Предни дискове 280х22mm - ATE или Zimmermann?
- boqn _8228
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 tdi
- Двигател: AVF
Re: Предни дискове 280х22mm - ATE или Zimmermann?
Здравейте колеги може ли да попитам нещо. Мога ли да сложа диск 288мм. при положение че съм с 280мм. на 5х100 гти без да сменям спирачния апарат.
- whity
- Автомобил: VW GOLF MK IV
- Двигател: ASV
boqn _8228 написа:Здравейте колеги може ли да попитам нещо. Мога ли да сложа диск 288мм. при положение че съм с 280мм. на 5х100 гти без да сменям спирачния апарат.
Зависи от джантата ти, колко е 15" 16" 17".
Но и на 15" става.
- boqn _8228
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 tdi
- Двигател: AVF
За 16-ки но аз си мислех че ще има проблем със спирачния апарат да не би да опира диска в него, това ме тревожеше. А те имат май разлика м/у вр6 и 2.0 гти предните спирачни апарати 

boqn _8228 написа:Здравейте колеги може ли да попитам нещо. Мога ли да сложа диск 288мм. при положение че съм с 280мм. на 5х100 гти без да сменям спирачния апарат.
не!!!
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vento написа:В този форум, а и в други - прочетох само хубави неща за National. Обаче нито аз, нито хората около мен са ги пробвали и малко ме е страх точно на тази кола да рискувам (може би) с тая марка. Някой да каже нещо и за нея, ако има впечатления.
Аз карам с нормални (solid) national- с накладки АТЕ, колата ми спря да свири след около 6000-7000 км
питай вастопа караше с такива също по едно време. Спира си колата, но създава едно странно чувство (малко по-сериозно натискане искат, което може да се дължи и на по-слаба помпа - това е на АФТ 101 коня ГТ 256 мм мисля са)
Но ти ще взимаш с канали сигурно, там положението ще е друго
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Аз си взех едни цимермани най-накрая....по въпроса дали ате или цимерман,само да спомена че ате не произвеждат дискове и накладки,само опаковат такива на други фирми,по принцип винаги са качествени,но....като си вземате дискове и накладки ате си купувате само опаковка и не знаете каква е марката на това вътре 

- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Bobby_ написа:
Ъпгрейда на спирачна система излиза около 1000лв като не слагаш нищо спортно (освен регулатор)....
Вземи и в предвид ГУМИТЕ
Спирачна течност
накладките.....
доста са нещата .....
В какво се състой самият ъпгрейд? Ще може ли да дадеш малко повече информация, понеже ми предстой подмяна на доста части по спирачната система и искам като подменям и сервизирам да знам поне, че ще има положителен ефект.
А дискове на BOSCH някой търкалял ли е да сподели впечатления....?
че ми предлагат на добра цена,а скоро време трябва да купувам

Последна промяна от katcko на Съб 11 юли 2009 19:20, променено общо 1 път.
- Schwepsi
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: ARL 2003
kav4o написа:Аз си взех едни цимермани най-накрая....по въпроса дали ате или цимерман,само да спомена че ате не произвеждат дискове и накладки,само опаковат такива на други фирми,по принцип винаги са качествени,но....като си вземате дискове и накладки ате си купувате само опаковка и не знаете каква е марката на това вътре
В това си твърдение за АТЕ-то и накладките сигурен ли си ???

- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
napster написа:Bobby_ написа:
Ъпгрейда на спирачна система излиза около 1000лв като не слагаш нищо спортно (освен регулатор)....
Вземи и в предвид ГУМИТЕ
Спирачна течност
накладките.....
доста са нещата .....
В какво се състой самият ъпгрейд? Ще може ли да дадеш малко повече информация, понеже ми предстой подмяна на доста части по спирачната система и искам като подменям и сервизирам да знам поне, че ще има положителен ефект.
обади ми се някои път да ти разясня малко и да огледаш моята
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Schwepsi написа:kav4o написа:Аз си взех едни цимермани най-накрая....по въпроса дали ате или цимерман,само да спомена че ате не произвеждат дискове и накладки,само опаковат такива на други фирми,по принцип винаги са качествени,но....като си вземате дискове и накладки ате си купувате само опаковка и не знаете каква е марката на това вътре
В това си твърдение за АТЕ-то и накладките сигурен ли си ???
Няма нищо сигурно на тоя свят,така твърди един разбирач,чийто думи винаги съм приемал за чиста монета,но може и да не е така

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
katcko написа:А дискове на BOSH някой търкалял ли е да сподели впечатления....?![]()
Аз от седмица съм със задни дискове Bosch и накладки ATE-никакви проблеми
Отпред пак съм с накладки АТЕ вече 10х.км и никакви проблеми,спират яко и са напълно безшумни

за накладките още несъм го решил ама май ще са Ferodo,от тях винаги съм оставал доволен,ама нямам познат с дискове на Bosch,та затова ви питам.Цената и е 152лв за 2та на 280мм,като ползвам и 30% отстъпка и мисля 4е си заслужава 

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
За накладките Феродото са големи ментаци,а за дискове аз си взех Бош за задни и съм доволен,но ти питаш за предни тогава няма смисъл да правиш компромиси и затова ти препоръчвам ATE или TEXTAR.Цимерман доколкото знам са добри,но са доста скъпички
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
зависи от къде си взел феродото и не забравяйте това е 1 вата фирма занимаваща се с спирачки."Founded in England in 1897, Ferodo was the first company in the world to be entirely dedicated to the design and manufacture of friction products." Това че някои е зел феродо за 20 лв от някои смешен магазин не значи че всичките накладки на фирмата са боклуци, не слагаи така под общ знаменател, аз мога да ти кажа, че като си купувам феродо от вносителя им за бг, една много известна фирма от Лозен, нямам никакви проблеми.