Обороти празен ход на бензин Г2 карбуратор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Обороти празен ход на бензин Г2 карбуратор

Мнениеот zone967 » Чет 18 юни 2009 12:59

Колеги много нещо изчетох по форума, но не намерих нищо за моя проблем :banghead:
Колата е Г2 1.3 карбуратор, '88-ма година, бензин-газ. На газ си работи нормално, но превключа ли на бензин на празен ход на светофарите почват да играят оборотите от 600 към нула и гасне. Сутрин като я подкарам на бензин го прави същото.
Всички консумативи са сменени скоро. Дайте съвет, ако сте имали подобен проблем с такъв автомобил, защото изчетох много неща за компютри, ламбда сонди и стъпкови моторчета, за които се съмнявам, че липсват при моята кола.Предварително благодаря!

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Обороти празен ход на бензин Г2 карбуратор

Мнениеот Glove » Чет 18 юни 2009 13:04

Потребителски аватар
don4oivanov
Автомобил: VW GOLF MK2
Двигател: 2G 1990

Мнениеот don4oivanov » Нед 28 юни 2009 17:27

Здравей, наскоро и аз имах същият проблем.Бях си карал колата само на газ няколко месеца и един ден обарнах на бенз и колата изгасна.При мен проблема беше на топал двигател.сетих се да развия жигльора за тините обороти и какво да видя :shock горният отвор на жигльора, там от кадето смуче въздух беше запушена на 90% от нещо като графит, предполагам от газта. с горна плочка съм и явно от там преминава смес въздух-газ и от газта се запушва.за по сигурно продухах и отвора на жигльора и сегь всичко е ОК :beer надявам се да съм помогнал :да:

Потребителски аватар
don4oivanov
Автомобил: VW GOLF MK2
Двигател: 2G 1990

Мнениеот don4oivanov » Нед 28 юни 2009 17:30

Забравих да кажа че двигателят е 2G 1.3 карб. :applause:

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Нед 05 юли 2009 21:51

Значи, проблема беше доста комплексен, един познат монтьор от Златоград ми я оправи колицата. Накратко - измиване карбуратор и подмяна на ня'кви си там мембрани, регулиране на свещи, подмяна на маркучи за вакуум, почистване на една разкачена, умишлено предполагам, букса дето играе за подаването на бензина (смемсвало е малко бензин като съм я карал на газ).
Резултатът - колата върви като часовник, много съм доволен, направо не е тая кола дето беше.
Цена за работата - 20 кинта. Дадох 10 отгоре, заслужава момчето, да е жив и здрав!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”