Монтиране на задна чистачка на седан
Монтиране на задна чистачка на седан
Здравейте, проверих с търсачката, но не открих информация дали е възможно монтиране на чистачка на задното стъкло на седан. Имам Пасат 5,5 ПД 130кс. 2001 г. На някой може да му се стори глупаво но това е единственото нещо с което Пасата ми отстъпва на старата таратайка - Рено 19, 91г 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Монтиране на задна чистачка на седан
Един познат си беше слагал чистачка на Вектра '93 седан, като използва моторче от... Пунто май, но освен, че дупчи под стъклото трябваше и малко багажника да пилне. В твоя случай трябва да провериш колко разстояние има м/у стъклото и багажника (според мен е никакво) и тогава евентуално... а задно стъкло от комби мисля, че е много различно иначе то си има и дупка и всичко, само моторче трябва да си купиш. Друга врътка е ако има мегдан да си "изкопаеш" малко от тавана на багажника точно м/у уплътнението и стъклото, тогава евентуално може да успее6 да завреш там оста за чистачката, но тогава идва по-големия проблем, че ще влиза вода.
Късмет!
Късмет!
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Не мога да разбера от Волфсбург защо не са сложили ?!? Ти хубаво ще я сложиш чистачката ама трябва и за пръскачка да прокарваш маркучета,с една калпава чистачка ще имаш същия ефект като до сега при прашолек.Но при валеж ще е доста на +.Варианта с пробиването на стъклото може би не е мн правилен,защото 1 трябва да е голям майстор.2 трябва да наблъскаш една камара уплътнения и силикон да не тече. Успех,а ако го направиш пускай снимки да ти казваме евала 

Това малко ми се вижда мисията невъзможна с ця лото преправяне, напасване, маркучи и т.н., все пак успех, дано да стане, но аз лично не виждам смисъл на седан - задна чистачка, при хечбек и комби е друго - там цялата мръсотия отива на стълклото и за това хората са помислили за нея, при седана завихрянето отива на (челото на багажника - образно казано).
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, смисъл и аз не виждам, но е интересно. Може да се ползват идеи от Пежо 406 - при тях мисля има чистачка на седан.
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Не може ли чистачката да се хване от горния край на стъклото откъм тавана на колата?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тогава ще стане още по-сложно, защото маркучи, кабели и моторче трябва да правят невъзможни завои и да се монтират на възможно най-малко място.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Според мене ще си останеш с дупка под стъклото колега.
За монтирането:
Трябва да видиш дали има къде да монтираш моторчето и до колко ще режеш и пилиш.
Трябва да се прокара инсталация със стилен бутон на таблото или направо да се смени лосчето с такова за комби.За да не стърчи някое ЦК ключе.
За вода -едвали ти е нужна ,но ако държиш и за нея трябва да прокараш инсталация и водна трабичка и да смениш моторчето на казанчето.
За задната чистачка
Значи задната чистачка е необходима за комбитата и хечбега защото задното им стъкло е в края на купето.При движение по мокър път въздушните струи които минават под купето се завихрят и се блъскат в задният прозорец заедно с калта и водата изхвърлена от гумите.Поради тази причина задната чистачка е наложителна.Но при седана стърчащият назад багажник обира тези въздушни струи и затова на седан рядко се слага чистачка отзад.Това го има само на някои френски и японски коли.
Така,че не виждам смисъл да прокарваш и вода до там защото тази чистачка почиства само дъждовните капки.
Аз лично не бих се заигравал с това,но 'Няма невъзможни неща'.Така,че ако имаш желание успех.
За монтирането:
Трябва да видиш дали има къде да монтираш моторчето и до колко ще режеш и пилиш.
Трябва да се прокара инсталация със стилен бутон на таблото или направо да се смени лосчето с такова за комби.За да не стърчи някое ЦК ключе.
За вода -едвали ти е нужна ,но ако държиш и за нея трябва да прокараш инсталация и водна трабичка и да смениш моторчето на казанчето.
За задната чистачка
Значи задната чистачка е необходима за комбитата и хечбега защото задното им стъкло е в края на купето.При движение по мокър път въздушните струи които минават под купето се завихрят и се блъскат в задният прозорец заедно с калта и водата изхвърлена от гумите.Поради тази причина задната чистачка е наложителна.Но при седана стърчащият назад багажник обира тези въздушни струи и затова на седан рядко се слага чистачка отзад.Това го има само на някои френски и японски коли.
Така,че не виждам смисъл да прокарваш и вода до там защото тази чистачка почиства само дъждовните капки.
Аз лично не бих се заигравал с това,но 'Няма невъзможни неща'.Така,че ако имаш желание успех.
Благодаря колеги за всички коментари и идеи. Май ще послушам повечето мнения и няма да се занимавам с такива процедура. Въпреки това би било добре някой лично да си е слагал чистачка на задното стъкло и да сподели опита си.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Ако намериш начин да пробиеш стъклото слагаш от МК3 (Голф) във долният край на стъклото и правиш едно капаче което тапицираш като кората.Ще стане като заводско. После си играеш със инсталацията за да работи както на комби и това е.