Не си взимайте HOMEBOX а МТел

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Не си взимайте HOMEBOX а МТел

Мнениеот vasstop » Сря 08 юли 2009 14:49

Ти пишеш 'към', а в договора ти какво пише точно?
Можеш ли да цитираш?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 08 юли 2009 15:02

Ял съм същото дърво.

Мтел Офис Бокс, големите надежди и обещания, същия китаиски лъускав боклук ми дават, трябва да напиша къде ще се ползва интернета, точен адрес, Давам им го, нося го слагам го и се оказва най-мизерния възможен интернет на целия свят.

От там ми дават отговор че в това населено място още нямали незнам си каква мрежа, въобще не си направих труда да я запомня каква е и за това било толкова бавно.
А 9 МБ ми ги сваля 2 часа и половина.
Викам - добре, за какво ми искахте адреса, не видяхте ли че там няма такава мрежа? Мълчание.
Засилих им го обратно и така се приключи тази глупост.
Държа да отбележа че имам на Вивател такова преносимо устроиство за интернет от вече има няма 1 година и кусур и нямам никакви оплаквания нито с мрежа нито с нищо.
На светлинни години е от стационарното такова на Мтел.

Да не говориме че за да се логнеш в Мтелското правиш някаква няма такава тъпа гимнастика, пишеш 10000000 числа и ти се скъсват нервите.

Простотия до шия mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 08 юли 2009 15:12

vasstop написа:Ти пишеш 'към', а в договора ти какво пише точно?
Можеш ли да цитираш?

Понеже зачекна темата и имам чуствот ,че се опитваш да ме изкараш измекяр ,или тъп ето какво пише сайта на М-Тел
"Какви скорости за Интернет достъп мога да ползвам с услугата?
- В покритие на HSDPA мрежата на М-Теl с устройството ZTE MF600, услугата поддържа скорост на download до 3,6 Mbps и на upload до 384 kbps; с устройството Huawei E960 съответно download до 7,2 Mbps и на upload до 384 kbps.
- В покритие на 3G(UMTS) мрежата, услугата поддържа скорост на download до 384 kbps, и на upload до 64 kbps.
- В покритие на EDGE, услугата поддържа скорост на download до 236 kbps и и на upload до 117 kbps"

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 08 юли 2009 15:12

Заро как оспя да им го "засилиш"?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 08 юли 2009 15:20

А на какво се е вързало сега ?
Може да няма HSPDA покритие да държи долу горе някакви читави скорости и да се връзва на 3Г където скоростта на сваляне ще е близо 48кб/с а на EDGE 29кб/с

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 08 юли 2009 15:26

Софи яс евръзвам на HSDPA -личи си по светлинния индикатор на устройството.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 08 юли 2009 15:34

Rabbit_TDI написа:
vasstop написа:Ти пишеш 'към', а в договора ти какво пише точно?
Можеш ли да цитираш?

Понеже зачекна темата и имам чуствот ,че се опитваш да ме изкараш измекяр ,или тъп ето какво пише сайта на М-Тел
"Какви скорости за Интернет достъп мога да ползвам с услугата?
- В покритие на HSDPA мрежата на М-Теl с устройството ZTE MF600, услугата поддържа скорост на download до 3,6 Mbps и на upload до 384 kbps; с устройството Huawei E960 съответно download до 7,2 Mbps и на upload до 384 kbps.
- В покритие на 3G(UMTS) мрежата, услугата поддържа скорост на download до 384 kbps, и на upload до 64 kbps.
- В покритие на EDGE, услугата поддържа скорост на download до 236 kbps и и на upload до 117 kbps"
Нито се опитвам да те изкарам измекяр, нито тъп. Това, че го мислиш е твой проблем.
А проблемът със скоростите "ДО" определен лимит го има от както съществува интернет, просто не си се поинтересувал.
А че интернет скоростите на въпросните МТел не струва си е така.
Просто не си знаел и с две думи си се набутал.
Това е.

Както виждаш в твоя цитат всичките скорости са "поддържа ДО...", ама ОТ колко нагоре - може да е и 0.1 и те пак си спазват договора.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 08 юли 2009 15:36

с две думи лоша работа
аз съм същото дърво с БТК АДСЛ-2 годишен договор, остана още 1 и се махам
колегата М от екс БТК да ма извиняава :mrgreen:
не ти помогнах много, ама то и не може

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 08 юли 2009 15:38

Rabbit_TDI написа:Софи яс евръзвам на HSDPA -личи си по светлинния индикатор на устройството.

В София е ОК, но например в Банкя няма. На тез сладури им ползвам нета през GSM-a и върви ОК, но е през кръста и се ползва за спешни случаи. Да не говорим, че и при перфектно покритие телевизията от Vodafone Life влачи. Все още се чудя кога че ги отсвиря и аз.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 08 юли 2009 15:40

Да повотря още веднъж ,че се разводнихме - далеч от МТелллллллллллл - да им изсъхнат сички кабелчета

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 08 юли 2009 17:33

абе както и да го гледаш 30 е мнооого далече от 300 и много по-близо до 0, така че това ДО да си го приберат в Д-то.
виж дали няма някви клаузи в случай на липса на обхват дали не можеш да се откажеш, ако има мисли нещо в тая посока, нищо че си дал адрес.

БТК АДСЛ колкото и да го плюете, за интернет сърфиране (без торенти) си работи много прилично.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Чет 09 юли 2009 1:51

Аз не мога да разбера културата (или по - скоро липсата на такава) у българския потребител. Виждаш лъскава брошура, слагаш си подписа под нещо, което не четеш и после рев из форумите.

Като е толкова дълъг договора - молиш да ти го принтнат или да ти кажат къде може да го видиш в нета и го четеш със сутрешното кафе.

За справка - чета всичко, на което си слагам подписа. Ако нещо не ми е ясно - питам.

П.П. Кофти се е получило, но поне да се надяваме, че ще ти е обеца оа ухото и другия път ще погледнеш и ситния шрифт.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 09 юли 2009 5:22

имахме подобен случай с тъщата и хоум бокс - в смисъл купи си устройството, сложиха си го на село (Мадара) и - нъц! Снимките от софия по бързо по пощата стигат, сайтове се отварят по 1 минута и т.н. Вярно, е че не е като при колегата след определен трафик, ами от самото начало. И се почна едно смърдене по телефоните на мтел (от мен - щото по принцип мнооо ги обичам :twisted: ), след което тъщата написа една писмена жалба, че няма покритие на село на 3г мрежата и интернета е неизползваем при което, за мое ОГРОМНО учудване, шефа на офиса на мтел шумен и казал че до края на август ако не си оправят мрежта ще си вземат устройството и ще прекратят договора, а до тогава да не плаща таксата :shock !И така тъщата има някакъв нет, има си обаче и телефон, без да плаща такса и така от миналата зима насам.
Така, че колега пробвай да се разсмърдиш, пиши жалби и оплаквания, но ги завеждай с входящ номер и успех...

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Чет 09 юли 2009 7:49

Договора е 3-4 старици и е описано, че след изчерпване на 2.5 ГБ скоростта ти пада на 128 kbps.
В София аз скорост под 450-500 к не съм имал, има разбира се разлики с покритието ( което се изгражда в момента ).

Все пак, ако имаш конкретни въпроси мога да ти съдействам и консултирам най-малко.

Интернета при Вивател и Глобул за момента е до 1.8 MBit-a.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 09 юли 2009 8:58

Човека е попитал бе.. има конкретен въпрос.. как да се разкара от мтел :) Помогни му на момчето ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”