Проблем с маслото Пасат B6
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с маслото Пасат B6
Говорих с един приятел майстор и той ми каза да си купя и да си долея от същото масло от Кастрол имало само един вид който бил за помпа дюза. Също ми препоръча да я закарам в официялен сервиз за да ми измерат компресията. Какво ви е мнението по този въпрос?
Последна промяна от bobyjuvefan на Вто 07 юли 2009 22:14, променено общо 1 път.
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябва да идеш в сервиз да купиш маслото (те си имат някво за vw,audi,seat,skoda-50лв литър) и си имат и кастрол за по 30-на лева литъра,те ще ти кажат какво да сложите. Колата не й е проблем, че гори масло,може и така да си я караш, от сервиза даже това ще ти кажат, че този двигател си гори масло и т.н. Съветвам те да си запишеш колко сте доляли на колата и на колко километра сте го направили, за да може ако светне пак лампата да си подготвен и да си знаеш.
- dimmit
- Автомобил:
- Двигател:
не само за пасата трябва ваг за доста коли трябва комп но има начин и без компютар да смениш задните накладки и то за по малко от една цигара време но това няма да го обсъждам туку виж някой си е потрошил колата пък в оторизираните сервизи ги правят и продължаваме с глупостите значи е нормално според вас за 2000 км маслото да е на минимума и човека за 10000 км ще долее около още 6-7 л масло по 30-60 лв литър смятайте и ако това е нормално ЕВАЛА
Последна промяна от dimmit на Вто 07 юли 2009 22:09, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
arrougance написа:Трябва да идеш в сервиз да купиш маслото (те си имат някво за vw,audi,seat,skoda-50лв литър) и си имат и кастрол за по 30-на лева литъра,те ще ти кажат какво да сложите. Колата не й е проблем, че гори масло,може и така да си я караш, от сервиза даже това ще ти кажат, че този двигател си гори масло и т.н. Съветвам те да си запишеш колко сте доляли на колата и на колко километра сте го направили, за да може ако светне пак лампата да си подготвен и да си знаеш.
И аз така разбрах, че този двигател(tdi 2.0 140коня) си гори сериозно количество, даже били ги спряли от производство, заради това че горели повече масло. Минал съм 3000 км от смяната на маслото. Същия мой приятел ми го смени и сложи 4л Кастрол за помпа дюза(твърди че само има един вид и да си купя от Ауто плюс и няма как да го объркам). Нали при доливане трябва да сложа от същото масло иначе е проблем, каква е логиката да ходя да ми слагат от друг тип масло в оторизирания сервиз? А какво мислите за замерването на компресията има ли смисъл да го правя или първо да изчакам да видя какво количество ми гори?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
няма смисъл от компресия просто засе4и кога пак ше светне след като долееш.аз също имам 2000тди ве4е 15000км не е пипнала маслото
таак 4е не знам колата 4исто нова ли е или е вкарана от някаде?

-
- Автомобил:
- Двигател:
maimo написа:няма смисъл от компресия просто засе4и кога пак ше светне след като долееш.аз също имам 2000тди ве4е 15000км не е пипнала маслототаак 4е не знам колата 4исто нова ли е или е вкарана от някаде?
Втора успотреба 2005г. купих е от първи собственик на близо 4ри години(преди 4месеца) от България със съдействието на Сакар Ауто.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Пробвай с друг вид масло: Аз карам Б5.5 с двигател, който съшо е известен с похапване на масло. Карам от има-няма 40000 км с Фукс 5В40, и редовно доливам. Принципа бил, че колкото по-бързо караш, толкова повече трябва да доливаш. Аз карах до преди 2 седмици обикновено 130-150-160 макс
Сега обаче доливам от едно по-евтино масло, което му се носи слава, че също е хубаво, само дето е 2 пъти по-евтино. Прави ми впечатление, че са последните седмици по-рядко съм доливал, или обратно казано - не се е налагало. За последните 2 седмици обаче така се случва, че рядко падам под 160-170, ако го позволява движението по магистралата. И въпреки това мисля, че пасата не е "похапнал", даже напротив.
Така че това е моя съвет - пробвай да смениш марката масло.
Сега обаче доливам от едно по-евтино масло, което му се носи слава, че също е хубаво, само дето е 2 пъти по-евтино. Прави ми впечатление, че са последните седмици по-рядко съм доливал, или обратно казано - не се е налагало. За последните 2 седмици обаче така се случва, че рядко падам под 160-170, ако го позволява движението по магистралата. И въпреки това мисля, че пасата не е "похапнал", даже напротив.
Така че това е моя съвет - пробвай да смениш марката масло.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колата в бг ли е карана 4 години или в италия
ако на едно от 2-те места зна4и има нещо за ремонт
наи-добре засе4и сега като долееш и тогава ще му мислиш

Имай предвид, че ако колата ти е с DPF, маслото трябва да е спецификация 507.00, а не както за помпа дюза 505.00. В противен случай ще запушиш DPF-а и ще береш ядове. Ако колата е в изправност и се кара с подходящото масло не би трябвало да го гори.
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми се случи подобно нещо след като бях карал продължително време с висока скорост (190-200км/ч). След това като маневрирах из паркинга ми светна лампата на маслото и изпищя. След полвин един час като запалих и карах - нямаше проблем. Долях масло след това де, но не съм гледал колко имаше предварително. Това обаче на 1.8Т мотор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих в VW Порше България им продиктувах рамата и ми казаха, че тъй като колата ми е 2005г "за ваше щастие няма филтър за твърди частици"
. Така, че мисля че 505.01 на Кастрол е моето масло.

Здравейте колеги!
Първо искам да поднеса големи и искрени извинения на модераторите на форума!!!
Към шофьорите: Абре колеги, какви са тея скорости които развивате бре?!?!?! Потресен съм!
Вие в Германия ли живеете? Или в Белгия?
Първо искам да поднеса големи и искрени извинения на модераторите на форума!!!
Към шофьорите: Абре колеги, какви са тея скорости които развивате бре?!?!?! Потресен съм!
Вие в Германия ли живеете? Или в Белгия?
- Ko&ko
- Автомобил:
- Двигател:
При мен тази лампа се включва при сериозно натоварване на двигателя през летните жеги. С б3 съм.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Здравей колега Muku,
и аз, и колегата jivkojj живеем в Германия, така че споменатите скорости са в рамките на допустимото.
Поздрави,
Ч.
и аз, и колегата jivkojj живеем в Германия, така че споменатите скорости са в рамките на допустимото.
Поздрави,
Ч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Долях 0.5л масло вчера и тази сутринт като го проверих ми беше на минимума
. Да не би проблема ми да е, че майстора ми като ми сменяваше маслото преди 3000км ми сложи 4 литра, а да трябвало повече за двигател 2.0 TDI 140коня?!