.
16ките и идват малко тежки,но не е кой знае какво-размерът на гумите трябва да е 205/55/16.С по-широки колата опира като се натовари.
Според мен-взимай Вектрата и се кефи на живота...
Все пак 136 коня,са си 136 коня....

Автоматик е с 4 скорости,доста е муден,късно превключва,а и разхода е над 13-15 литра в София,но извън пада много-около 7 литра на 100,при нормално каране.
Трябва да имаш зимен и летен режим + блокаж.
Колата е малко бавна-до 100 ги прави за над 11 сек по спомен,а като изпреварваш малко се замисля автомата.
Двигателят е доста получлив,за купето на колата е добре,но му се губи част от мощта с автомата.
Малко е капризна електрониката на екотека,но един път сменен детайл от нея,не се обажда с години...
Дисплеят на радиото и на таблото се прави и не е скъпо-под 180 лева е....
За централното : носи на бой,но като се скапе една машинка,се капва следващата и тн.
Ако ги смениш с нови-карат поне по 7-9 години.
16ките и идват малко тежки,но не е кой знае какво-размерът на гумите трябва да е 205/55/16.С по-широки колата опира като се натовари.
Според мен-взимай Вектрата и се кефи на живота...
Все пак 136 коня,са си 136 коня....

Няма да пиша впечатления от тази кола защото ще ме помислите за фанатик
само ще спомена че едно приятелче, заклет опелджия и по професия монтьор се чуди как да се отърве от същата вектра, стигна дотам да предлага бартер за астра от първите, само и само да е със стария двигател а не ECODEFECT. 

- gizzard
- Автомобил:
- Двигател:
Тази която взех е с 5 скорости, набира бавно , но има висока максимална скорост
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
Имах Вектра Б известно време(карах я 2 години) Беше 97-ма година 1.6 Екотек 101 коня. Мотора е слаб за купето, но вървеще добре. ГОРИ МАСЛО! Нормалния разход на мотор 1.6 екотек е около 1-1.200 масло за 10 000км, но при 2.0 16В май го няма този проблем. Това е обсъждано надълго и нашироко при опелджиите. Смяна на консумативи - след закупуване струва около 400-450лв с ремъци Гейтс и ролки Ина за 1.6 - За 2.0 Автоматик ще е повечко заради автомата. Бях доволен от вектричката, но започна да ми идва малък мотора вече и я продадах ( а и започнах често да я блъскам и да ме блъскат и жената каза да я махна
)
Харесва ми дизайна на екстериора, но и вътре е доста добре. Колегите които казват че е тясна да не би да са по 120-140 кила и над 1.90 ?
Доста си е просторна вътре и е удобна.

Харесва ми дизайна на екстериора, но и вътре е доста добре. Колегите които казват че е тясна да не би да са по 120-140 кила и над 1.90 ?
Доста си е просторна вътре и е удобна.
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
3.5 години карам вектра б,след голфа.1.8 16в 115к.с.1998г.-идентичен с 2.0 16в.и то на газ. ремък с ролки и смяна 150 лв.пр.накладки 36 лв,дискове 80,задни дискове 80,задни амортесиори 120,4 помпи на съединител(горни 4*140=560)накрая си реших проблема с ладова за 16.80
.помпа бензин 100лв(втора ръка).бобина 50лв(от моргата),2 брави за шоф.врата 2*40=80(от моргата) и двете се прецакаха и от трите сглобих 1 работеща.
Не съм карал пасат,но съм доволен от комфорта,двигателя и динамиката,стабилността на вектрата.
Ръжда имам по шоф.врата.Удряна е и не е направена добре.2 пъти съм я боядисвал но ръждата избива.Решил съм да взема 1 от моргата следващия път.Чистил съм 2 пъти стъпковия(накисване с кореселин за час) и си взех спрей за почистване на дросела от вюрт.
Взимай колата,слагай газ(ако искаш тънко) и не се чуди
Най-кофти от цялата работа е,че форума на опел е 10г. назад от този и трудно се намират отговори,дори и на елементарни въпроси!

Не съм карал пасат,но съм доволен от комфорта,двигателя и динамиката,стабилността на вектрата.
Ръжда имам по шоф.врата.Удряна е и не е направена добре.2 пъти съм я боядисвал но ръждата избива.Решил съм да взема 1 от моргата следващия път.Чистил съм 2 пъти стъпковия(накисване с кореселин за час) и си взех спрей за почистване на дросела от вюрт.
Взимай колата,слагай газ(ако искаш тънко) и не се чуди

Най-кофти от цялата работа е,че форума на опел е 10г. назад от този и трудно се намират отговори,дори и на елементарни въпроси!
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
gizzard написа:Тази която взех е с 5 скорости, набира бавно , но има висока максимална скорост
в крайна сметка стана ли бартера и при какви условия - мисля, че инфото ще е полезно за всички ни.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”