осветление на копчето за фаровете на Голф 3
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
осветление на копчето за фаровете на Голф 3
Здравейте колеги.Забелязах,че не ми работи част от осветлението на панела за пускане на фаровете на голфа (3).Веднага се въоражих с отверка и тръгнах да го разглобявам и евентуално да сменя 1-2 изгоряли крушки,но след като свалих панелчето...ударих на камък!Немога да го разглобя и да намеря крушките.Стигнах до момента показан на снимката и виждайки как здравата немска пластмаса се гънеше в ръцете ми спрях.Моля,ако някои е извършвал тази операция да пише как става разглабането и какви крушки има там. 

- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: осветление на копчето за фаровете на Голф 3
огледаи внимателно пабела на копчето.на 2-те странични части требе да има едни зъбчета които се бутат на вутре за да излезе вутре6ната част.а лампичките са някалко и са различни ако се нелужа.огледаи внимателно и ще намери6 каде са тия 4опчета,а за да плузнеш вутрешната част да излезе навут требе да натиснеш врутката която ти намаля осветлението навутре и тя да избута панел4ето ина4е е малко зор.успех 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега,успях да го разглобя без да го потроша
Открих загиналата крушка,която както много други по тия фолксвагени е капсолована да го ева с пластмасата и сега требва да търся по магазините такава и да се разделя с едни поне 10-ина лева.Тия хора си мислят,че крушките им никога няма да изгорят,защо така ги правят незнам.Айде благодаря за помощта и със здраве

Открих загиналата крушка,която както много други по тия фолксвагени е капсолована да го ева с пластмасата и сега требва да търся по магазините такава и да се разделя с едни поне 10-ина лева.Тия хора си мислят,че крушките им никога няма да изгорят,защо така ги правят незнам.Айде благодаря за помощта и със здраве

- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
По принцип, крушката се сменя без да се разглобява.
Ако изгорял диода на врътката - тогава разглобяваш.
Ако изгорял диода на врътката - тогава разглобяваш.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,с тая крушка с дългия пластмасов цокъл така реших проблема:купих си такива "голи" лампички(стотинки са),след това изрязах крачетата на старата от цокъла(на пунктшвайц са лепени към контактните пластинки).Приготвих си подходящи медни едножилни телчета, чрез финно омотаване удължих крачетата на новата крушка(2W) и я напъхах в цокъла,като телчетата ги омотах(с пинсета) няколко пъти около контактните пластини.Запояването е невъзможно заради материала на изводите и пластините.Та тая крушка отговаря за осветление на "иконките".Може да се сваля/слага и чрез подходяща пинсета(завъртане)-без да се разглабя копчелъка.Така и не успях да обясня в магазин точно каква лампа ми трябва(по-точно те не разбират),затова направих така.Успех,избери си спокоен ден за интервенция 
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време сменях и аз крушчицата , но на нейно място сложих син LED диод (цили 0.02стотинки).Ако искаш довечера ще цъкна едно фото за да видиш дали ще ти хареса!.. 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
колега,прати фото.Аз свалих крушката и я гледах цял ден умно.Сдържах се да я счупа и запоя.Предполагам,че такива има нови оригинални в Порше център изток.Във вторник съм там и ако ги нямат зимам клещите и поялника.А така и нерзбрах как се сменя крушката без да се разглобява целия панел.Нали се отваря и се завъртя капсулата на крушката... Благодаря на всички за съветите,скоро (вторник) ще пиша как съм решил проблема
Само да ви питам тези двете иконки в долната част на пане светят ли? (мисля,че бяха за халогена и за светлините за гъста мъгла/ниска видимост)
Само да ви питам тези двете иконки в долната част на пане светят ли? (мисля,че бяха за халогена и за светлините за гъста мъгла/ниска видимост)
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:

Качеството не е много високо.Но с VGA толкова

Свети тъмно синьо.За главната врътка и за регулирането на фаровете.Другите са си стандартни
http://picbg.net/u/14372/29039/330184.jpg
http://picbg.net/u/14372/29039/330185.jpg
http://picbg.net/u/14372/29039/330186.jpg
Последна промяна от GTspecial на Нед 05 юли 2009 21:40, променено общо 1 път.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
супер е станало колега,не знам как се поставя ЛЕД дйод иначе бих си сложил и аз!
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,днес от една автоморга си взех целия панел в отлично състояние.Взех му крушката и я слохих на моя.Не го смених целия,че на мен там си е изведена и лампата за алармата.Сега ще се пробвам да сменя моята изгоряла крушка и обявявам панела за продажба.Няма врътка за регулиране на фаровете и му искам 30 лв....
крушката струва 10 лв. и аз си я сменях щото предния собственик беше сложил диод и не изглеждаше заводски. не разбирам защо купуваш цял панел за крушка ???

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
колега,крушката струва около 10 лв.,панела мисля че върви около 50 лв.Може и да греша.
Ако приемем,че 10 лева съм дал за крушката,излиза,че панела ми струва 20лв. Мисля,че няма да ми е проблем да го продам за тези пари.
Елементарна аритметика колега! Сега разбра ли?
Ако приемем,че 10 лева съм дал за крушката,излиза,че панела ми струва 20лв. Мисля,че няма да ми е проблем да го продам за тези пари.
Елементарна аритметика колега! Сега разбра ли?
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Мога да ви предложа един безплатен вариант. В момента нямам снимком материал, но се надявам да ме разберете
.
След като махнете крушката от врътката на фаровете - в долния край има две метални пластини. Те се издърпват навън и освобождават крушката.
Намирате си една крушка, като тези на таблото - които осветядат дисплеите, лампата за ръчната и т.н. При тях работата с пластините е същата,
САМО ЧЕ - като освобождавате крушката от корпуса Я ОСВОБОЖДАВАТЕ ЗАЕДНО С КРАЧЕТАТА(тези, които държат крушката на корпуса и на платката).
След като сте извадили крушката изправяте крачетата. За по-лесно ги хващате са клещи(ако има тип крокодили още по добре).
Вече разтворените крачета (са по-широки от депките на корпуса на крушакта - черната, дълга - на врътката на фаровете.) затова
се изпилват да в дават края за да може да се промушат през дупките на корпуса.
После се пъхат внимателно през отврорите докато крушката легне плътно в корпуса. След това връщата махнатите първоначално пластинки(от същия корпус).
По този начин двете прилепват плътно една до друга.
Закачате крушката с дърга отверка(има си нарез на корпуса) и пробвате. При мен се получи и вече 3 месец си карам.
.
Ако не са счупени светловододите светят и означенията за габарит, фарове, регулиране на силата на светене, за рег. височината на фаровете и т.н.
В тази тема има инфо за поставянето на диоди, вместо крушки.
И още за диодите:http://66.163.168.225/babelfish/translate_url_content?lp=de_en&trurl=http%3A%2F%2Fwww.blauertacho.de%2Fdoc%2Fvw%2Findex.htm&.intl=us
За панела на фаровете:http://66.163.168.225/babelfish/translate_url_content?.intl=us&lp=de_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.blauertacho.de%2fdoc%2fvw%2fgolf_3%2flichtschalter%2fumbauanleitung_lichtschalter_golf_3_auf_blau.htm
След като махнете крушката от врътката на фаровете - в долния край има две метални пластини. Те се издърпват навън и освобождават крушката.
Намирате си една крушка, като тези на таблото - които осветядат дисплеите, лампата за ръчната и т.н. При тях работата с пластините е същата,
САМО ЧЕ - като освобождавате крушката от корпуса Я ОСВОБОЖДАВАТЕ ЗАЕДНО С КРАЧЕТАТА(тези, които държат крушката на корпуса и на платката).
След като сте извадили крушката изправяте крачетата. За по-лесно ги хващате са клещи(ако има тип крокодили още по добре).
Вече разтворените крачета (са по-широки от депките на корпуса на крушакта - черната, дълга - на врътката на фаровете.) затова
се изпилват да в дават края за да може да се промушат през дупките на корпуса.
После се пъхат внимателно през отврорите докато крушката легне плътно в корпуса. След това връщата махнатите първоначално пластинки(от същия корпус).
По този начин двете прилепват плътно една до друга.
Закачате крушката с дърга отверка(има си нарез на корпуса) и пробвате. При мен се получи и вече 3 месец си карам.
Ако не са счупени светловододите светят и означенията за габарит, фарове, регулиране на силата на светене, за рег. височината на фаровете и т.н.
В тази тема има инфо за поставянето на диоди, вместо крушки.
И още за диодите:http://66.163.168.225/babelfish/translate_url_content?lp=de_en&trurl=http%3A%2F%2Fwww.blauertacho.de%2Fdoc%2Fvw%2Findex.htm&.intl=us
За панела на фаровете:http://66.163.168.225/babelfish/translate_url_content?.intl=us&lp=de_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.blauertacho.de%2fdoc%2fvw%2fgolf_3%2flichtschalter%2fumbauanleitung_lichtschalter_golf_3_auf_blau.htm
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега,аз преди малко смених самата изгоряла крушка,като новата я вързах с тънки медни жички за въпросните пластинки и за моя голяма изненада стана перфектно.Не очаквах да се получи изобщо,но с голямо старание стана почти като заводски направено.Важно е да не се разруши корпус в които ляга крушката за да е стабилна после крушката.Пробвах го и си свети перфектно.Малко напразно копувах цял панел,но се надявам да го продам...скоро
Благодаря за помощта 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”