Температура! Голф 3, 1.6mi, ABU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Температура! Голф 3, 1.6mi, ABU

Мнениеот doaiena » Нед 05 юли 2009 14:01

Колеги денс като се прибирах от провинцята по-магистрала Хемус, колата вдингна 100 + градуса, пуснах перката за принудително пускане с копче /така го купих/ не охлади достатъчно, пуснах и парното и пак неще държи тези градуси, реших да мина и 3тия тунел посока София и спрях, свали малко температурата едва вдва на 95г с пусната перка и парно изгасих колата и чаках цигара време да се охлади!
Тръгнах и пак зграя на 95г при полужение, че перката се въртеше нон-стоп, вярно че карах с 140км, но не мисля че е от това, защото всяка седмица минавам този маршрут малко след Правец!
Като влезнах в София се прибрах на парно и чат пат пусната перка, до сега не ми е правила такива работи какво може да е според вас?
Дали съм я преграя с тези 100+ градуса така минах поне 10км?
Дали е термостат или водна помпа? :? :? :?

alakazam4o
Автомобил:
Двигател:

Re: Температура! Голф 3, 1.6mi, ABU

Мнениеот alakazam4o » Нед 05 юли 2009 14:07

Колега аз имах и имам подобен проблем. Ще напиша в твоята тема, надявам се да не ми се сърдиш. Прибирам се от дискотека и за 4 км градско почти ми удари 100 градуса. Отиваме на сервиз там тоя какво прави, ужкем сменява термостат и датчика(прави перката да се пуска при малко на 80 градуса) и отивам аз малко извънградско, та значи колата ми дига 94-95 градуса... Нормално ли е това и какво може да е повредата. Просто се притеснявам, че щом на прав път вдига толкоз, то като след 1 седмица заминавам на море и реша да кача Шипка там ще си остана...

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Нед 05 юли 2009 15:01

Имах такова проблемче преди време!Започни с промивка на системата.
1. Ходи до най-близката бензиностанция и питай за течност за ОТПУШВАНЕ на охл.системи(няма да ти казвам марка,цена и откъде за да не се счита за раклама,ако искаш ще ти кажа но на Л.С.).Сипва се в системата и се стартира ДВГ-то.Чакаш докато включи перката(кажи-рачи 10-15 мин.),след което се източва всичко.Изчакваш 20-30 мин. да се охлади блока и започваш да промиваш с маркуча.Но гледай да пускаш водата наобратно.По принцип излизат доста боклуци (ако проблема е от запушване).Моят се отпуши от първия път.Ако не излиза мръсотия :
2. Провери си термостата.[Имам съмнения ,че е възможно (ако има попаднали много мръсотии) да ти се е "заклещил" термостата(това е предположение,досега не съм чувал за такъв тип проблем на какъвто и да е автомобил.Но ми се струва физически възможно)].

Надявам се след тази промивка да спре да ти прави мизерии иначе.... :banghead: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=152078&p=1819238#p1819238
В тази тема съм споменал , че ще сменям помпата!Но за конкретни резултати мога да пиша само след като пробвам... :012:

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Нед 05 юли 2009 23:00

alakazam4o написа:Колега аз имах и имам подобен проблем. Ще напиша в твоята тема, надявам се да не ми се сърдиш. Прибирам се от дискотека и за 4 км градско почти ми удари 100 градуса. Отиваме на сервиз там тоя какво прави, ужкем сменява термостат и датчика(прави перката да се пуска при малко на 80 градуса) и отивам аз малко извънградско, та значи колата ми дига 94-95 градуса... Нормално ли е това и какво може да е повредата. Просто се притеснявам, че щом на прав път вдига толкоз, то като след 1 седмица заминавам на море и реша да кача Шипка там ще си остана...

Колега аз сам с АБУ от около 3г.та като го всех държеше 60° максимум 70° та още тогава реших че е термостат и отидох да си купя че да го сменям в магазина ми дадоха 1.
който бил Германски па незнам какав бил .... да не псувам сега :) та слагам го аз и паля за 5 до 10 мин температурата сигна втора степен на перката (над 103°) и продалжи да качва шаш,паника :horror: заливане на радятора с вода с маркуча от помпата за поливане и после обратно в магазиана там ми викат ама той такъв излиза в компютъра. Дадоха ми друг пак така тръгна да загрява, трети ........ и накрая отидох в сервиза ИМ и я оставих там като предварително ги предупредих за аномалията след още 3 различни термостата накрая се обадили в София на доставчикат им и какво да чуят този модел АБУ работели с некви съвсем други термостати ама те от къде да знаят те продават "ЗЕЛЕНЧУЦИ" да е***а малоумниците му да е***а. Които отваряли по бързо ли на по-малко налягане ли и аз незнам какви death

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 05 юли 2009 23:14

Преди година купувах термостат за ABU,след две три консултаций с доверени майстори по тяхна препоръка отивам в "Даскалов Кар".
И ( :shock ) жена продавач,каза това е термостата на ABU,на 84*.
След повече от година нямам оплаквания :shock .

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Нед 05 юли 2009 23:20

mariovasi написа:Преди година купувах термостат за ABU,след две три консултаций с доверени майстори по тяхна препоръка отивам в "Даскалов Кар".

на ABU,на 84*.
:applause: Точно така колега това казаха и те, сетих се.
а другите били на 92* май :не:

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADJ » Пон 06 юли 2009 9:19

Другите са на 87 градуса :idea:

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пон 06 юли 2009 10:06

mariovasi написа:Преди година купувах термостат за ABU,след две три консултаций с доверени майстори по тяхна препоръка отивам в "Даскалов Кар".

А колко градуса ти държи двигателя сега лятото и зимата

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот gadniqt » Пон 06 юли 2009 10:14

policevidin написа:

А колко градуса ти държи двигателя сега лятото и зимата

Купувай си на 84, моя го взех на 84 и си кове на 90 зима и лято ;)

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пон 06 юли 2009 10:29

Колеги сега взех термостат който отваря на 84г така излезе по-каталог, също и датчик на перката!
Само ме претеснява термостата що за чудо е някъв френски за 15лв, казва се нещо от рода на colo....nt!
Оставих колата в сервиз, като я взема ще пиша резултата /стискайте палци :beer /

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пон 06 юли 2009 10:38

doaiena написа:Колеги сега взех термостат който отваря на 84г така излезе по-каталог, също и датчик на перката!
Само ме пртеснява термостата що за чудо е някъв френски за 15лв, казва се нещо от рода на colo....nt!
Оставих колата в сервиз, като я взема ще пиша резултата /стискайте палци :beer /

И моят е такъв не се притеснявай първите 5бр бяха по 25 / 30 лв. дето не ставаха а този френският беше 18лв. слагай и газ до дупка

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пон 06 юли 2009 10:47

policevidin написа:
doaiena написа:Колеги сега взех термостат който отваря на 84г така излезе по-каталог, също и датчик на перката!
Само ме пртеснява термостата що за чудо е някъв френски за 15лв, казва се нещо от рода на colo....nt!

И моят е такъв не се притеснявай първите 5бр бяха по 25 / 30 лв. дето не ставаха а този френският беше 18лв. слагай и газ до дупка

Колега същата марка ли е нещо colo....nt?

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пон 06 юли 2009 11:50

doaiena написа:
policevidin написа:

Колега същата марка ли е нещо colo....nt?
absoliutno sashtata marka .frenski

alakazam4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alakazam4o » Пон 06 юли 2009 12:41

А, бе, колеги, вашите коли какви температури вдигат сега лятото?

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Пон 06 юли 2009 14:07

90-100 градско със задръствания .60-70 извън града (нормално шофиране).Колата е Г3 АБС 90 понита.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”