проблем хидравлика B4

Техническа и сервизна информация за Passat
rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

проблем хидравлика B4

Мнениеот rim » Чет 02 юли 2009 5:31

Здравеите!Понеже не намерих точно това което ме интересува реших да пиша .От две седмици претижавам пасат B4, 1.8ABS,93г. и почнаха ремонтите това за което реших да пиша е следното при дори леко завъртване на волана на колата се чува брумчене все едно от трансформатор което с завъртване на волана съответно на пълен ляв и десен се усилва но хидравликата не свири и другото което ми направи впечатление при потегляне на първа скорост или задна все едно потеглям с някой електрокар предполага че е свързано с помпата на хидравликата ,засега няма течове нивото на хидравличната теяност е нормалноно хидравличното масло е тъмно на цвят и забелязах
че в горната част на казанчеето за хидравлично масло има нещо като нагар.Според вас струва ли си да се занимавам с хидравликата или щом няма теч и не е започнала да свири да оставя нещата така.Ако някой знае някой читав сервиз за хидравлика във Варна моля нека сподели.Благодаря предварително за помоща!

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем хидравлика B4

Мнениеот pronobis » Чет 02 юли 2009 9:02

Според мен е хубаво да смениш хидравличната течност. Тя се сменя на около 2 години или поне на такъв период е препоръчително. Щом пишеш, че е с тъмен цвят, значи не можеш да различиш истинския цвят, а той е наситено зелен - това, когато е нова течността. Понеже не знаеш кога е сменяна, направи го. В представителството на шкода можеш да купиш 1 литър от нея за около 22-23 лева. Трябват ти около 750 - 800 милилитра от нея.
Също така при смяната можеш да свалиш казанчето и хубаво да го промиеш, с вода и морска сол примерно. Има теми за това.
След това отново виж как се държи системата. Принципно е нормално в най-крайно дясно или ляво положение най-много да я чуваш помпата, защото тогава товара й е най-голям. Даже виж, че и на оборотите се отразява за момент. :wink:

ЕДИТ: Маслото е G 002
Ето и снимка:
Изображение

rim

Мнениеот rim » Чет 02 юли 2009 17:49

Благодаря за отговора колега!Вече реших да сменя маслото днеска ходих до представителството на шкода във Варна но нямаха в момента довечера щели да получат така че утре ако има ще взема а цената на литъра е 26.23 лева.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Чет 02 юли 2009 18:38

Дано не се приеме за спам, но не мога да не се възмутя от цените, които предлагат в представителствата у нас.
Аз си го купих от магазин/сервиз на фолксваген за 6.25 англ. лири. Това обърнато по курса е малко повече от 14лв. А е тъпата, скъпа Англия все пак.

rim

Мнениеот rim » Пет 03 юли 2009 16:46

Днес купих хидравлично масло но не от представителството на шкода понеже не бяха докарали а от автотрейд на цена от 28.97 лева за литър.Утре ще отида да го сменят не знам дали ще има някакъв ефект върху работата на хидравликата но поне ще е с ново хидравлично масло.А иначе за цената нямам думи но не искам да рискувам макар че колата е стара предпочитам да сменя старото масло с оригинално.

rim

Мнениеот rim » Нед 05 юли 2009 15:50

Здравеите!Никой ли не знае читав сервиз за ремонт на хидравлични помпи във Варна! :?

Върни се в “Passat”