Спирачки твърд педал ? Нормално ли е ?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Спирачки твърд педал ? Нормално ли е ?
Всичко си работи нормално по колата, спира си има си спирачки добри, но от едно известно време, сутрин като вляза в колата и преди да запаля педаля е твърд яко, после си умеква като запаля но преди си беше мек и сутрин преди да е палена колата и като го натисна няколко пъти тогава се вдървява.
6N , 1,4 AEX , няма ABS
6N , 1,4 AEX , няма ABS
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Спирачки твърд педал ? Нормално ли е ?
меква защото като запалиш серво усилвателя заработва и затова
- superemo
- Автомобил:
- Двигател:
Може би имаш просмукване във вакум системата на сервото. При мен се получи почти аналогично, оказа се един пластмасов маркуч който е за вакума (от времето се беше спукал на няколко места). Поръчах си нов от А+ и се оправиха нещата.
Естествено бързото решение на проблема беше от Никси (Герман), за което още веднъж голямо благодаря и успехи Ники

Естествено бързото решение на проблема беше от Никси (Герман), за което още веднъж голямо благодаря и успехи Ники

- freestyler911
superemo написа:Може би имаш просмукване във вакум системата на сервото. При мен се получи почти аналогично, оказа се един пластмасов маркуч който е за вакума (от времето се беше спукал на няколко места). Поръчах си нов от А+ и се оправиха нещата.
Естествено бързото решение на проблема беше от Никси (Герман), за което още веднъж голямо благодаря и успехи Ники![]()
А ти имаше ли проблем със спирачките, нещо да не са работили както трябва или просто като постои колата и се втвърдява?
- freestyler911
koby написа:меква защото като запалиш серво усилвателя заработва и затова
намене ми е ясно защо умеква, не ми е ясно защо от стоенето и се втвърдява, преди не беше така, а сега постои ли колата 10-15 мин да не се кара и се втвърдява.
И аз си мисля че някой мъркуч на вакумите, днеска ще преглеждам
- superemo
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа: А ти имаше ли проблем със спирачките, нещо да не са работили както трябва или просто като постои колата и се втвърдява?
Не, като се запали колата спирачките си работеха нормално.Само като не се кара по-дълго време, преди да се запали колата бяха твърди.
Маркуча който беше спукан е този:
- freestyler911
Извинявай за тъпия въпрос, но това е тоя мъркуч отгоре на сервото, и прави една чупка и отива някъде към колекторите ? Днес го погледнах и си е доста твърд, незнам дали е добре, вижда ми се здрав, но незнам, как да го проверя???
- freestyler911
Днес слушах преслушвах за фъщене и някакви странни звуци, но явно от някъде съвсем лекичко просмуква и немога да го чуя.
Да взема да го сменя ли тоя мъркуч?? Какви пари са ти го дали?
Има едно клапанче , контролно, как се процидира с него?
И как аджеба да проверя оттам ли изпуска?
Има и още нещо, незнам дали има общо със предния проблем, и дали изобщо е проблем, щото не съм съвсем наясно с тия системи, но като съм се засилил и пусна по инерция, имам си спирачки ок, но щом включа на скорост спирачките чувствително омекват, и педала потъва, и спира по добре.
Да взема да го сменя ли тоя мъркуч?? Какви пари са ти го дали?
Има едно клапанче , контролно, как се процидира с него?
И как аджеба да проверя оттам ли изпуска?
Има и още нещо, незнам дали има общо със предния проблем, и дали изобщо е проблем, щото не съм съвсем наясно с тия системи, но като съм се засилил и пусна по инерция, имам си спирачки ок, но щом включа на скорост спирачките чувствително омекват, и педала потъва, и спира по добре.
- freestyler911
Изчетох всички теми свързани със спирачките и стигнах до извода че някъде по тръбата за вакуума е проблема, днеска пак слушах преслушвах, нищо се не чува и нищо счупено не се вижда. Ще питам колко струма мъркуча с уплътненията и клапичката там дето е (ако е клапа) ще го гледам в косер ей сега ... После пак ще пиша
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми дай да хвърлим малко боб, а? От нестандартните решения и причини.... Предполагам че и ти като мене нямаш резервен вакуум в едно "вакуумно чудо" под калникал. Чукни го на търсачката и виж какво ще ти излезе. Ако нямаш - възможна причина е че не ти достига вакуум /сила на сервото/- заяждат ти задните спирачни цилиндърчета. Ако имаш виж го него дали не изпуща. Щото при мене е ампутирано и угасне ли мотора имам вакуум най - много за едно спиране, а не за 3-4, както е разчетено. Успех!
- freestyler911
ами вичко си беше наред преди- спираше при огасен двигател имаше сила за 3 спирания поне. Сега пак има, така е , но , като постои малко повече колата и вдървява. Та мисълта ми е, дали взима въздух от някъде и губи вакуум, и май това ще е , сега остава да видя откъде взима въздух.
Дали от тая тръба от сервото до колектора , дали от клапана там на тая тръба, или там по тия по тънките тръбички, сега ще слизам при колата пак да гледам какво що....
А иначе дебелата тръба с всичките муфички и клапана , и уплътненията от колекторите до сервото струват 70 лева в А+... Но това не мисля да го правя че не чувам никакво фъщене от тоя мъркуч
Слизам да киризя пак ...
Дали от тая тръба от сервото до колектора , дали от клапана там на тая тръба, или там по тия по тънките тръбички, сега ще слизам при колата пак да гледам какво що....
А иначе дебелата тръба с всичките муфички и клапана , и уплътненията от колекторите до сервото струват 70 лева в А+... Но това не мисля да го правя че не чувам никакво фъщене от тоя мъркуч
Слизам да киризя пак ...
- freestyler911
Ми оказа се е го имам това вакуумно чудо маслинков.
Тапата си е там, и си стои какси е излезло от заводя.
Изкарах мъркуча оттам да видя дали има вакуум , на загасен двигател и си има, а на запалено просто смуче от тръбичката дето идва от двг, и като я сваля леко вдига обороти, като я сложа ги сваля. Гледах слушах пак нищо, не фъщи от нийде.
загасих двг. местих размествах мъркучи , не и не , нищо се не чува, ни вакуум ни дяволи.
Сега съм я оставил да си почине и после ще изкарам мъркучето пак да видя дали има още вакуум или е избегал...
Тапата си е там, и си стои какси е излезло от заводя.
Изкарах мъркуча оттам да видя дали има вакуум , на загасен двигател и си има, а на запалено просто смуче от тръбичката дето идва от двг, и като я сваля леко вдига обороти, като я сложа ги сваля. Гледах слушах пак нищо, не фъщи от нийде.
загасих двг. местих размествах мъркучи , не и не , нищо се не чува, ни вакуум ни дяволи.
Сега съм я оставил да си почине и после ще изкарам мъркучето пак да видя дали има още вакуум или е избегал...
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами освен с уста да смукнеш или надуеш от/в резервоарчето за резервен вакуум чрез мъркуче и да видиш дали не се е пробило това "вакуумното чудо"
За по - лесно го свързваш с обикновена крачна помпа, напомпваш веднаж, закопчаваш помпата и гледаш дали налягането само ше вземе да пада. А за ефекта на задните спирачни цилиндърчета в/у описаната от теб история можеш да се убедиш, като на запален двг., изтеглиш ръчната, която ги блокира и ще видищ как педала ти става твърд, макар колата да работи.
За по - лесно го свързваш с обикновена крачна помпа, напомпваш веднаж, закопчаваш помпата и гледаш дали налягането само ше вземе да пада. А за ефекта на задните спирачни цилиндърчета в/у описаната от теб история можеш да се убедиш, като на запален двг., изтеглиш ръчната, която ги блокира и ще видищ как педала ти става твърд, макар колата да работи.
- freestyler911
аз затова си го оставих така да си стои, и после отивам при колата, пипам педала, твърд яко, вадя маркучето вакуум има и то доста. Значи не е там проблема. От дебелата тръба не фъщи грам , хич не фъщи нищо, не мисля че е спукана.
А можеш ли ако обичаш леко да ми поясниш за задните накладки, какво общо имат с вдървяването на педала, и как стоят нещата, понеже не съм наясно, а преди бях писал че ми притраква едното колело и така не успях да установя какво е, и то си притраква от време на време , но е много глухо, само аз си го чувам...
Възможно ли е да съм разместил нещо понеже съм опъвал ръчната в движение и после натискам спирачки , смисъл държа ръчна и после натискам спирачки, с цел по добро спиране, налагало ми се е.
А можеш ли ако обичаш леко да ми поясниш за задните накладки, какво общо имат с вдървяването на педала, и как стоят нещата, понеже не съм наясно, а преди бях писал че ми притраква едното колело и така не успях да установя какво е, и то си притраква от време на време , но е много глухо, само аз си го чувам...
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами, според мене не би трябвало да ти се налага подобна ситуация, ако спирачките ти са в ред. Както писах и по горе, ръчната е механичен, а не хидравличен привод и щом ти се налага да я ползваш, значи обикновената ти не работи добре, още повече че ти я блокираш по отношение на задните и усилваш налягането в/у предните накладки. Ако караш много твърдо феродо на предните накладки според мене и това може да е причината за неефективно спиране. А на стенда при годишните прегледи как ти са спирачките?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”