VW Golf IV 1.9 TDI 110hp - като първа кола?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: VW Golf IV 1.9 TDI 110hp - като първа кола?
Има хора, които автомобил с 4 врати не им трябва. Така че много е относително. Естествено, по-евтини са с две врати. Първият ми Голф беше с 2 врати. Но като говорим за първи автомобил, не е болка за умиране.
- Frost
- Автомобил: оглеждам се за нов
- Двигател:
Значи аз съм се заблудил, че това с цвета на броните е задовско. А за вратите - искам да са 2, не ме притеснява това СДС. Двама приятели имат Honda Civic 5th gen и съм свикнал. Ама иначе нещо май ще се откажа от 4ката като вариант въобще. Нито ходя на работа и просто тая поддръжка ми идва в повече (това май трябваше да го напиша още в първия пост
). По принцип се колебаех м/у 3ка и 4ка. За 3ката нещо ми се виждат много 5000 лв., вярно че е 97, ама... защото като ги гледам горе-долу толкова вървят. Друга кола в тоя ценови диапазон не ми харесва, освен Astra G 1.7 ISUZU, aма там конете са ~80 да не са и по-малко. Пък Голфа си друго - 110 коня...
Май много се отклоних от темата

Май много се отклоних от темата

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ако си семеен и семейството ти е повече от теб и жената задължително 4 врати... Аз лично 2/3 от стажа си го имам на Толедо с 4 врати и 550л чист багажник и тея неща ми бяха напълно излишни такаче като сменях колата - 2 врати ми заспаха, 3 пъти точно съм качвал някой отзад и колата изглежда много по-добре, главно заради целите задни прозорци на двувратките... такаче е според зависи, но въпроса за климатика не зависи, задължителен е!
Обслужване с всички ремъци, масло, филтри и труд на този мотор е около 800-900лв, имай предвид че винаги ще има някой накладки, някой тампон да смениш, за да 1 стегнеш тази кола когато я намериш в добро състояние са тио едни 1500лв, ако е не е в толкова добро състояние над 2 бона такаче смятай си 

По писанията на автора на темата подозирам че той е някъде на 18-20 години,сега кара може би курсовете за шофьор или е пресен росен такъв.Не работи и иска с малко пари да си купи по-хубава кола че и дизел.Еми няма такъв филм.Аз лично ако бях в неговата ситуация няма да си дам всички пари които имам на разположение за първата си кола,както и нямаше да е толкова стар дизел.
човече,вземи си нещо което да не надхвърля финансовите ти възможности,евтинко за поддръжка и с поне елементарните екстри.По-нататък ще сменяш още автомобили,споко.
човече,вземи си нещо което да не надхвърля финансовите ти възможности,евтинко за поддръжка и с поне елементарните екстри.По-нататък ще сменяш още автомобили,споко.
- Frost
- Автомобил: оглеждам се за нов
- Двигател:
Да, на 19 съм, но книжка имам от както съм на 18 (то не че е много). Но попаднаха едни пари и заради това. Мога да го купя Голфа, но няма да мога да го издържам, и затова питах за поддръжки и такива работи.
При Голф 3 как стоят нещата...?
При Голф 3 как стоят нещата...?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Аз пък не мога да я проумея тая мания за 4 врати дори и за семейни хора /какъвто съм/.Според мен точно идеята на двувратките е за малди семейства - децата лесно скачат отзад , а и няма дасе притесняваш ,че неволно ще отворят прозорец и врата и ще изпаднат.Освен това ниската цена е нещо много добро за едно младо семейство.Да не говорим за другите приемущества - по-леки,по - здрави ,по-малко части за скрибузцане и оправяне+ изглеждат по-динамично.Според мен дувратките перфектно подхождат на коли от класа на Голф.Ама ние в БГ като сме свикнали от едно време ,че с колата се ходи на сватба и не е удобно за стари хора да се гъзят да слизат от колата и четири врати та четири врати.
Всеки си има вкус и предпочитания.Едва ли тук обсъждаме вратите и техния брой.А и всичко опира до пари.Ако имаше възможност всеки в БГ щеше да има по 3 коли с различно предназначение--семеен ван,спортно купе и малък градски автомобил.Както е казал народа--не ща акъл,пари ми трябват.
Колегата е млад и неориентиран,а не е добре да заплаща за това с грешките си.
Затова не бих казал че Г4 дизел в ценовия диапазон който е споменат е добър избор особено за първа кола.
Колегата е млад и неориентиран,а не е добре да заплаща за това с грешките си.
Затова не бих казал че Г4 дизел в ценовия диапазон който е споменат е добър избор особено за първа кола.
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата е страхотна , има клима според мен , взимай я с джантите но преди това една проверка с ваг ком при някой от колегите тогава всичко ще си каже хайванчето , покарай я да загрее до 90 градуса загасии и запали а цената е супер , аз съм с такава моята е 99 септември съшия мотор 2 врати супер е всичко е до късмет моята като я взех беше перфектна после обичайните дреболии но не са болка за умиране и все пак цените падат вече г4 е старичък не се плаши ако расъждаваш така никога няма да си купиш кола успех и със здраве
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Колега,
точно тоя голф съм го гледал преди 3 месеца.
Мислех си да дам мойта си перфектна 3-ка за тоя ......
Той не се продава от вчера.
Климатик няма на 100%, наистина е от Германия!
На едно момче от Горубляне е!
Значи километрите изобщо нямат общо с реалните в пъти......
Има доста незначителни забележки, по интериора също, които определено дразнят и подсказват някои неща за състояние, подръжка, мерак на собственика и т.н.
Джантите не са толкова впечатляващи. Всяко второ ГТИ е с такива. Май са Санта Моника - 17". Това и е единственото хубаво на тая кола.
Според мен продължавай търсенето.
За пример ще ти кажа че такъв голф 110к.с. но с 4 врати търсихме с един приател (forlando) за него точно 7 месеца, докато намерим свястна кола.
Накрая купихме кола като от завода на визия и състояние 99г. за 12000лв. преди 3 месеца. Доста хора ще кажат че не сме в ред, но мога да ги поканя да видят колата и тогава да коментират.
точно тоя голф съм го гледал преди 3 месеца.
Мислех си да дам мойта си перфектна 3-ка за тоя ......

Той не се продава от вчера.
Климатик няма на 100%, наистина е от Германия!
На едно момче от Горубляне е!

Значи километрите изобщо нямат общо с реалните в пъти......
Има доста незначителни забележки, по интериора също, които определено дразнят и подсказват някои неща за състояние, подръжка, мерак на собственика и т.н.
Джантите не са толкова впечатляващи. Всяко второ ГТИ е с такива. Май са Санта Моника - 17". Това и е единственото хубаво на тая кола.
Според мен продължавай търсенето.
За пример ще ти кажа че такъв голф 110к.с. но с 4 врати търсихме с един приател (forlando) за него точно 7 месеца, докато намерим свястна кола.
Накрая купихме кола като от завода на визия и състояние 99г. за 12000лв. преди 3 месеца. Доста хора ще кажат че не сме в ред, но мога да ги поканя да видят колата и тогава да коментират.
- StefanDragnev
- Автомобил:
- Двигател:
yoan4o написа:Според мен продължавай търсенето.
Аз не мога да кажа, че не сте в ред, ако наистина колата си е запазена ...
Сега падат цените на кошниците ...
Една хубава кола 99 година за 6 000лв неможе да се намери...
А за 3ките мисля, че се продаваха тук няколко добре изглеждащи ..
Търси ......
- hooligan_sk
- Модератор
Ами в Германия Г4 ТДИ на реални километри в добро състояние 99-00г е от 5000евро нагоре... такаче 12 000лв за добър автомобил не е толкова изненадващо... Аз лично си взех кошник до голяма степен щото търговеца взе стария ми японски супер кошник на нормална цена, закрепих си го и мога да кажа че е супер корава кола, купих го януари, няма пушене, съединителя точно по средата отделя, маховика има поне 30К до смяна... И обратния случай, мой човек взе ПД 116ка 2002г за двойно повече пари, супер запазен салон, като нова - почти веднага му се задръсти геометрията... ташак работа, пълно тото!
За тва можеби за колегата е по-подходяща друга кола. Г4 с бензинов мотор - толкова неща там се повреждат, нестабилни са а и скоростната кутия е опасна; Г3 - няма нужда, много старо морално, много ръжди. Бих ти препоръчал като оптимален вариант една ибиза 99-01 модел с бензинов мотор или ТДИ 90кс защото вървят между 5 и 6000лв, 110ката е скъпа и там. Евтина поддръжка, доказано издръжлива, удобна кола. Не си мисли че е непозната, адски много са и всички майтори ги познават 

- VooDoo-74
- Автомобил:
- Двигател:
Помисли си и за ФИАТ "Стило" 1.9 JTD 115 к.с. Според мен двувратото "Стило" изглежда по-добре от "Голф"-а, а по-динамика едва ли му отстъпва. И най-важното ФИАТа е по-евтин.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
VooDoo-74 написа:Помисли си и за ФИАТ "Стило" 1.9 JTD 115 к.с. Според мен двувратото "Стило" изглежда по-добре от "Голф"-а, а по-динамика едва ли му отстъпва. И най-важното ФИАТа е по-евтин.
Подобни мнения ме карат да подскачам.

Склонен съм да повярвам че тоя италиански кочинярник е с по-добра динамика ама само сравнен с ПД само след извадени точни данни и характеристика.
На визия го докарва донякъде, обаче качеството и използваните материали изобщо не искам да ги коментирам. За издръжливост да не говориме!!!

Единственото, което съм склонен да призная, е че бензиновите фиатове вървят малко повече от конкурентните им ФВ, но понеже са по-леки в следствие на нискокачествените материали, както вече споменах.
- StefanDragnev
- Автомобил:
- Двигател:
То пък при голфовете едни качествени материали ... 

- hooligan_sk
- Модератор
Първо Стило 1,9жтд за 5-6 бона малко зор... и натам вече че не струва като кола
Върни се в “Дизелови агрегати”