Гаснене , ниски обороти Голф 3 Гти Помагайте! Решено !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гаснене , ниски обороти Голф 3 Гти Помагайте! Решено !
Днеска се качвам паля и нъцки, въртя втори път подавам газ и паля , оборотите падат веднага и гасне. Запалих пак държах я на 2000 оборота около 5 минути пуснах газта и държи на 550 оборота, както се подаде рязко газ до към 2000 оборота и се пусне газта гасне. Както седи на 550 оборота и се включи климатика гасне. Помагайте
. Вчера нямаше никакви проблеми.

Последна промяна от pepone на Пет 10 юли 2009 10:57, променено общо 1 път.
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Re: Гаснене , ниски обороти Голф 3 Гти Помагайте!
Това на студен или на топъл двигател го прави?
-
- Автомобил:
- Двигател:
На студен двигател, но го държах на 2000 оборота около 5 минути и седи на 550 оборота, при подаване на газ и пускане на газта гасне
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Много ми прилича на темп.датчик това. Пред двигателния блок го търси, на един тройник стои и в него влиза букса с 4 кабелчета. Откачи буксата и ако запали-отиваш до магазина за авточасти.
Няма да е зле да провериш и токовете по мотора-свещи, кабели, бобина, т.н., за да ги изключиш като причина.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще трябва утре да го проверя, че я зарязах колата и взех тая на баща ми дано да е това. Приемам и други съвети , от какво евентуално може да е.
- venc_i
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имал съм проблемен такъв датчик, трудно пали сутрин но не държеше ниски обороти когато запали,а и като загрее си работи нормално с паленето и оборотите
-
- Автомобил:
- Двигател:
10 на минути го държах запален, но си седят ниски оборотите 

-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1987
- Контакти:
Погледни стъпковия мотор(моторчето за празния ход).То определя оборотите на празен ход.Можеш да го свалиш и да накиснеш САМО ДВАТА ОТВОРА в които влизат две маркучета за да се почисти от маслените отлагания които го изкарват извън строя.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Може да ти прозвучи глупаво , но го пробвай - на емн ми гаснеше малко след като запалеше и се давеше. Майсторът само ми зачисти буксата на делкото и се оправи. Тя се вижда кат отвори5ш капака... може да помогне. Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
обикновено като завъртя ключа пали от раз, обаче днеска нещеше и само с подаване на газ тръгваше иначе няма давене
- venc_i
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mania написа:Може да ти прозвучи глупаво , но го пробвай - на емн ми гаснеше малко след като запалеше и се давеше. Майсторът само ми зачисти буксата на делкото и се оправи. Тя се вижда кат отвори5ш капака... може да помогне. Успех!
това е много умно предложение, купи си контокс струва 6-7лв. извади буксите по двигатела напръскай и по местата, много пъти ми е решавало проблемите
-
- Автомобил:
- Двигател:
оказа се мръсна дроселова клапа , малко по надолу намерих подобна тема със същия проблем сега всичко е на 6, мерси за помощта 

- yordankl
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да буташ каквото е да било даже и стъпковото моторче си провери тампона под моноинжекцията.Моя беше се напукал и разтопил може би от хубавия бензин дето караме,
и от цялата работа смуче въздух на поразия отдолу и компа се чуди какво става.
Симптомите са -на ниски обороти гасне, а понякога вдига високи обороти и става весело.
Махни моното и отдолу тампона се държи на четири болта.
Струва някъде 40-50 лв.Успех.
После може да си провериш стъпковото моторче ,Зависи с колко извода ти е буксата на моторчето, ако ти е с 6 извода по памет на 4 и 5 крак ти е ключа на празния ход, тоест ако го мериш с омметър трябва да ти показва или 0 или безкрайност или около тях в зависимост при натиснат или отпуснат педал на газта.Някъде по руски сайтове имаше разглобяване на серво мотор и почистване и смазване.Аз го правих но трябва да се пипа много внимателно щото цената му в магазина е над 200 лв,макар че не виждам какво толкова скъпо има в него -един постоянотоков мотор и едни пластини за ключа.Айде успех.
и от цялата работа смуче въздух на поразия отдолу и компа се чуди какво става.
Симптомите са -на ниски обороти гасне, а понякога вдига високи обороти и става весело.
Махни моното и отдолу тампона се държи на четири болта.
Струва някъде 40-50 лв.Успех.
После може да си провериш стъпковото моторче ,Зависи с колко извода ти е буксата на моторчето, ако ти е с 6 извода по памет на 4 и 5 крак ти е ключа на празния ход, тоест ако го мериш с омметър трябва да ти показва или 0 или безкрайност или около тях в зависимост при натиснат или отпуснат педал на газта.Някъде по руски сайтове имаше разглобяване на серво мотор и почистване и смазване.Аз го правих но трябва да се пипа много внимателно щото цената му в магазина е над 200 лв,макар че не виждам какво толкова скъпо има в него -един постоянотоков мотор и едни пластини за ключа.Айде успех.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
yordankl написа:Преди да буташ каквото е да било даже и стъпковото моторче си провери тампона под моноинжекцията...................
Абе колега, момчето пита за Г3 GTI. Е няма такова животно моно.......

Пък и е написал - дросел!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”