Колата на жена ми Поло 1.6 вариант, 1998, АЕЕ напоследък има странно прекъсване.
При движение, независимо от скороста на движение, температура и влажност на въздуха, натоварване и т.н.
за секунда или две двигателя прекъсва. Наи-често това се усеща като кратък удар само от този който кара, а пътниците не го забелязват. Много е неприятно: отпред и отзад коли и караш с 100...Замисляш се за различни работи които могат да се случат. Това става един или два пъти на ден. По-рядко двигателя спира оконяателно при маневри, но след минута може да се запали и все едно че нищо не е било. Вчера имаше голямо наводнение в Варна. На някой улици водата беше над ауспуха. Много коли бяха спряли но тази не спря. До Бургас никакви проблеми но при влизането в Метро и търсенето на место за паркиране двигателя загасна, не можа да запали веднага, но след минута всичко бе наред и никаква индикация на таблото. Какво съм правил до сега: проверка на свещите и делкото, имах и резервна бубина и я смених. Нямаше промяна. Ще проверя и съпротивлението на централния кабел. Кабелите към цилиндрите не са причина. Ако прекъсваше само някой цилиндър щеше да се усети по друг начин(двигателя е пълна инжекция).
Надявам се на съветите на колегите от форума за което им благодаря предварително.
Много странно прекъсване на двигателя.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Много странно прекъсване на двигателя.
Лоша връзка - мноого гадна история. Жичкаджийски проблем
И все пак, ако бях на твое място щях да сменя датчика но Хол като за начало.
И все пак, ако бях на твое място щях да сменя датчика но Хол като за начало.-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Закарай я на диагностика може да си каже какво е.
Марто_Поло здравей. Проблема е, че се намирам в Царево и не са ми ясни сервизите наоколо до Бургас. Иначе това е първото което щях да да направя.
Маслинков здравей. Имаш ли идея за цена, марка на производител и начин на смяна на датчика на Хол. След смянята прави ли се цемтровка или просто се внимава за старото положение. За мой срам нямам престава. Моля те сподели ако си го правил. Също: къде може да се сбърка при смяната.
Маслинков здравей. Имаш ли идея за цена, марка на производител и начин на смяна на датчика на Хол. След смянята прави ли се цемтровка или просто се внимава за старото положение. За мой срам нямам престава. Моля те сподели ако си го правил. Също: къде може да се сбърка при смяната.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не съм сменял датчик на Хол, но като гледам ти какво си сменил, май само той е причината. Тук имаше теми на колегите - потърси с търсачката и ще се убедиш че накрая остава само той виновен за тези магически "повреди". Той не се "хваща" на диагностика доколкото помня. Имаше един колега с Голф, който даваше съвети как може да се разбере дали работи, но щом колата си пали значи все пак работи - друг е въпроса дали подава винаги достатъчно количество импулси. Най ще ти бъде лесно да намериш друго делко /ІІ-а употреба/за проба и ВАГ-КОМ, или стробоскоп да направите центровката в някой гараж и да го изпробваш.
Колеги, някой сменял ли е датчик на Хол. Предложиха ми в магазин италиански за 60 лева. Ако има в форума патил колега с такава смяна моля да сподели какви са проблемите.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”