ТДИ махане катализатор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Махане катализатор ТДИ.

Мнениеот valerius » Пон 29 юни 2009 3:09

danii написа:
valerius написа:
danii написа:Дори и да е чисто нов катализатора той пак спира потока на изгорелите газове. Които е виждал какво представлява питата предполагам може да си обясни защо. А да не говорим за вече замърсените.а по въпроса за права тръба,резонатор,или избушване мисля,че последното е най удачния вариант щото колата си остава с оригиналното гърне което е от неръждавейка. А ако някой иска да си го върне обратно купува си чисто нов за 80лв. в който няма ценни метали (върши абсолютно същата работа) и продължава да си кара. Така,че избушвайте смело и газ. :wink:

И аз съм на същото разтояние. Сваляне, рязане, изваждане, лепене и монтаж и ти дават и 50лв. и даваш газ :да:

Колега Стига с тия 50лв. това беше някога и вече никога няма да бъде. :lol:

ММммдааа! Вече цените са на половина. За половин кило ти дават 25лв. И дори вече не ти режат, заваряват и поставят старото (празно гърне) ами вземат и него понеже имало навлязли китайски ментета, който не били такива каквито трябва отвътре, и затова взимат и опаковката да удостоверят, че е оригинален катализатора.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 29 юни 2009 9:08

Да бе да, Китайски ментета...... и един мармот увива шоколад mhihi

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Пон 06 юли 2009 0:54

morfei1 написа:Да бе да, Китайски ментета...... и един мармот увива шоколад mhihi

Не китайски а Български,даже М-Комплект ги рециклират :shock :lol:

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 07 юли 2009 18:05

И аз днес минах процедурата и да ви кажа, турбото ми преди да махна катализатора си свиреше и то доста. След махането на катализатора пак се чува, но звука е друг и съвсем не е това свирене, явно като е задръстен катализатора се товари доста повече турбото и е възможно катализатора да спомага за по-бързото прецакване на турбото, затова който не го е махнал да го маха :)

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Вто 07 юли 2009 18:55

stenly_m написа:И аз днес минах процедурата и да ви кажа, турбото ми преди да махна катализатора си свиреше и то доста. След махането на катализатора пак се чува, но звука е друг и съвсем не е това свирене, явно като е задръстен катализатора се товари доста повече турбото и е възможно катализатора да спомага за по-бързото прецакване на турбото, затова който не го е махнал да го маха :)
аре не се самоуспокоявай а помисли логично кога се товари повече турбото??????няма катализатор---има бързо излизане на изгорелите газове а оттам и повече въртене на турбината дори и на свободна скорост.утре сутринта кат ти е студена колата да не се учудиш като го чуеш турбото да присвирва на празен ход :D :lol:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 07 юли 2009 19:39

:mrgreen: турбото хубао ам двг то с тос картоф в ауспуха ако можеше да приказва щеше да плаче

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 07 юли 2009 22:55

SACHO7803 написа:
stenly_m написа:И аз днес минах процедурата и да ви кажа, турбото ми преди да махна катализатора си свиреше и то доста. След махането на катализатора пак се чува, но звука е друг и съвсем не е това свирене, явно като е задръстен катализатора се товари доста повече турбото и е възможно катализатора да спомага за по-бързото прецакване на турбото, затова който не го е махнал да го маха :)
аре не се самоуспокоявай а помисли логично кога се товари повече турбото??????няма катализатор---има бързо излизане на изгорелите газове а оттам и повече въртене на турбината дори и на свободна скорост.утре сутринта кат ти е студена колата да не се учудиш като го чуеш турбото да присвирва на празен ход :D :lol:

Пич нито се успокоявам, нито нищо, просто коментирах разликата в шума преди катализатора и след махането му, и следвайки твоята логика ми се струва, че нещо не я бива, защото катализатора е на системата където излизат газовете, с цел подобряване на екологията...и как това ще увеличи въртежа на турбото? като му е задено по комп да прави някакво налягане??? дори следвайки логиката на статията даже трябва да върти по-малко за да достигне желаното налягане поради по-лесното излизане на газовете...я прочети тази статия

http://avtocatalog.org/content/view/1354/325/

Ако имате катализатор по-добре го махнете. В България все още не глобавят за това (за разлика от Германия, примерно). Той ще ти качи 5-6 коня.

смятам, че тези хора разбират повече

Потребителски аватар
gilzata1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gilzata1980 » Сря 08 юли 2009 18:40

здр.колеги!!!!!и аз останових че,след махането на катализатора,турбото се чува по слабо!махнах го защото по време на път се пръсна катализатора,е тогава как се чуваше търбинатааааа...... :banana сякаш карам кола 700 к.с!!!!!поздрави на всички.... :да:

Потребителски аватар
prisonbreaking
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prisonbreaking » Съб 11 юли 2009 20:43

Аз съм с Г4 на 227к 110кс и повече от 155 неможе да вдина във високите обороти е много куца а турбото работи защотот когато я форсирвам на 1-2ра се чува ще го махам катализатора щото я качвах на стенд и видях че го имам интересуваме ще дигне ли не някви грешки в бордовия и не ме съдете че се сещам късно колата е от 1 седмица в бг :)

Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Мнениеот djdaka » Съб 11 юли 2009 22:54

ABS0LUT написа:Аз съм с Г4 на 227к 110кс и повече от 155 неможе да вдина във високите обороти е много куца а турбото работи защотот когато я форсирвам на 1-2ра се чува ще го махам катализатора щото я качвах на стенд и видях че го имам интересуваме ще дигне ли не някви грешки в бордовия и не ме съдете че се сещам късно колата е от 1 седмица в бг :)

със същия мотор съм и от 20 000 км съм без катализатор.
Грешки няма в компа от махане на катализатора, но малко по шумничка стана и се отпуши да върви .
Поздрави

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Нед 12 юли 2009 23:32

ABS0LUT написа:Аз съм с Г4 на 227к 110кс и повече от 155 неможе да вдина във високите обороти е много куца а турбото работи защотот когато я форсирвам на 1-2ра се чува ще го махам катализатора щото я качвах на стенд и видях че го имам интересуваме ще дигне ли не някви грешки в бордовия и не ме съдете че се сещам късно колата е от 1 седмица в бг :)

Грешки няма да даде колега махай смело и пиши на лс. да го спазарим. :beer

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 13 юли 2009 11:30

SACHO7803 написа:

Четеш ли се какво пишеш?Кога се товари турбината повече?Когато има една тапа на ауспуха,или когато я няма?До сега не съм чул или видял някой да каже,че му се е прецакал турбината в следтствие на махането на катализатора.Като е запушен катализатора изгорелите газове излизат по-трудно, и това товари турбината.

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Пон 13 юли 2009 23:04

rosen79 написа:
SACHO7803 написа:

Четеш ли се какво пишеш?Кога се товари турбината повече?Когато има една тапа на ауспуха,или когато я няма?До сега не съм чул или видял някой да каже,че му се е прецакал турбината в следтствие на махането на катализатора.Като е запушен катализатора изгорелите газове излизат по-трудно, и това товари турбината.

:да:

Потребителски аватар
prisonbreaking
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prisonbreaking » Сря 15 юли 2009 20:05

Махнах я преди два дена очуден съм от възможностите на тази печка :Mr Green Fun :Mr Green Fun Нямам никви проблеми, а ДАНИ катализатора го оставих там кадето ми го свалиха и ми дадоха 20 лева за него + свалянето му. Искам много да я видя какво ще прави без него и не съм се пазарил изобщо и им го оставих ...
Поздрави Георги.

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Пет 17 юли 2009 23:36

prisonbreaking написа:Махнах я преди два дена очуден съм от възможностите на тази печка :Mr Green Fun :Mr Green Fun Нямам никви проблеми, а ДАНИ катализатора го оставих там кадето ми го свалиха и ми дадоха 20 лева за него + свалянето му. Искам много да я видя какво ще прави без него и не съм се пазарил изобщо и им го оставих ...
Поздрави Георги.

Ами при всички случай ще е по добре. :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”