Защо горят бързо подгряващите свещи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо горят бързо подгряващите свещи

Мнениеот stivenj » Вто 07 юли 2009 6:39

fox_vt написа:Христо Димов само не се обиждай ама мой човек това дето си го написал е голяма глупост,айде чети форума и без нерви :beer

Кое да е глупост колега ,че за година и половина смених три пъти свещи ли ,нали първите дето купих бяха уж най-доброто ,мерцедеса на свещите Денсо -японски дадох 80 лв .за тях е сега в какво да вярвам и какви да взема .

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 07 юли 2009 8:56

fox_vt написа:Христо Димов само не се обиждай ама мой човек това дето си го написал е голяма глупост,айде чети форума и без нерви :beer

Глупостите ги пишеш ти колега.Свещите е желателно да се сменяват комплект поради простата причина,че не се следят от компютър,и не знаеш като смениш днес едната свещ дали на другия ден няма да изгори другата до нея.Тоя пример с крушките на полилея дето го даваш е толкова глупав,че няма до каде.За разлика от подгревните свещи,крушките ги виждаш когато са изгорели. :idea:

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 07 юли 2009 11:11

И аз бях с 2 изгорели свещи, но ми смениха 4те, майстора е точен и затова му вярвам, така че вместо да сменяш по няколко пъти по 2-3 свещи по-добре си вземи цял комплект 4 и предполагам, че ще си решиш проблема. Не знам защо се сменят 4те, но се сменят :)

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Вто 07 юли 2009 11:22

stenly_m написа:И аз бях с 2 изгорели свещи, но ми смениха 4те, майстора е точен и затова му вярвам, така че вместо да сменяш по няколко пъти по 2-3 свещи по-добре си вземи цял комплект 4 и предполагам, че ще си решиш проблема. Не знам защо се сменят 4те, но се сменят :)

Като сменях на предишната кола свещите, майстора ми препоръча да се сменят и 4те.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 07 юли 2009 15:04

rosen79 написа:

Глупостите ги пишеш ти колега.Свещите е желателно да се сменяват комплект поради простата причина,че не се следят от компютър,и не знаеш като смениш днес едната свещ дали на другия ден няма да изгори другата до нея.Тоя пример с крушките на полилея дето го даваш е толкова глупав,че няма до каде.За разлика от подгревните свещи,крушките ги виждаш когато са изгорели. :idea:

и като си земеш 4 нови и случайно едната даде фира след седмица и ти какво ще си земеш още 4 нови :screwy :screwy .И въобще някой от вас има ли си идея от електротехника въобще -на едната ще дойдел по силен ток от другата даже и да дойде тя си е сметната за него и няма да повлияе на другите,аз имам един акумулатор на колата късите ми са 55вата дългите 100вата и по твойте "логики" ще изгорят дългите щот стават с по малко съпротивление и им идва "големия"ток мислете малко като пишете и господ да ви пази :bishop
а специално ти росен79 като си сложиш 4 нови и веднага ти светва нещо у главата че няма да си проверяваш свещите в следващите да речем 2 години нали -жал мий за колата ти ако така си проверяваш и другите консумативи :horror:

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 07 юли 2009 15:14

stivenj написа:

Кое да е глупост колега ,че за година и половина смених три пъти свещи ли ,нали първите дето купих бяха уж най-доброто ,мерцедеса на свещите Денсо -японски дадох 80 лв .за тях е сега в какво да вярвам и какви да взема .

ами ти колега нали си писал че си сменил четирите с нови в първия си пост и какво дали фира сега си купи пак 4 и се надявай да са таман.А глупоста не беше за тебе ,то който може да го проумее ще го направи.Ти сега можеш да си вземеш 4 нови свещи от 180лв ама ако изгори една не вярвам да дадеш още толкова за още 4 а трите да ги метнеш на боклука нали разбираш какво искам да кажа,не е написано на китайски :deal

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Вто 07 юли 2009 15:36

и според мен няма нужда да се сменят 4 свещи,но вариантите за да изгарят са 3
-фалшиви свещи,след запалването на колата не се спира подаването на напрежение към свещите и те си греят постоянно,или вкарва вода от някъде в цилиндрите,получава се окис по нагревателния елемент/кантал/ и той прегаря с времето

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 07 юли 2009 15:38

....че то има ли различни свещи, като с има предвид, че всички би трябвало да са съобразени с предписанията на VW за определения модел, когато се поръчват?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 07 юли 2009 19:12

fox_vt написа:.....

Колега,ти за моята кола не се притеснявай.Консумативите си ги сменям на време,и километър не минавам повече от необходимото.Ти ако си взимаш свещи за по 8лв(Искра)аз си взимам качествени.А що се отнася за това как си подържам колата,да виждаш някъде моя тема,абе колеги помагайте това се счупи или онова не работи?Да не говорим за тема от рода:Ама що не ми пали като стане студено?Ако си вземеш качествени консумативи не зависимо какви са,няма да сложиш 4-ри свеши и на другия ден да ти изгори една или две.Като казвам качествени нямам в предвид само да са с известно име,а да са с гарантиран произход.Никога не взимам каквото и да е било в първия магазин.И като взема нещо знам,че е на 100% качествено :!: Хората са го казали мноооого преди мене и тебе да ни е имало на земята: "Икономията,майка на мизерията."

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 07 юли 2009 19:31

е значи все пак изяснихме нещата :drunk -но има едно условие живеем в БГ и никога ама никога не можеш да си сигурен дали едно нещо е оригинално да не говорим пък ако е най скъпо то е качествено.Тва отдавна го няма все пак всеки уважаващ себе си фалшификатор няма да земе да прай менте на нещо от 5 лв а на тва от 50 лв.Ето колегата дал 80 лв за 4 свещи и те менте а колко са оригиналните тодава ?Имам един познат с корса с исузо мотор искаха му 80 лв за ЕДНА свещ е 4*80=320 и ако са менте ко прайм повече лед в чашата :banghead:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 07 юли 2009 19:46

80лв.за 4-ри свещи.Аз дадох 98лв с 40% отстъпка смятай без отстъпката колко са.След слагането им колата палеше само с поглед дето се вика.Намират се качествени и оригинални неща стига да знаеш при кой да идеш,и къде да ги търсиш.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 07 юли 2009 19:51

Лошото е че малко хора знаят къде да търсят и като чуят такива цени и се шашкат mhihi ,но айде да не спамим вече темата-до колегата с полото явно няма да минеш само с 80лв разпитай тук там и...късмет :да:

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Сря 08 юли 2009 10:04

Благодаря на колегите за критичните мнения,този път няма да бързам,ще видя до зимата какво ще стане с тези Бош дето ложих сега ,но ще проверя на няколко места какви марки има и на какви цени са а и може ли да им се вярва на качеството и ще взема 4 нови ,И бог напред и аз след него дано не изгарят,че много боли глава от тези цени.

Потребителски аватар
Michel
Автомобил: Passat B7 Ekofuel
Двигател: CDGA
Контакти:

Мнениеот Michel » Сря 08 юли 2009 12:06

Колега stivenj свещите на дизеловите автомобили горят поради няколко причини.
1.Поради това че са менте.
2.Поради това че разпръсквачите ти не впръскват добре,това е особено от значение на предкамерните дизели. Ако дюзите ти припикват постояно ще ти горят свещи.
3.Свещите биват два вида:-Бързонягряващи и бавно нагряващи,това също има значение например ако релето е за бавно нагряващи а ти сложиш бързо нагряващи свещи то те ще ти горят често.
И голя заблуда е че трябва да се сменят всичките заедно, това го препоръчват маисторите защото неим се занимява,просо е необходимо да си смениш свещите с такива каквито трябва и да си прегледаш дюзите.Няма да е лошо да ползваш добавка за почистване на дюзи от време на време.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Сря 08 юли 2009 12:40

Michel написа:Колега stivenj свещите на дизеловите автомобили горят поради няколко причини.
1.Поради това че са менте.
2.Поради това че разпръсквачите ти не впръскват добре,това е особено от значение на предкамерните дизели. Ако дюзите ти припикват постояно ще ти горят свещи.
3.Свещите биват два вида:-Бързонягряващи и бавно нагряващи,това също има значение например ако релето е за бавно нагряващи а ти сложиш бързо нагряващи свещи то те ще ти горят често.
И голя заблуда е че трябва да се сменят всичките заедно, това го препоръчват маисторите защото неим се занимява,просо е необходимо да си смениш свещите с такива каквито трябва и да си прегледаш дюзите.Няма да е лошо да ползваш добавка за почистване на дюзи от време на време.

Благодаря ти за съвета колега ,аз като ги купувах казах в магазина за каква кола ми трябвати би следвало по каталог да ми дадат каквито трябва .Още утре ще потърся присадка за дюзите , но да ми кажеш колко пъти трябва да сипя в резервоара,аз обикновено на зареждане по 20 литра сипвам.Сега сложих свещи Бош но може би са менте защото са по 10 лв.

Върни се в “Дизелови агрегати”