passat.дръжки на вратите

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пет 24 мар 2006 16:27

Doktore, при мене пласмасата беще "изчезнала" и просто навих насила най-обикновено метално болтче, заоблих го с една пила и край. Виж дали има отвор под пласмасата.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 24 мар 2006 16:36

Самата пластмаса при мен е залепена за металното лостче и няма как да я извадя за да погледна под нея дали има дупка. Там където се захваща за лостчето е сплескана от двете страни, по точно тя не се захваща, а лостчето е вкарано в нея.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 28 мар 2006 20:51

Успях данаправя бравата да се отваря с едно леко подръпване на дръжката с показалец. Направих отвор в пластмасата и завих едно болтче, главата на което фактически е като продължение на пластмасата.
До като го правех се запитах за следното: 1) защо немеца е направил накарайнийа на този "палец" от пластмаса? 2) каква е вероятността желязната глава на болтчето което завих, да залепне през зимата от студ, към джаджата която натиска?! Може би с втория въпрос си отговарям на първия, но да видим вие какво мислите за това.

estabien
Автомобил:
Двигател:

Re: passat.дръжки на вратите

Мнениеот estabien » Пет 31 яну 2014 11:28

И на мен ми е много странно защо при б4 е без резба пластмасата.Жалко, че темата няма решение и затова и аз да попитам :love.vwclub

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 31 яну 2014 12:30

Набий едно парченце маркуч с вътрешен диаметър като външния на пластмасата или малко по-малък. Остави го да стърчи малко по-надолу от пластмасата и си ти. Може да го стегнеш с "технически канап" - тел :mhihi или подходяща скоба :beer

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Пет 31 яну 2014 20:14

estabien написа:И на мен ми е много странно защо при б4 е без резба пластмасата.Жалко, че темата няма решение и затова и аз да попитам :love.vwclub

Е ...ти старата тема.Да на Б4 няма резба на пластмасата, но има в страни от пластмасата щифт, избива се леко щифта регулира се пластмасата с издърпване по дължина и пак се набива щифта за да фиксира.Елементарно е.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 01 фев 2014 9:23

Така е, но новите магазински дръжки за Б3 са направени на същия принцип. Кофтито и това, дето ги прави менте е, че допуска в хлабината между желязо и пластмаса е твърде голям и на практика не се получава желаното фиксиране. С времето пластмасата се приплъзва и прибира до крайно положение, което прави отварянето на вратата трудно.
Това с маркуча също е временно решение - лятото в жегите се смачква.
Единственото спасение е оригинална дръжка, където всичко е прецизно направено.
Това с резбата на мен ми харесва, имал съм такава дръжка, можеш да си я регулираш прецизно. Обаче пластмасата старее и се чупи ...

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Съб 01 фев 2014 19:03

Сложил съм маркуч за газ и вече 4 години не се е смачкал на задна дясна врата. Щом устисква на топлината на двигателя, едва ли лятната жега ще го смачка. :smile

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 01 фев 2014 19:04

Чети и действай. Преди няма и месец на един колега му ги оправих на паркинга пред работата, докато ми донесе кафето. :mhihi
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=123154&hilit=%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B8&start=45

Върни се в “Passat”